۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

واتر استاپ بتن WaterStop چیست؟

دسته بندی:
۱۸,اسفند, ۱۳۹۹ 0 دیدگاه
واتر استاپ

معمولا در سازه های بتنی از آب بند یا واتر استاپ استفاده می شود. آیا می دانید چرا؟ به این علت که لازم است از نفوذ آب و دیگر سیالات در درزها و مفاصل سازه بتنی جلوگیری کرد. ممکن است بپرسید که علت ایجاد درز در سازه های بتنی چیست و آب بندی بتن چگونه انجام می شود؟ در این مقاله گروه مهندسی فراز آسمان نجف به این سوالات پاسخ داده است. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

چرا در سازه های بتنی درز لحاظ می شود؟

قبل از اینکه شما را با واتراستاپ بتن آشنا کنیم، بد نیست بدانید که علت ایجاد درز در سازه های بتنی چیست و چرا از آب بند یا WaterStop استفاده می شود!

به طور کلی به دو دلیل در سازه های بتنی درز ایجاد می شود. این دو دلیل عبارتند از :

  • محدودیت اجرایی در سازه های بتنی بزرگ، یکی از دلایل ایجاد درز در آن سازه ها می باشد. از آنجا که زمان اجرای این نوع سازه ها طولانی است، لازم است که مرحله به مرحله اجرا شود و در هر مرحله بسته به نوع طراحی، درزها در مقاطع معینی ایجاد می شود که به آن ها درزهای اجرایی گفته می شود.
  • به دلیل پیش گیری از خطرات ناشی از حرکات احتمالی که در اثر انبساط و انقباض حرارتی بتن و حرکات ناشی از جابجایی سازه ، در سازه های بتنی درز ایجاد می شود. به این نوع درز، درزهای انبساطی گفته می شود.

این دو مورد از دلایل اصلی ایجاد درز در سازه های بتنی است.

واتر استاپ

پس از ایجاد درز در بتن، لازم است که درزهای آب بندی شود تا از نفوذ سیالات و آب به داخل سازه جلوگیری شود. در ادامه شما را با مطالب بیشتری در مورد واتر استاپ یا آب بند آشنا خواهیم کرد و انواع واتراستاپ را معرفی کرده ایم.

واتر استاپ بتن چیست؟

واتر استاپ ابزاری است برای مسدود کردن درزهای اجرایی و انبساطی در بتن که به منظور ممانعت از نفوذ آب و دیگر سیالات در سازه به کار برده می شود. واتر استاپ انواع مختلفی دارد که در ادامه انواع آن را معرفی کرده ایم.

انواع واتراستاپ یا آب بند WaterStop چیست؟

با توجه به نوع پروژه، نوع سازه بتنی و مکانی که قرار است آب بندی شود، انواع واتراستاپ تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

واتر استاپ پلیمری یا PVC

استفاده از این نوع واتر استاپ ها در سال ۱۹۵۰ به طور جدی در پروژه های عمرانی آغاز گردید. این نوع واتر استاپ ها نسبت به نوع لاستیکی آن قیمت ارزان تری دارد و همچنین امکان جوش دادن آن وجود دارد و این موارد از مزیت های واتر استاپ های پلیمری است. اما واتر استاپ های لاستیکی، به این دلیل که واکنش پذیری پائینی نسبت به ترکیبات آلی هیدروفونیک دارد، می توان از آن ها در پروژه هایی که درز بتن در مجاورت سیالات نفتی قرار گرفته است، استفاده کرد.

واتر استاپ

واتر استاپ هیدروفیلی

واتر استاپ هیدروفیلی نوع جدیدی از واتر استاپ های پلیمری است و برای مقاطعی مصرف می شود که قرار است یک سازه بتنی جدید روی یک سازه بتنی قدیمی تر اجرا شود. در چنین شرایطی لازم است که برای درز گیری از واتر استاپ هیدروفیلی استفاد شود.

واتر استاپ بنتونیتی

واتر استاپ بنتونیتی محصولی است بر پایه سدیم بنتونیت فعال که دارای خاصیت ارتجاعی بسیار بالایی است و لازم است که این نوع واتر استاپ از مواد خام ساخته شود که هیچ گونه عیب و نقصی نداشته باشد.

 واتر استاپ استاندارد باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

به منظور عملکرد صحیح یک واتر استاپ و ممانعت از ورود آب به درز بتن، لازم است که آب بند بتن از این ویژگی های برخوردار باشد. در این صورت به آن یک واتر استاپ استاندارد گفته می شود.

  • واتر استاپ باید بدون حباب باشد
  • هیچ گونه ترک یا جمع شدگی نداشته باشد
  • سطح واتر استاپ باید زبری نداشته باشد
  • هیچ گونه بریدگی در سطح واتر استاپ وجود نداشته باشد
  • واتر استاپ باید دارای ضخامت یکدست باشد

به این ترتیب شما می توانید برای تشخیص یک واتر استاپ استاندارد به این ویژگی ها توجه کنید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786