آشنایی با سقف وافل ، کاربردهای سقف وافل و مزایای آن

در این مقاله قصد داریم نوعی از سقف های بتنی را به شما معرفی کنیم به نام سقف وافل که نه تنها دارای ظاهر بسیار جذاب و نمای زیبایی می باشد، بلکه به دلیل مزیت هایی که دارد بسیار محبوب است و کاربردهای زیادی دارد. در این مقاله با تیم مهندسی فراز آسمان نجف همراه شوید تا با سقف وافل بیشتر آشنا شوید.
حتما بخوانید :
آشنایی با سقف های عرشه فولادی
سقف وافل چیست؟
از گذشته تا کنون همواره از سقف های وافل استفاده می کنند با این تفاوت که کاربرد این نوع سقف های بتنی امروز نسبت به آن زمان متفاوت تر شده است. در اجرای سقف های وافل از قالب وافل استفاده می شود. هدف از کاربرد این نوع سقف ها کاهش بار مرده بر روی سازه می باشد و از لحاظ اقتصادی و فنی دارای مزیت های بسیاری می باشد که در ادامه در مورد آن ها خواهیم گفت.

قالب وافل چیست؟
قالب وافل جز مهم ترین ابزارهای اجرای سقف های وافل است و از جنس پلاستیک می باشد. این قالب ها در ابعاد و اشکال مختلف بسته به کاربردی که دارند تهیه می شود؛ که البته شکل قالب های وافل و ابعاد آن ها در اجرای سقف های وافل بسیار پر اهمیت می باشد. قالب وافل در دال های بتنی برای حذف بتن ناکارآمد مورد استفاده قرار می گیرد.
آشنایی با انواع سقف های وافل
سقف های وافل از لحاظ نوع کاربردی که دارد به دو نوع یک طرفه و دوطرفه تقسیم بندی می شود و به همین ترتیب از قالب های یک طرفه یا دوطرفه برای اجرای این سقف ها استفاده می شود.
سقف وافل یک طرفه
در سقف وافل یک طرفه از قالب های مستطیل شکل استفاده می شود و این قالب ها نیز یک طرفه هستند. در سقف های وافل یک طرفه میلگردها در یک جهت قرار می گیرند و به همین دلیل میزان مصرف میلگردها کاهش پیدا می کند. بنابراین اجرای این نوع سقف وافل مقرون به صرفه تر است. سقف وافل یک طرفه در دهانه های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد.
سقف وافل دو طرفه
در این نوع سقف ها قالب ها به صورت قابلمه ای می باشد و تیرچه ها به صورت عمود بر یکدیگر قرار می گیرد. این سقف ها، نسبت به سقف های وافل یک طرفه هزینه ی بیشتری دارد اما از استحکام بیشتری هم برخوردار است و مقاوم تر است. سقف وافل دو طرفه در دهانه های بلند مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای سقف های وافل
ممکن است بپرسید که سقف های وافل از چه مزیت هایی نسبت به سقف های دیگر برخوردار است و چرا اینقدر محبوب است و کاربردهای زیادی دارد؟ این بخش از مقاله به دقت مطالعه کنید. ما به ذکر مزیت های سقف های وافل پرداخته ایم.
- قالب سقف های وافل سبک می باشد و دارای وزن کمی است.
- حجم بتن و فولاد در سقف های وافل نسبت به انواع دیگر سقف کمتر است.
- سقف های وافل دارای نمای زیبا و جذابی است
- مدت زمان لازم برای اجرای سقف وافل نسبت به انواع دیگر سقف کمتر است.
- استفاد از سقف های وافل بسیار مقرون به صرفه است.
- در مواجه با حوادث طبیعی و غیر مترقبه ، سقف های وافل دارای عملکرد بسیار بهتری است.
- استحکام و ماندگاری سقف های وافل بسیار زیاد است.
در ادامه مراحل اجرای سقف وافل را به اجمال برای شما عزیزان آورده ایم. همچنان با ما همراه باشید.
مراحل اجرای سقف های وافل
به طور کلی اجرای سقف های وافل طی ۵ مرحله انجام می شود که عبارتند از :
مرحله اول : مرحله اول مربوط به زیرسازی می باشد. مرحله ی زیر سازی بسیار ساده است، در این مرحله اسکلت زیر بنا ایجاد می شود.
مرحله دوم : در این مرحله قالب های وافل با توجه به نقشه سازه ، بر روی اسکلت زیر بنا قرار داده می شود.
مرحله سوم : بر اساس نقشه سازه، آرماتوربندی صورت می گیرد.
مرحله چهارم : مرحله ی بتن ریزی. در این مرحله بتن، طبق دستورالعمل ها بر روی سقف بنا پمپ می شود. این مرحله از اجرای سقف های وافل به آسانی قابل انجام است.
مرحله پنجم : بازکردن قالب ها پس از گذشت مدت زمان مشخص شده.
از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما صمیمانه سپاسگزاریم.