۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

اصول و نحوه شیب بندی ساختمان | شیب بندی کف و شیب بندی پشت بام

دسته بندی:
۱۴,دی, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
شیب بندی ساختمان

شیب بندی ساختمان از جمله مهم ترین پارامترهایی است که در ساختمان سازی باید حتما به آن توجه داشت و به طور اصولی و درست باید شیب بندی در بخش ای مختلف ساختمان از جمله کف، پشت بام و … انجام شود؛ به این دلیل که عدم شیب بندی درست ساختمان می تواند منجر به ایجاد مشکلات و خسارات ناشی از تجمع آب در محل شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا  شما را با اصول و نحوه شیب بندی ساختمان و همچنین نکاتی در مورد شیب بندی کف و شیب بندی بام ساختمان آشنا کنیم.

حتما بخوانید :

سازه چیست؟ با انواع سازه آشنا شوید

سازه ال اس اف LSF چیست؟

شیب بندی ساختمان با چه هدفی انجام می شود؟

در واقع مهم ترین هدف شیب بندی ساختمان این است که از تجمع آب در یک محل جلوگیری شود؛ همانطور که می دانید در هر بخش از ساختمان که آب به درستی تخلیه نشود می تواند به سازه آسیب جدی برساند و حتی خسارات جبران ناپذیری به بار آورد. بنابراین لازم است شیب مناسبی در بخش هایی از ساختمان در نظر گرفته شود تا آب بتواند به درستی از آن محل تخلیه شود.

درصد شیب در شیب بندی ساختمان

یکی از مهم ترین فاکتورهای شیب بندی ساختمان ، درصد شیب است. این درصد شیب بسته به موقعیت های گوناگون و مکانی که شیب بندی ساختمان در آنجا انجام می شود، رنج مشخصی دارد و بین ۱ تا ۳ درصد می باشد.

شیب بندی ساختمان

بنابراین هنگام شیب بندی ساختمان لازم است که درصد شیب به صورت کاملا اصولی انتخاب شود. تا عملیات تخلیه ی آب به آسانی صورت گیرد.

درصد شیب دارای نشان مشخصی است که در پلان ساختمان مشخص می شود. نشان درصد شیب ساختمان یک فلش است که مشخص کننده مسیر حرکت آب می باشد. به علاوه میزان شیب مشخص شده با کدگذاری در گوشه های بام ثبت می شود.

شیب بندی کف ساختمان

شیب بندی کف لازم است که در بخش های مختلف ساختمان لحاظ شود؛ به خصوص در آن بخش هایی که آبریزی زیاد است مثل سرویس بهداشتی، حمام، آشپزخانه، تراس و … .

شیب بندی کف : شیب بندی سرویس بهداشتی

شیب بندی ساختمان در کف سرویس بهداشتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در سرویس بهداشتی و حمام شیب بندی ساختمان باید به سمت کف شو و مرکز باشد تا آب به درستی مسیر خروج را پیدا کند و تجمع پیدا نکند. به همین ترتیب لازم است که درصد شیب مناسب برای خروج آب در این بخش ها در نظر گرفته شود.

شیب بندی ساختمان

شیب بندی بام ساختمان

به طور کلی شیب بندی پشت بام ساختمان در دو حالت انجام می شود :

  • شیب بندی در جهت بخش های میانی پشت بام : در این حالت از شیب بندی ساختمان، لوله های هدایت کننده ی آب باران در بخش های میانی ساختمان و در ستون های آجری ساخته شده، تعبیه می شود. در این روش از شیب بندی ساختمان لازم است که محاسبات مربوط به طراحی و تعبیه مجاری آب به درستی انجام شود.
  • شیب بندی در جهت کناره و گوشه های پست بام : در ساختمان هایی که در موقعیت مرکزی ساخته می شود و امکان خروج آب از کناره های ساختمان وجود دارد، شیب بندی ساختمان در جهت کناره و گوشه های بام صورت می گیرد؛ بنابراین لازم است که لوله های هدایت کننده ی آب در حالتی تعبیه شود که آب را از مرکز پشت بام به سمت کناره ها و گوشه های پشت بام هدایت کند.

کلام پایانی

همانطور که مطلع هستید، یکی از عوامل تاثیر گذار در تخریب ساختمان، رطوبت است. زمانی که بر اثر نشت آب به داخل سازه، به دلایل مختلف خرابی به بار می آید، ممکن است خسارات بسیار جبران ناپذیری بر جای بماند. به طور مثال اگر بر اثر بارش باران، تجمع آب در بام ساختمان صورت گیرد، به مرور زمان سقف دچار نم و تخریب می شود.

به منظور جلوگیری از چنین مشکلاتی، شیب بندی ساختمان انجام می شود تا با در نظر گرفتن درصد شیب مناسب، خروج و تخلیه آب در بخش بام ساختمان به درستی انجام شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786