معماری پایدار چیست؟

معماری پایدار یک اصطلاح کلی است و به نوعی از معماری گفته می شود که برای محدود کردن تأثیر انسان بر محیط زیست طراحی شده است؛ در حقیقت می توان گفت معماری پایدار دارای یک رویکرد سازگار با محیط زیست برای احداث ساختمان های مدرن است و تمامی جنبه های فرآیند ساخت و ساز، از جمله انتخاب مصالح ساختمانی را در بر می گیرد. برای مثال طراحی و اجرای سیستم های گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی، زباله ها و … همه با هدف حفظ منابع طبیعی انجام می شود. در این مقاله تا انتها با مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا شما را با نکات بیشتری در مورد معماری پایدار آشنا کنیم.
حتما بخوانید :
با ویژگی های بهترین نمای ساختمان آشنا شوید
مختصری در مورد معماری پایدار
به طور کلی تعریفی که می توان برای این نوع معماری ارائه داد عبارتست از اینکه معماری پایدار، ساختمانی را تعریف می کند که طراحی و ساخت آن به گونه ای است که آسیب های وارده به سلامت ساکنان و محیط زیست را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. یکی از مهم ترین ویژگی های یک ساختمان با طراحی پایدار کاهش مصرف انرژی و آب در دراز مدت است. در احداث چنین ساختمان هایی استفاده از مواد شیمیایی سمی تا حد ممکن کاهش یافته است.

تاریخچه و اهمیت معماری پایدار
بسیاری از شیوه ها و اصول ساختمان سازی در معماری پایدار ، ریشه در تکنیک های ساختمانی باستانی دارد که با ظهور مصالح مدرن و تولید انبوه در عصر صنعتی دگرگون شد. اولین ساختمان های ساخته شده به شیوه ی معماری پایدار مربوط می شود به بیش از ۵۰ سال قبل از سالگرد اولین روز زمین، جنبش بین المللی محیط زیست و قوانین متعاقب آن در سراسر جهان.
اکنون که جهان در وضعیت اضطراری تغییرات شرایط آب و هوایی قرار دارد و قوانین زیست محیطی همواره در حال تغییر است، طراحان حوزه ساختمان سازی، معماران، سازندگان و … خواستار استفاده از شیوه های بهتر در ساخت و ساز برای کمک به مبارزه با آسیب به محیط زیست می باشند.
ویژگی های معماری پایدار چیست؟
حتما می پرسید معماری پایدار دارای چه ویژگی هایی است که باعث می شود به افراد و محیط زیست آسیب کمتری وارد شود و چرا گاهی از آن با عنوان معماری سبز یاد می شود؟ برای پاسخ به این سوالات شما در این بخش از مقاله به ذکر ویژگی های معماری پایدار پرداخته ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.
- معماری پایدار تمرکز کلی بر کاهش تأثیر انسان بر محیط زیست دارد
- در معماری پایدار به لطف استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند پنل های خورشیدی و سیستم های گرمایش، سرمایش و تهویه طبیعی، مصرف انرژی زیانبار و مضر به حداقل رسیده است.
- با استفاده از معماری پایدار امکان احداث ساختمان هایی که مصرف انرژی در آن ها به حداقل رسیده است وجود دارد.
- معماری پایدار ، سیستم های حفاظت از آب، مانند جمع آوری آب باران و بازیافت آب خاکستری را نیز شامل می شود
- در معماری پایدار از مواد تجدیدپذیر مانند بامبو، کنف، چوب پنبه، کتان و سویا استفاده می شود
- در این نوع معماری، مواد معمولی مانند بتن با مواد پایدار مانند کنفکریت (ساخته شده از کنف، آهک و آب)، یا پلاستیک های معمولی با پلاستیک های زیستی خلاقانه ساخته شده از جلبک ها جایگزین می شود.
این موارد از مهم ترین ویژگی های معماری پایدار می باشد که باعث شده است از آن به عنوان نوعی معماری سازگار با محیط زیست یاد شود.

کلام پایانی : معماری پایدار چیست؟
با وجود نوآوری ها، پیشرفت ها و افزایش آگاهی عمومی در مورد نیاز به شیوه های ساختمان سازی سبز، معماری پایدار همچنان بخش کوچکی از ساخت و سازهای سازگار با محیط زیست در جهان به حساب می آید؛ اما در کل می توان گفت این نوع معماری از نظر بسیاری از سازندگان، طراحان و معماران به عنوان روشی مناسب برای حفظ منابع طبیعی و ساختمان سازی با آسیب کمتر به محیط زیست در نظر گرفته شده است.