۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

بتن شاتکریت چیست؟ آشنایی با کاربرد و مزایا

دسته بندی:
۰۲,دی, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
بتن شاتکریت چیست؟

نام دیگر بتن شاتکریت ، بتن پاشیده می باشد و به نوعی ملات یا بتن گفته می شود که با سرعت زیاد و از طریق هوا روی سطح آماده پاشیده می شود. بتن شاتکریت نسبت به بتن معمولی از مزایای بیشتری برخوردار است و به همین دلیل کاربردهای زیادی دارد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه باشید تا شما را با مزیت ها و ویژگی های بتن شاتکریت آشنا کنیم.

بیشتر بدانید :

روان کننده بتن چیست و روش ساخت آن چگونه است؟

آشنایی با انواع کفپوش بتنی ، مزایا و معایب 

واش بتن چیست؟ چه ویژگی ها و کاربردهایی دارد؟

انواع بتن شاتکریت چیست؟

به طور کلی شاتکریت به دو روش اجرا می شود و در دو دسته کلی قرار می گیرد. شاتکریت خشک و شاتکریت تر. در ادامه توضیحاتی را در خصوص اینکه نوع خشک و نوع تر شاتکریت چیست؟ ارائه کرده ایم.

بتن شاتکریت چیست؟

بتن شاتکریت خشک

عملیات اختلاط شاتکریت خشک توسط دستگاه انجام می شود. در فرایند تولید بتن شاتکریت خشک، ماسه و سیمان از طریق پمپ وارد لوله دستگاه می شود و در زمان خروج از لوله، آب به آن اضافه می شود. به این ترتیب به برخی از دانه های سیمان آب نمی رسد و در اصطلاح هیدراته نمی شود. به این ترتیب بتن شاتکریت خشک تولید می شود.

مزیت های نوع خشک بتن شاتکریت چیست؟

  • در فضاهای محدود قابل اجرا است
  • نسب آب به سیمان در آن کم است
  • برای اجرای آن به تجهیزات کمی نیاز است
  • هزینه نگهداری و تمیزکاری آن کم است
  • دارای مقاومت نسبتا بالایی می باشد

بتن شاتکریت تر

در فرایند تولید بتن شاتکریت تر، مخلوط بتن از قبل آماده می شود و درون دستگاه ملات پاش ریخته می شود؛ به همین دلیل می توان از بتن شاتکریت تر برای اجرا در لایه هایی با ضخامت بیشتر استفاده کرد.

مزیت های نوع تر بتن شاتکریت چیست؟

  • نسبت به بتن شاتکریت خشک سرعت اجرای بالاتری دارد
  • به دلیل مکانیزه بودن آن در زمان اختلاط دقت بالاتری وجود دارد
  • حین اجرا دارای پرتی کمتری است
  • گرد و غبار کمتری تولید می کند
  • امکان اجرای سازه های منحنی و با اشکال نامنظم با استفاده از بتن شاتکریت تر امکان پذیر است
  • دارای خاصیت چسبندگی بیشتر برای اتصال به میلگرد می باشد
  • دارای آب بندی مناسب می باشد
بتن شاتکریت چیست؟

کاربردهای شاتکریت چیست؟

  • بتن شاتکریت به طور گسترده در ساخت و سازهای مختلف مانند سطوح نازک عمودی یا افقی، به ویژه در بخش های منحنی یا چین خورده، کانال ها، مخزن ها و پوشش تونل استفاده می شود؛ همچنین در استخرهای شنا، سازه های نگهدارنده آب و مخازن پیش تنیده استفاده می شود.
  • بتن شاتکریت از مصالح ساختمانی مناسب برای محافظت در برابر خوردگی طولانی مدت ستون ها، مخازن نفت، قاب های ساختمان های فولادی و سایر سازه ها استفاده می شود.
  • از بتن شاتکریت در دمای بالا، برای ساخت پوشش نسوز کوره ها، دودکش ها، کوره ها و غیره استفاده می شود.

فاکتورهای تعیین کننده مشخصات فنی بتن شاتکریت چیست؟

عوامل و فاکتورهای مختلفی وجود دارد که تعیین کننده ی مشخصات فنی بتن شاتکریت است و این عوامل عبارتند از :

نحوه اجرا

از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر کیفیت بتن شاتکریت، اپراتور آن، نحوه ی پاشش و سرعت نازل است. در حقیقت این تجربه و مهارت اپراتور است که نه تنها در میزان مواد مصرفی و دوام آن تاثیرگذار است، بلکه بر کیفیت بتن نیز تاثیر می گذارد.

طرح اختلاط شاتکریت

فاکتور دیگری که در مشخصات فنی بتن شاتکریت تاثیر می گذارد، طرح اختلاط آن یا چگونگی مخلوط نمودن ماسه، سیمان و سنگ دانه می باشد و نسبت ترکیب آن ها.

به طور کلی هر چه مشخصات فنی بتن شاتکریت با استاندارهای موجود مطابقت بیشتری داشته باشد، لایه ی بتن شاتکریت حاصل، از استحکام و خواص دینامیکی بالاتری برخوردار است.

کلام پایانی

اکنون پس از مطالعه ی این مقاله می دانید که بتن شاتکریت چیست؟ و چه ویژگی ها و کاربردهایی دارد. همچنین با فاکتورهای تاثیرگذار بر مشخصات فنی بتن شاتکریت آشنا شدید. امید است مطالب ذکر شده مورد توجه و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب