دیوار برشی چیست؟ معرفی انواع دیوار برشی

شاید شما هم جز آن دسته افرادی باشید که نام دیوار برشی را بارها شنیده اند، اما دقیقا ندانند که دیوار برشی چیست؟ در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که دیوار برشی چه نوع دیواری است و همچنین انواع دیوار برشی را برای شما عزیزان معرفی کنیم. پس با مهندسان تیم فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
عایق صوتی دیوار مشترک و سقف ساختمان
آشنایی با دیوار برشی
دیوار برشی به نوعی دیوار گفته می شود که به منظور مقابله و استقامت در برابر نیروهای جانبی متداول وارد بر ساختمان از جمله زلزله، بادهای شدید و … در ساختمان های فولادی و ساختمان های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد.
در حقیقت دیوار برشی بخشی از سیستم سازه ای در ساختمان سازی محسوب می شود که وظیفه ی آن تامین مقاومت جانبی ساختمان می باشد. دیوارهای برشی از چوب، بتن و دیگر مصالح ساختمانی ساخته می شود.

معرفی انواع دیوار برشی
حال که تا حدودی با دیوار برشی آشنا شدید، در این بخش از مقاله انواع دیوار برشی را به شما معرفی خواهیم کرد و توضیحاتی مختصری در ارتباط با هر کدام از آن ها ارائه خواهیم نمود. لطفا همچنان با ما همراه باشید.
انواع دیوار برشی عبارتست از :
- دیوار برشی بتنی
- دیوار برشی فولادی
- دیوار برشی با مصالح بنایی
- دیوار برشی مرکب
در ادامه هر کدام از انواع دیوار برشی را به اختصار توضیح داده ایم.
دیوار برشی بتنی
این نوع دیوار برشی را هم می توان در سازه های بتنی و هم در سازه های فولادی اجرا کرد. در این روش ابتدا آرماتورهای عمودی و ستون های اطراف آن را در اندازه های مناسب برش می دهند و آن ها را با آرماتورهای انتظار بخش پی یا فونداسیون، اورلپ می کنند. پس از آن سنجاقی ستون ها و خاموت ها را در محل خود نصب می کنند و بعد از اتمام آرماتوربندی ستون ها، آرماتورهای افقی مربوط به دیوارها برش زده می شود و روی آرماتورهای قائم یا عمودی نصب می شود. در این مرحله می توان قالب بندی دیوار برشی را آغاز نمود. قالب بندی دیوار برشی در گذشته با استفاده از قالب های چوبی انجام می شد؛ اما امروزه معمولا با استفاده از قالب فلزی انجام می شود.
دیوار برشی فولادی
دیوارهای برشی به دلیل اینکه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است و همچنین دارای رفتار مطلوبی می باشد، از سال ها قبل تا کنون در ساختمان سازی مورد استفاده بوده است.
برای اجرای دیوار برشی فولادی در مرحله ی اول جهت ساخت آن ورق های فولادی به اندازه ی طول دهانه و ارتفاع طبقات، در کارخانه برش داده می شود. پس از آن لبه ها در صورت نیاز پخ زنی می شود و درزهای آن با استفاده از جوش نفوذی به طور کامل پر می شود.
در مرحله بعد طبق نقشه های سازه، سخت کننده ها و اتصالات موجود، روی صفحات نصب شده و ورق های فولادی به همراه دیگر عناصر سازه ای از قبیل ستون ها، تیرها و… به کارگاه نصب انتقال داده می شود.
این ورق ها به دو روش به تیرها و ستون ها متصل می شود، یا از طریق جوش دادن و یا از طریق پیچ کردن.

دیوار برشی با مصالح بنایی
سال ها قبل، در ساخت این نوع دیوارهای برشی از مصالح بنایی غیرمسلح توپر استفاده می شد؛ اما این دیوارهای برشی از مقاومت مطلوب برخوردار نبودند و در برابر زلزله استحکام لازم را نداشتند؛ به همین دلیل امروزه در ساخت دیوار برشی با مصالح بنایی از آجرهای توخالی استفاده می کنند و داخل آجرها را با دوغاب پر می کنند.
دیوار برشی مرکب
این نوع دیوارهای برشی از ورق های تقویت فولادی تقویت شده تشکیل شده است که در بتن قرار داده شده است. در واقع به این دلیل به این نوع دیوار برشی دیوار برشی ترکیبی گفته می شود که از ترکیب دیوار برشی بتنی و دیوار برشی فولادی تشکیل شده است.
کلام پایانی
در ساخت انواع سازه، به روش های مختلف با نیروهای جانبی تاثیرگذار بر آن مقابله می کنند. استفاده از دیوار برشی نیز یکی از انواع راه های مقابله با نیروهای تاثیرگذار بر سازه مانند باد شدید و زلزله می باشد. در این مقاله شما را با انواع دیوار برشی آشنا کردیم. امید است مطالب ذکر شده برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
از توجه و همراهی تان بسیار ممنون و سپاسگزاریم.