۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

آشنایی با بتن خود متراکم (Self-Consolidating Concrete) و کاربردهای آن

دسته بندی:
۲۶,تیر, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
بتن خود متراکم

در ساختمان سازی، زمان اجرای بتن ریزی، در اثر ویبره بتن معمولا مشکلاتی وجود خواهد داشت ازجمله : ایجاد تراکم ناهمگن ، ایجاد بتن کرمو و تفکیک دانه ها آن. این مشکلات می تواند به دلیل عدم دسترسی به ابزار آلات مورد نیاز و نیز ویبره زیاد بتن ایجاد شود. به همین منظور تولید کنندگان بتن به منظور مقابله با این گونه مشکلات هنگام بتن ریزی ، نوع دیگری از بتن را تولید و به بازار عرضه نموده اند به نام تن خود متراکم (Self-Consolidating Concrete). در این مقاله با گروه مهندسین شرکت فراز آسمان نجف همراه باشید تا با نکات بیشتری در مورد این نوع بتن آشنا شوید.

بیشتر بدانید :

عمل آوری بتن (کیورینگ بتن) چیست؟ روش های عمل آوری بتن

دال بتنی چیست؟

بتتن خود متراکم (Self-Consolidating Concrete) چیست؟

بتن خود متراکم یا بتن خود تراکم SCC نوع خاصی از بتن می باشد که بدون نیاز به ویبره کردن، و تحت تاثیر وزن خود در قالب پخش می شود. این نوع بتن برای کاربری های ویژه ای مورد استفاده قرار می گیرد. بتن خود متراکم در حقیقت از مقاومت و تراکم بیشتری نسبت به بتن معمولی برخوردار است.

بتن خود متراکم

بتن خود متراکم نوعی بتن همگن است که کاربردهای زیادی دارد و با استفاده از آن مشکلات مربوط به استفاده از روان کننده ها در بتن بر طرف شده است. بتن خود متراکم یک نوع فناوری جدید در صنعت تولید بتن است که استفاده از آن به دلیل عدم دانش کافی در مورد آن هنوز دارای محدودیت می باشد.

بتن خود متراکم از چه موادی تشکیل شده است؟

در حقیقت بتن خود متراکم از همان مواد تشکیل دهنده بتن معمولی تشکیل شده است. این مواد عبارتند از : سیمان، آب، شمن و ماسه و موارد روان کننده.

  • سیمان : در ساخت و تولید بتن خود متراکم از هر نوع سیمانی می توان استفاده کرد و هیچ محدودیتی برای این کار وجود ندارد.
  • سنگدانه : در ساخت بتن خود متراکم می توان از سنگدانه ها با اندازه های مختلف استفاده کرد. اما به منظور حفظ پایداری هر چه بیشتر بتن خود متراکم بهتر است که از سنگدانه ها با قطری به اندازه ۲۰ میلی متر استفاده شود.
  • ماسه : استفاده از انواع ماسه های سیسیلی و آهمی در تولید بتن خود متراکم مجاز است.
  • ماده اصلاح کننده لزجت : به منظور تامین گرانوی مخلوط حاصل، لازم است که در ساخت بتن خود متراکم از مواد روان کننده استفاده شود تا قابلیت جاری شدن و پخش شوندگی خوبی پیدا کند.  این مواد سبب کاهش خطر جدا شدگی در بتن خود متراکم می شود.

حال که با مواد تشکیل دهنده بتن خود متراکم آشنا شدید، در ادامه ویژگی های این نوع بتن را مطرح خواهیم کرد. همچنان با ما همراه باشید.

بتن خود متراکم

مهم ترین ویژگی های بتن خود تراکم یا SCC

  • در استفاده از این نوع بتن نیاز به ویبره کردن نیست و بتن خود متراکم از جمله انواع بتن های روان می باشد که دارای کارایی بالا در امر ساخت و ساز دارد.
  • بتن خود متراکم یکی از بهترین گزینه ها برای استفاده در سازه هایی است که دارای شبکه آرماتوربندی فشرده هستند.
  • در تمام مراحل بتن ریزی، بتن خود متراکم تراکم خود را حفظ می نماید و به طور یکنواخت در قالب جای می گیرد.
  • بتن خود مرتاکم از جریان پذیری بسیار عالی برخوردار است و در برابر جدا شدگی از مقاومت بالایی برخوردار است.
  • بتن خود متراکم دچار ترک خوردگی حرارتی نمی شود و در برابر عواملی نظیر خوردگی، عوامل شیمیایی، حمله سولفات ها و انجماد از خود مقاومت بالایی نشان می دهد.
  • بتن خود متراکم سطح انواع میلگرد را کاملا پوشانده و این باعث می شود که مقاومت آن افزایش یابد.
  • بتن ریزی با استفاده از این نوع بتن سرعت بسیار بالایی دارد و در پروژه هایی که از بتن SCC استفاده می شود، به طور قابل ملاحظه ای نیاز به استفاده از نیروی انسانی کاهش می یابد.

کلام پایانی

بتن خود متراکم با بتن خود تراکم SCC نوعی بتن است که از کیفیت مکانیکی بسیار بالایی برخوردار است که می توان از آن در ساخت سازه های سنگین و ظریف استفاده کرد. این نوع بتن بسیار پایدار بوده و در برابر جداشدگی از خود مقاومت بالایی نشان می دهد به این دلیل که نسبت شن مصرفی در آن به ماسه کمتر از بتن معمولی است؛ به همین دلیل استفاده از این نوع بتن همواره مورد توجه بسیاری از شرکت های ساختمانی می باشد.

از همراهی شما عزیزان تا پایان این مقاله ممنون و سپاسگزاریم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786