۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

سندبلاست چیست و چه کاربردهایی دارد؟ Sandblast

دسته بندی:
۱۵,اردیبهشت, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
سندبلاست

سندبلاست که با عنوان تراش دهنده، یا ساینده نیز از آن استفاده می‌شود، یک فرآیند تکمیل کار روی سطوح در ساختمان سازی است که از یک ماشین برقی، معمولاً یک کمپرسور هوا و همچنین یک ماشین سندبلاست ، برای پاشیدن ذرات ساینده تحت فشار بالا بر روی یک سطح استفاده می شود. نام “سند بلاست” به این دلیل برای آن انتخاب شده است که در عملیات sandblasting ، سطح مورد نظر با ذرات شن دگرگون می شود و همزمان با برخورد ذرات شن به سطح، بافت صاف و یکنواختی ایجاد می شود.. در این مقاله با تیم مهندسان فراز آسمان نجف همراه شوید؛ ما شما را با مطالب جالبی در مورد سندبلاست آشنا کرده ایم.

بیشتر بدانید :

روان کننده بتن چیست و روش ساخت آن چگونه است؟

بازیافت بتن و استفاده مجدد از آن

بتن رنگی چیست؟ آشنایی کلی با کاربردها

نکات کلی در مورد سندبلاست

در عملیات سندبلاست ، از خواص سایشی ماسه برای ایجاد سطوح صاف تر با عیوب فیزیکی کمتر استفاده می شود. در حقیقت چون ماسه دارای بافت خشن است، از مواد دیگری روی سطح آن استفاده می شود تا سطحی صاف و یکدست پیدا کند. به عنوان مثال، کاغذ سنباده حاوی بسیاری از ذرات شن و ماسه است. هنگامی که روی یک سطح ساییده می شود، مقداری از مواد لایه بالایی آن سطح را از بین می برد و در نتیجه بافت صاف تری ایجاد می کند. سندبلاست نیز به همین صورت عمل می کند، با این تفاوت که در آن ماسه با فشار بالا روی سطوح پاشیده می شود.

سندبلاست

انواع ماده ساینده که در عملیات سندبلاست به کار می رود

در حقیقت یکی از مراحل مهم انجام عملیات سندباست انتخاب ماده ساینده می باشد و برای این منظور چند ماده مختلف وجود دارد که پیمانکاران با توجه به سطح مورد نظر، ماده مناسبی را انتخاب می کنند. این مواد عبارتند از :

  • ماسه سیلیس
  • ذرات شیشه ای
  • ذرات ریز فولادی
  • مسباره
  • اکسید آلومینیوم
  • ماسه سرامیک
  • گلوله های فولادی یا ساچمه ی فولادی

آشنایی با نحوه اجرای عملیات سندبلاست

تا این بخش از مقاله تا حدودی شما را با روش سندبلاست برای صاف و یکدست کردن سطوح آشنا کردیم؛ در این بخش از مقاله شما را با نحوه ی اجرای آن نیز اشنا خواهیم کرد. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که قبل از شروع فرآیند سندبلاست ، نوع ساینده مورد استفاده تعیین می شود؛ به این دلیل که چند نوع ساینده برای سندبلاست استفاده می شود، ولی برای عملکرد عالی سندبلاست، اغلب از ماسه، بتن و فلز برای این کار استفاده می شود.

در اولین قدم برای انجام سندبلاست، ماسه در دستگاه سندبلاست ریخته می شود. دستگاه های سندبلاست دارای یک محفظه در بالا هستند که ماسه از این محفظه در آن ریخته می شود؛ سپس دستگاه سندبلاست به یک کمپرسور هوای معمولی متصل می شود و زمانی که دستگاه فعال شد، ماسه از طریق یک نازل دستی به بیرون رانده می شود. بسته به تنظیمات دستگاه سندبلاست ، فشار شن ممکن است از ۵۰ تا ۱۳۰ پوند بر اینچ مربع (PSI) باشد.

سندبلاست

در مرحله بعد، شن و ماسه در سراسر سطح، بلاست می شود و به دلیل خاصیت سایشی که دارد، سطح صاف تری در محل مورد نظر ایجاد می کند. به عنوان مثال، بتن در بیشتر مواقع، سندبلاست می شود؛ به این ترتیب که پس از ریختن بتن در محل، اجازه می دهند تا بتن خشک شود، سپس با سندبلاست سطح آن را به اصطلاح صیقل داده و صاف می کنند. این فرآیند مقداری از مواد اضافی روی بتن را حذف می کند تا صاف و یکدست شود.

برای انجام عملیات سندبلاست چه وسایلی مورد نیاز است؟

به طور کلی ۵ وسیله ی اصلی که برای عملیات سندبلاست از آن ها استفاده می شود شامل مواردی است که در ادامه نام آن ها را ذکر کرده ایم.

  • دیگ سندبلاست
  • نازل سندبلاست
  • کمپرسور باد
  • شلنگ
  • کلاه سند بلاست

کلام پایانی

یکی از انواع عملیات ساختمانی که به منظور صاف و یکدست نمودن سطوح استفاده می شود، عملیات سندبلاست می باشد. در این نوع عملیات از مواد مختلفی برای صیقل دادن سطوح مختلف، از جمله سطوح بتنی استفاده می کنند و مواد زائد سطح بتن را حذف می کنند تا صاف و یکنواخت شود.

در این مقاله شما را با سندبلاست و انواع مواد و دستگاه هایی که در انجام عملیات sandblasting از آن ها استفاده می شود، آشنا کردیم. امید است این مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب