۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

میلگرد انتظار چیست ؟ | کاربردهای میلگرد ریشه

دسته بندی:
۱۵,آبان, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
میلگرد انتظار

میلگرد انتظار که با نام میلگرد ریشه نیز شناخته می شود، یکی از انواع میلگرد در ساختمان سازی می باشد که خاص بوده و با سایر آرماتورها متفاوت است. آیا میلگرد انتظار را می شناسید؟ با کاربردهای آن آشنا هستید؟ لطفا با تیم مهندسین شرکت فراز آسمان نجف  همراه شوید. ما مطالب مهمی را در مورد میلگرد ریشه برای شما عزیزان خواهیم گفت.

حتما بخوانید :

میلگرد سنجاقی چیست؟

میلگرد اوتکا چیست؟

آشنایی با میلگرد انتظار

یکی از انواع خاص میلگرد ، میلگرد انتظار (Reinforcement Dowel) است یا (Dowel Bar) که با هدف انتقال بار از یک عضو بتنی به عضو بتنی دیگر در سازه های بتنی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر از طریق این نوع میلگرد، عضوهای بتنی جاور به یکدیگر متصل می شود و نیروها به طور موثر بین آن ها منتقل می شود.

در واقع از میلگرد ریشه برای توسعه ی سازه های بتنی استفاده می شود و با این کار زمینه برای ادامه ی عملیات بتن ریزی فراهم می شود.

میلگرد انتظار

استفاده از میلگرد ریشه چه ضرورتی دارد؟

در بسیاری از مواقع، این امکان وجود ندارد که سازه های بتنی را بتوان به صورت یکجا ایجاد کرد؛ به دلیل اینکه حجم زیادی از بتن برای این منظور مورد نیاز است و پیمانکاران با محدودیت های اجرایی مواجه خواهند شد. در چنین شرایطی لازم است که هر عضو از سازه بتنی به صورت جداگانه و مجزا ساخته شود. در این روند ساخت سازه های بتنی به صورت مجزا قالب بندی شده و سپس عملیات بتن ریزی انجام می شود.

اما این روش تولید و ساخت سازه های بتنی با مشکلی مواجه خواهد شد. این مشکل مربوط می شود به ایجاد درز سرد در میان لایه های مختلف بتن و این منجر می شود به کاهش استحکام سازه. برای مواجهه با این مشکل از میلگرد انتظار استفاده می شود. حتما می پرسید چگونه با میلگرد ریشه این مشکل حل خواهد شد؟ در ادامه به پاسخ این پرسش پرداخته ایم.

چگونه میلگرد انتظار به استحکام سازه کمک می کند؟

زمانی که برای اتصال چند سازه ی بتنی از میلگرد ریشه استفاده می شود، امکان جابه جایی عضوهای مجاور وجود ندارد و بارهای ناشی از حرکات مستقل هر کدام از عضوهای سازه که به صورت ضربه ای است، کاهش می یابد.

به علاوه، میلگرد انتظار به بهبود عملکرد درزها کمک می کند و از ایجاد ترک و شکست در گوشه های سازه ممانعت می کند.

نحوه اجرای میلگرد انتظار چگونه است؟

زمانی که آرماتوربندی پی ساختمان ، پس از استارت فونداسیون آغاز می شود، اجرای میلگرد انتظار نیز آغاز می شود. یا آرماتوربندی پی ساختمان، آرماتوربندی ستون ها، پله ها و دیوارها نیز آغاز می گردد. میلگرد انتظار در بخش اتصالات عرضی پی ساختمان قرار داده می شود و لازم است که با خط مرکزی بتن موازی باشد. در حقیقت نیمی از میلگرد ریشه در یکی از صفحات بتنی و نیم دیگر آن در دال مجاور قرار داده می شود.

میلگرد انتظار

برای کاشت میلگرد ریشه در ستون به این نکات توجه شود!

  • فاصله ی مناسبی بین میلگرد انتظار و محل قرار گیری خاموت در نظر گرفته می شود. توجه داشته باشید که انتخاب محل دقیق و درست درون ستون باعث استحکام هر چه بیشتر سازه می شود. همانطور که می دانید، هر چه کاشت میلگرد ریشه در ستون دقیق تر و مطابق با نقشه سازه، حساب شده تر انجام شود، سازه از استحکام بیشتری برخوردار خواهد شد و هزینه ها به شدت کاهش می یابد.
  • عمق سوراخی که ایجاد می شود برای کاشت میلگرد ریشه ، بسیار اهمیت دارد. در هر صورت چه میلگرد را در فونداسیون، چه در ستون  جایگذاری می کنید، لازم است که عمق سوراخ مناسب باشد؛ در غیر این صورت اتصال بتن و میلگرد به درستی انجام نخواهد شد. در این صورت چنانچه فشار زیادی به سازه وارد شود، بتن متلاشی خواهد شد.

کلام پایانی

در این مقاله با میلگرد ریشه و نحوه ی اجرای آن آشنا شدید. این نوع میلگردها مزیت های زیادی دارد و برخی از مهم ترین آن ها، صرفه جویی در هزینه ها و نیاز به استفاده از میلگرد کمتر می باشد. همچنین سرعت اجرای سازه را افزایش داد و بار سازه راحت تر بین عضوهای مختلف ساختمان توزیع خواهد شد. به علاوه با استفاد از میلگرد انتظار ، سازه ها از استحکام بیشتری برخوردار خواهند شد و عمر سازه بیشتر می شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786