۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

آشنایی با میکروپایل یا ریزشمع

دسته بندی:
۳۰,بهمن, ۱۳۹۹ 0 دیدگاه
میکروپایل یا ریزشمع

یکی از چالش هایی که مهندسان عمران در ساختمان سازی با آن مواجه هستند، مربوط به جنس خاک هر منطقه است و در مناطق آب و هوایی مرطوب که امکان نشست ساختمان بیشتر است، ساخت سازه های عمرانی با مشکل مواجه خواهد شد. به دلیل اینکه نمی توان در این مناطق ساختمان سازی را متوقف کرد، لازم است که از راه ها و روش های بهسازی خاک و گودبرداری زمین استفاده شود تا با مشکلات احتمالی موجود مقابله شود. یکی از روش هایی که برای مقابله با خاک های مسئله دار مورد استفاده قرار می گیرد، استفاده از میکروپایل یا ریزشمع است. با تیم مهندسی فراز آسمان نجف همراه شوید تا شما را با این روش مقاوم سازی خاک و بهینه سازی گودبرداری آشنا شوید.

مختصری در مورد تاریخچه میکروپایل یا ریزشمع

در اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی بود که پس از جنگ جهانی دوم در اروپا برای ترمیم ساختمان های آسیب دیده از میکروپایل یا ریزشمع استفاده شد. میکروپایل ها ، شمع هایی با قطر کمتر از ۳۰ سانتی متر می باشد که برای تسلیح خاک از آن ها استفاده می شود. این روش به دلیل سرعت اجرای بالای آن مورد استقبال کشورهای دیگر از جمله ایتالیا، آلمان و آمریکا قرار گرفت. پس از آن سازمان های علمی نیز شروع به تنظیم آئین نامه هایی برای استفاده از میکروپایل یا ریزشمع نمودند.

میکروپایل یا ریزشمع

کاربردهای میکروپایل و نقش آن در بهینه سازی زمین

همانطور که گفته شد، از آنجا که احداث سازه های عمرانی در هر زمین و در مناطق جغرافیایی مختلف به دلیل احتمال نشست زمین، وجود ندارد، لازم است که مقاوم سازی زمین در آن منطقه انجام شود. میکروپایل یا ریزشمع با هدف بهسازی خاک و مقاوم سازی زمین در چنین مناطقی انجام می شود. برای آشنایی با موارد کاربرد میکروپایل همچنان با ما همراه باشید.

  • با استفاده از میکروپایل یا ریزشمع امکان بهسازی پی در ساختمان های جدید و قدیمی وجود دارد.
  • پی های آسیب دیده را نیز می توان با استفاده از ریزشمع ها نوسازی کرد.
  • امکان کنترل نشست و انجام اقدامات لازم برای کاهش نشست پی ساختمان با استفاده از میکروپایل یا ریزشمع وجود دارد
  • شیب ها در ساختمان سازی با استفاده از ریزشمع ها پایدار سازی می شود.
  • امکان ساخت دیوارهای نگهبان به روش میکروپایل وجود دارد.

میکروپایل یا ریزشمع در چند مرحله انجام می شود. که در ادامه به آن پرداخته ایم.

میکروپایل یا ریزشمع

مراحل اجرای میکروپایل یا ریزشمع

اجرای میکروپایل یا ریزشمع در چهار مرحله انجام می شود. این چهار مرحله عبارتند از :

  • مرحله حفاری : در حقیقت حفاری به منظور لوله کوبی انجام می شود تا فضای کافی برای آن فراهم شود. در صورتی که فضا برای لوله کوبی وجود داشته باشد، نیاز به اجرای مرحله حفاری نیست.
  • مرحله لوله کوبی : پس از انجام حفاری و ایجاد فضای کافی، لوله های میکروپایل یا ریزشمع در محل هایی که برای آن ها مشخص شده است قرار داده می شود یا به اصطلاح کوبیده می شود. به این ترتیب مرحله به مرحله ریزشمع ها روی یکدیگر در محل های مورد نظر کوبیده می شود. این مرحله تا جایی ادامه پیدا می کند که عمق مشخص شده برای میکروپایل محقق شود.
  • مرحله تزریق : در این مرحله دوغاب تزریق می شود، به این ترتیب که با استفاده از شلنگ های مخصوص که پکر نام دارد، دوغاب تزریق می شود. دوغاب از نسبت معینی آب و سیمان تشکیل می شود که در دستگاه میکسر چرخشی تولید می شود و از طریق پمپ و پکر داخل لوله های میکروپایل یا ریزشمع تزریق می شود. توجه داشته باشید که قبل از تزریق دوغاب، لازم است که ابتدا میکروپایل ها با فشار آب یا هوای فشرده تمیز شود.
  • مرحله تسلیح : مرحله ی آخر اجرای میکروپایل یا ریزشمع ، مرحله تسلیح است. در این مرحله آرماتورها داخل ریزشمع ها جایگذاری می شود وآنچه کاملا مشخص است، این است که قبل از خشک شدن سیمان ها باید آرماتورها جایگذاری شود.

به این ترتیب شما می توانید با استقاده از اجرای میکروپایل یا ریزشمع در زمین های سست و خاک های مسئله دار که مناسب احداث سازه های عمرانی نیستند، ساخت و ساز انجام دهید و مشکلات و چالش های موجود در ارتباط با نشست زمین را مرتفع سازید.

از همراهیتان تا پایان این مقاله بسیار سپاسگزاریم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786