آهن کشی آسانسور (شاسی کشی آسانسور) و هرآنچه لازم است در مورد آن بدانید

امروزه با افزایش جمعیت جهان و نیاز به مسکن، احداث ساختمان های چند طبقه و برج ها نیز رو به افزایش است. همانطور که می دانید زمانی که ساختمان ها از سه طبقه بیشتر ساخته می شود، وجود آسانسور برای رفت و آمد راحت تر ساکنان آن ساختمان از ضروریات است. نصب و راه اندازی ایمن آسانسور شامل چند مرحله می باشد، که آهن کشی آسانسور یکی از این مراحل می باشد. در مقاله ای که پیش رو دارید، هر آنچه لازم است در مورد شاسی کشی آسانسور بدانید مطرح کرده ایم. لطفا با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
مهم ترین نکات در انتخاب بهترین آسانسور
نکات مهم در استاندارد چاهک آسانسور
منظور از آهن کشی آسانسور چیست؟
پس از ایجاد چاه آسانسور، نوعی سازه در آسانسور اجرا می شود که در واقع وظیفه ی تحمل تمامی بار درون آسانسور را بر عهده دارد؛ به عملیات اجرای این سازه، آهن کشی آسانسور یا شاسی کشی آسانسور گفته می شود.
اهمیت آهن کشی آسانسور
فاکتورهای مهمی در آهن کشی آسانسور وجود دارد که لازم است به درستی انجام شود و باید به دقت بررسی شود. به همین دلیل است که آهن کشی آسانسور اهمیت زیادی دارد و می بایست توسط افراد متخصص و ذیصلاح انجام شود. این فاکتورها عبارتند از :
- شاقول بودن آهن کشی
- میزان آهن آلات مورد استفاده برای آهن کشی
- محل ورود بارهای سازه
بنابراین لازم است عملیات نصب آسانسور طبق برنامه ی از پیش تعیین شده ای انجام شود و کلیه ی فاکتورها و محدودیت ها در مورد آن در نظر گرفته شود.

هدف از شاسی کشی آسانسور چیست؟
در واقع آهن کشی آسانسور به معنای ساخت یک چهارچوب نگهدارنده است که بین ریل های کابین آسانسور تثبیت می شود. بنابراین آهن کشی آسانسور باید طوری انجام شود که هیچ گونه لرزش، ارتعاش یا تکانی در کابین آسانسور حس نشود. در واقع این چهارچوب یکی از ارکان اصلی ایمنی و امنیت آسانسور محسوب می شود.
بنابراین بدون آهن کشی آسانسور امکان حمل و نقل و انتقال هیچ گونه بار از طریق آسانسور وجود ندارد. پس هدف اصلی از آهن کشی آسانسور ایجاد امنیت و ساخت محلی برای حمل بار است.
آشنایی با بخش های مختلف آهن کشی آسانسور
آهن کشی آسانسور از سه بخش اصلی تشکیل شده است که عبارتند از :
- بخش ستون ها : این ستون ها در چهار گوشه ی آسانسور قرار می گیرد و با استفاده از نبشی ۱۰ تهیه می شود
- کلاف بندی : کلاف ها با فاصله های منظم از طرفین چاه آسانسور قرار داده می شوند و با استفاده از ناودانی ۸ تهیه می شوند.
- کلاف نهایی : در آخرین مرحله از آهن کشی آسانسور ، کلاف بندی سقف انجام می شود. در این مرحله از نوعی کلاف مختص سقف چاه آسانسور استفاده می شود.
اکنون که با بخش های آهن کشی آسانسور آشنا شدید، همچنان با ما همراه باشید تا با مراحل شاسی کشی آسانسور نیز آشنا شوید.

معرفی مراحل آهن کشی آسانسور
آهن کشی آسانسور طی ۵ مرحله انجام می شود که در این بخش از مقاله این مراحل را عنوان نموده ایم.
مرحله اول : تهیه نقشه آهن کشی
این مرحله یکی از مراحل مهم در آهن کشی آسانسور است. برای تهیه نقشه از نرم افزارهای تخصصی استفاده می شود.
مرحله دوم : شاقول ریزی آسانسور
در این مرحله از شاقول بودن آهن کشی اطمینان حاصل می شود و همسان بودن تیرها و … بررسی می شود.
مرحله سوم : تعیین محل قرار گیری صفحات پلیت
معمولا زمانی که در آسانسورها اسکلت بتنی کارگذاشته می شود، از صفحات پلیت استفاده می کنند؛ که وظیفه ی آن ها مهار نیروهای وارده در چهار گوش آسانسور می باشد. اما اصولا در آسانسورهایی که با استفاده از اسکلت فلزی ساخته می شود از این نوع صفحات استفاده نمی کنند.
مرحله چهارم : تعیین خط تراز
خط مبنا یا خط تراز، خطی است که به منظور تراز شدن آهن کشی، بخش ورودی آسانسور در نظر گرفته می شود.
کلام پایانی : آهن کشی آسانسور
در این مقاله مطالبی را در مورد آهن کشی آسانسور عنوان کردیم و گفتیم آهن کشی همان شاسی کشی آسانسور است که به منظور بالا بردن امنیت آسانسور و تحمل بار در کابین آن انجام می شود. امید است این مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.