کف کاذب چیست؟ چه کاربردها و مزایایی دارد؟

کف کاذب ، طبقه ای با ارتفاع کم است که در بالای کف دال بتنی اولیه ساختمان ساخته می شود و فضای بازی ایجاد می کند، برای سیم کشی یا اجرای زیرساخت های مورد نیاز. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با کف کاذب ، کاربردها و مزایای آن بیشتر آشنا شوید.
حتما بخوانید :
آشنایی با کف کاذب
شما مطمئنا در بسیاری از ساختمان های اداری کف کاذب را دیده اید. آیا دقیقا می دانید کف کاذب چیست؟ چرا از کف کاذب استفاده می کنیم؟ کف کاذب از چه اجزایی تشکیل شده است و مزایا و معایب آن چیست؟
همانطور که گفتیم کف کاذب که با عنوان کف مرتفع نیز شناخته میشود در بالای کف دال بتنی اصلی ساختمان ساخته می شود؛ به این ترتیب فضای بازی ایجاد می شود بین کف ساختمان و کف کاذب و از این فضا برای کاربردهای مختلف استفاده می شود. در واقع هدف اصلی از ایجاد کف کاذب ، ایجاد یک فضای خالی است که در آن تعبیه انواع سیستم های برق، نوری، مخابرات، گرمایش/تهویه و مکانیکی امکان پذیر باشد.

اجزای تشکیل دهنده کف کاذب
ساختار سیستم کف کاذب از یکسری پانل روی یک شبکه تشکیل شده است که توسط پایه های عمودی قابل تنظیم پشتیبانی می شوند، در این بخش از مقاله اجزای اصلی کل سیستم کف کاذب را معرفی کرده ایم. لطفا همچنان همراه باشید.
- پانل های کف : پانل های کف برجسته معمولاً ۲ فوت در ۲ فوت هستند و اصولا از یک هسته سیمانی یا چوبی با روکش فولاد یا آلومینیوم تشکیل شده اند.
- پوشش کف : پانل ها با بسیاری از پوشش های کف مانند وینیل، مشمع کف اتاق، لمینت، لاستیک، فرش و کاشی های سنگی یا سرامیکی سازگار هستند.
- پایه ها : پایه های کف کاذب ، از طریق اتصالات مکانیکی یا
چسب به کف زیرین چسبانده می شوند. از آنجایی که پایه ها قابل تنظیم هستند، فاصله بین
طبقه مرتفع و زیرزمین می تواند بین ۳ تا ۴۸ اینچ باشد. برای اطمینان از اینکه پانل
ثابت و پایدار است، پایه ها باید شامل قطعات زیر نیز باشند:
- دستگاه قفل (قفل گوشه)
- صفحه سر
- مهره شش گوش
- ساقه (میله رزوه ای)
- صفحه پایه با سوراخ مخصوص برای اتصال زمین
- درپوش / واشر : پایداری اتصال بین ساختار و پانل را تضمین و پشتیبانی می کند
- میله های رشته ای : میله های رشته ای، اتصال افقی بین ستون ها را به منظور به دست آوردن مدولاریت مورد نیاز، بهبود پایداری و توزیع بار بر روی سازه فراهم می کند.
- لنگرها : از لنگرها برای تثبیت پایه به سطح زیرین کف کاذب استفاده می شود
- درزگیر کف زیرین (درزگیر) : درزگیر کف کاذب می تواند از نوع درزگیر PVA، درزگیر اپوکسی یا رنگ کف، چسب پایه کف کاذب و … باشد.

مزایای استفاده از کف کاذب چیست؟
اکنون که با کف کاذب آشنا شدید و اجزای تشکیل دهنده ی آن را نیز می شناسید، قطعا به دنبال دانستن مزایای آن هستید؛ پس این بخش از مقاله را با دقت مطالعه کنید تا بدانید مزایای کف کاذب چیست!
- سهولت پیکربندی مجدد و دسترسی آسان : دسترسی به هوا، برق، صدا و داده های زیر زمین، برای شما این امکان را فراهم می کند تا طرح خود را در صورت نیاز با حداقل زمان خرابی، مجددا پیکربندی کنید.
- صرفه جویی در انرژی : کف کاذب به شما کمک می کند تا با انتقال هوا از کف به بالا و نه از سقف، هزینه های انرژی را کاهش دهید.
- صرفه جویی در هزینه ها : با استفاده از تجهیزات برقی زیر کف کاذب ، می توانید ساعات کار نصب برق را ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش دهید و در نتیجه برنامه های ساخت و ساز کوتاه تر شده و هزینه ها کاهش می یابد.
- سلامت و آسایش ساکنین : با استفاده از کف کاذب ، قادر خواهید بود محیط کاری سالم تری ایجاد کنید؛ به علاوه از این طریق هوای تمیز و تازه تهویه شده از طریق کف مستقیماً به منطقه اشغال شده وارد خواهد شد.
- امکان نصب سریع نیز یکی دیگر از مزیت های کف کاذب است
- انعطاف پذیری طراحی : طراحی کف کاذب از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار است و تغییر طراحی فضاهای موجود محدود به مکان نیست. برای مثال ارتفاع کف را می توان برای تطبیق پوشش ها یا عملکردهای مختلف در یک فضا تغییر داد.
کلام پایانی : کف کاذب چیست؟
در این مقاله شما را با یکی دیگر از اصطلاحات در ساختمان سازی به نام کف کاذب آشنا کردیم و گفتیم مزایای کف کاذب چیست و از چه اجزایی تشکیل شده است. امید است مطالب ذکر شده مورد توجه و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.