۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

بالابر ساختمانی چیست؟

دسته بندی:
۱۵,اسفند, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی یکی از مهم ترین و اصلی ترین تجهیزاتی است که در ساختمان سازی از آن استفاده می شود. به طور کلی در تمامی ساختمان های در حال ساخت، یا ساختمان هایی که در حال بازسازی است، از بالابر ساختمانی استفاده می شود. این نوع بالابرها بیشتر برای حمل مصالح ساختمانی مختلف، تجهیزات و … مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا به طور کامل با بالابر ساختمانی آشنا شوید.

حتما بخوانید :

انواع ماشین آلات ساختمانی را بشناسید

رایج ترین اصطلاحات ساخت و ساز 

راهنمای انتخاب ماشین آلات مناسب برای ساخت و ساز

بالابر ساختمانی چه کاربردهایی دارد؟

بالابرهای ساختمانی کاربردهای مختلفی دارند. برای مثال در موارد زیر از این نوع بالابرها استفاده می شود :

  • تخلیه یا بارگیری کامیون ها
  • حمل بار در کارخانه ها، معادن، انبارها، اسکله و …
  • نصب ماشین آلات
  • بالا بردن مصالح ساختمانی در مقیاس های مختلف، حین ساختمان سازی

یک بالابر ساختمانی خوب چه ویژگی هایی دارد؟

قبل از هر اقدامی برای خرید بالابرهای ساختمانی ، اگر با ویژگی های یک بالابر خوب و مناسب آشنا شوید، در این صورت انتخاب بهتری خواهید داشت و به بهترین شکل ممکن می توانید از مزیت های آن بهره مند شوید.

  • بالابر باید ظاهری زیبا داشته باشد و در اندازه ی مناسب و مورد نیاز شما تهیه شود
  • الکتروموتوری که در آن استفاده می شود، دارای سیم پیچی تمام مس و با کیفیت بالا باشد؛ همچنین توان بالایی داشته باشد و آمپر پایین.
  • دانه های گیربکس آن از جنس مناسب و باکیفیت ساخته شده باشد
  • ریل ها و پایه هایی با مقاومت بالا و کاملا ایمن داشته باشد

در ادامه شما را با اجزای تشکیل دهنده بالابر ساختمانی آشنا کرده ایم. لطفا همچنان همراه ما باشید.

بالابر ساختمانی

اجزای تشکیل دهنده ی بالابر ساختمانی

به طور کلی بالابر ساختمانی دارای ۸ جز اصلی است که عبارتند از :

  • الکتروموتور
  • گیربکس
  • وینچ یا قرقره
  • سیم بکسل
  • جعبه
  • باکت
  • پایه ها
  • ریل

الکتروموتور بالابر ساختمانی

دو مشخصه ی مهم که بالابر ساختمانی بر اساس آن انتخاب می شود عبارتند از : ارتفاعی که بالابر قرار است در آن جا نصب شود؛ و وزنی که بالابر قرار است تحمل کند (حداکثر وزن باری که باید حمل کند). الکتروموتور نیروی الکتریکی را به نیروی دورانی تبدیل می کند و سیستم را به حرکت در می آورد؛ به علاوه نیروی محرک دستگاه را تامین می کند.

گیربکس بالابر ساختمانی

در انتخاب بالابر ساختمانی به جنس و کیفیت دنده های گیربکس توجه کافی داشته باشید؛ به این دلیل که بار با وزن زیاد توسط بالابر جا به جا می شود و از آنجا که نقش گیربکس بالابر تبدیل دور الکتروموتور به قدرت است، و گیربکس است که کاهنده میزان دور نیروی خروجی می باشد، این موضوع بسیار حائز اهمیت است که جنس دنده های آن با کیفیت باشد.

وینچ

وظیفه ی جمع کردن و هدایت سیم بکسل بر عهده وینچ است و از تاب خوردن آن حین جمع شدن، ممانعت می کند. قرقره یا وینچ معمولا از جنس فولاد می باشد و تا ۴۰ متر سیم بکسل دور آن پیچیده می شود.

سیم بکسل

سیم بکسل استاندارد در بالابر ساختمانی از جنس فولاد می باشد و در حالت استاندارد حدود ۲۰ متر می باشد که می توان آن را ارتقا داد.

جعبه بالابر ساختمانی

به طور کلی، تمامی تجهیزات بالابر ساختمانی از جمله الکتروموتور، گیربکس، وینچ و سیم بکسل درون جعبه بالابر قرار دارد، که به صورت ریلی روی پایه ها قرار می گیرد.

بالابر ساختمانی

باکت بالابر ساختمانی

یکی دیگر از بخش های بالابر، باکت است که برای حمل مصالح ساختمانی از قبیل ماسه، شن، سیمان و … استفاده می شود. باکت ها در ظرفیت های مختلفی وجود دارند.

پایه های بالابر

پایه های بالابر ساختمانی از جنس نبشی یا لوله های گازی ساخته می شود. این پایه ها دارای مقاومت بالایی هستند و بالابر ساختمانی روی آن قرار می گیرد.

ریل بالابر ساختمانی

ریل یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده ی بالابر ساختمانی است که روی پایه ها پیچ می شود؛ جهت قرار دادن جعبه روی دستگاه بالابر، از ریل استفاده می شود.

کلام پایانی : بالابر ساختمانی چیست؟

در این مقاله شما را با یکی از تجهیزات ساختمانی به نام بالابر آشنا کردیم. همچنین اجزای بالابر ساختمانی را معرفی کردیم و توضیحاتی را در مورد هر کدام ارائه کردیم. امید است این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786