۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

دال بتنی چیست؟ انواع دال بتنی و کاربردهای آن

دسته بندی:
۱۰,فروردین, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
دال بتنی

دال یک عنصر ساختاری است که از بتن ساخته شده است و به همین دلیل به آن دال بتنی گفته می شود. دال بتنی در سطوح صاف افقی مانند کف و عرشه های سقف استفاده می شود. یک دال به طور کلی چند اینچ ضخامت دارد و توسط تیرها ، ستون ها ، دیوارها یا زمین پشتیبانی می شود. دال بتنی را می توان به صورت پیش ساخته خارج از محل احداث ساختمان تولید کرد و در جای خود قرار داد و یا اینکه آن ها را با استفاده از قالب های مخصوص در محل احداث ساختمان ایجاد کرد. همچنین در صورت نیاز به آرماتور ، می توان دال ها را همراه با میلگرد در قالب قرار داد به این صورت که بتن را بر روی میلگرد مستقر در قالب بریزید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع عناصر ساختمان سازی با گروه مهندسی فراز آسمان نجف همراه باشید.

حتما بخوانید :

اسکلت بتنی و فلزی چه تفاوت هایی دارند؟

بتن کرمو چیست؟

آشنایی با انواع دال بتنی

بسته به نوع کاربرد آن، دال های بتنی را در انواع مختلفی تولید می کنند که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم.

دال بتنی تخت

این نوع دال بتنی به طور معمول یک دال تقویت شده است که مستقیماً توسط ستون ها یا کلاهک ها پشتیبانی می شود ، بدون استفاده از تیرها. ساخت این نوع دال به طور کلی آسان است و به قالب بندی کمی نیاز دارد.

دال بتنی

دال بتنی معمولی

این نوع دال ها توسط تیرها و ستون ها پشتیبانی می شود و نیروی بار به آن عناصر منتقل می شود. دال معمولی به دو دسته طبقه بندی می شود:

  • دال بتنی یک طرفه : این نوع دال توسط تیرهایی در دو سمت مخالف یکدیگر پشتیبانی می شود ، که بار را در یک جهت حمل می کند.
  • دال بتنی دو طرفه : این نوع دال توسط پرتوهای چهار طرف پشتیبانی می شود که بار را در امتداد هر دو جهت حمل می کند.

دال مجوف

این نوع دال دارای حفره هایی از داخل است که باعث کاهش وزن دال و همچنین مقدار بتن مورد نیاز می شود که می توانند به عنوان کانال سرویس عمل کنند. این نوع تخته به طور کلی با میلگرد طولی تقویت می شود و می تواند دهانه های طولانی را به وجود آورد ،که برای ساختمان های اداری ، پارکینگ های طبقاتی و غیره مناسب می باشد.

تخته وافل

این نوع دال شامل شبکه های مربع شکل با اضلاع عمیق ، شبیه شکل وافل است که اغلب در مواردی که دهانه های بزرگ بدون تداخل ستون ها مورد نیاز باشد ، استفاده می شود. دال های وافلی می توانند بار بیشتری نسبت به دال های معمولی تحمل کنند.

دال بتنی

دال مرکب

دال های کامپوزیت به طور معمول از بتن مسلح ساخته شده در بالای کفپوش های فولادی پروفیل ساخته می شوند. دال ها معمولاً به دلیل جرم و سختی آن از بتن ساخته می شوند که می تواند برای کاهش انحراف کف و ارتعاشات کف و حفاظت از آتش و ذخیره سازی حرارتی لازم استفاده شود.

نکات مهم در مورد دال بتنی که لازم است بدانید

  • توجه کنید که ریختن بتن درون قالب ها باید با سرعت مناسب انجام شود که بتوان آن ها را پهن نمود و تراز کرد و شمشه کشید.
  • برای پرداخت دال بتنی با توجه به دمای بتن و تاثیر شرایط آب و هوایی در گیرش دال، باید از نیروی انسانی کافی برخوردار باشید.
  • قالب های جدا کننده میانی و همچنین قالب های کناری، لازم است که به اندازه کافی محکم باشند . از قابلیت تحمل وسایل تراز کننده ارتعاشی و مکانیکی برخوردار باشند.

معرفی انواع روش های پرداخت دال بتنی

  • تراز کردن دال بتنی
  • شمشه کشی یا T کشی
  • لبه کشی و درزکشی
  • تخته مالی
  • ماله کشی
  • جارو کشی

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم شما را با دال بتنی ، انواع آن و روش های پرداخت دال بتنی به همراه نکاتی در مورد آن آشنا کنیم. امید است مطالب ذکر شده مورد توجه و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب