معرفی انواع قالب بندی بتن

بتن به دلیل ویژگی هایی که دارد، یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی به حساب می آید که کاربردهای زیادی دارد. برای استفاده از بتن لازم است ابتدا آن را قالب بندی کنند. آیا می دانید قالب بندی بتن چیست و چگونه انجام می شود؟ آیا با انواع قالب بندی بتن آشنا هستید؟ در این مقاله تا انتها با مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با هر آنچه لازم است در مورد قالب بندی بتن بدانید آشنا شوید.
حتما بخوانید :
قالب بندی بتن چیست؟
به طور کلی می توان گفت، قالب بندی بتن عبارتست از فرایند فرم دهی یا شکل دهی بتن برای استفاده در ساختمان سازی. قالب ها سازه هایی هستند از جنس مختلف که بتن درون آن ها ریخته می شود که میتوانند از موقت یا دائمی باشند. قالب های موقت تنها تا زمانی که بتن سفت شود و به استحکام کافی برسد، اطراف بتن قرار دارد؛ اما قالب های دائمی همراه با بتن در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
از آنجا که قالب بندی بتن نقش اساسی در ساخت بتن دارد، لازم است قالب ها از استحکام کافی برای تحمل تمام بارهای موجود در طی عملیات ریخته گری برخوردار باشد، همچنین بتواند تا زمانی که بتن سخت می شود، شکل و فرم خود را حفظ کند.

یک قالب بندی خوب بتن باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشد؟
قالب بندی بتن با استفاده از مواد مختلفی می تواند انجام شود؛ اما موارد زیر جز ملزومات قالب بندی بتن است تا محصول نهایی بتنی از ویژگی های عملکردی مناسب برای رفع نیازهای ساخت و ساز برخوردار شود.
- توانایی تحمل بارهای مرده و زنده در ساخت و ساز
- توانایی حفظ شکل و فرم قالب، پس از قالب بندی
- استفاده از اتصالات ضد نشت در قالب بندی
- در قالب های قابل حمل، نباید به بتن آسیبی برسد
- مواد مورد استفاده در قالب بندی باید قابل استفاده مجدد باشد
- قالب ها تا حد امکان سبک وزن باشد
- مواد قالب نباید تاب خورده یا دچار انحراف باشد
- هنگام انتخاب قالب، توجه به نوع و دمای بتن هنگامی که در قالب ریخته می شود، اهمیت زیادی دارد؛ همچنین قالب باید قابلیت مقاومت در برابر بارهای بتن مرطوب و خشک را داشته باشد.
- برای جلوگیری از جابجایی در طول مراحل قالب بندی بتن ، به سازه هایی مانند تیرها و تثبیتکننده ها نیاز است که به آن ها سازه های کاذب گفته میشود.
- برای اطمینان از کیفیت کار هنگام قالب بندی بتن، استفاده از نیروی کار واجد شرایط و نظارتی کافی ضروری است.
آشنایی با انواع قالب بندی بتن
قالب های بتنی در انواع مختلف به بازار ارائه شده است که جنس قالب در هر کدام متفاوت می باشد. برای مثال جنس قالب می تواند پلاستیکی، فلزی، چوبی و … باشد. در این بخش از مقاله به معرفی انواع قالب بندی بتن پرداخته ایم.
- قالب بندی بتن با استفاده از قالب های فلزی
- قالب بندی بتن با استفاده از قالب های چوبی
- قالب بندی بتن با استفاده از قالب های پلاستیکی
- قالب بندی بتن با استفاده از قالب های آجری
- قالب بندی بتن با استفاده از قالب های فایبرگلاس
- قالب بندی بتن با استفاده از تیرچه
که هر کدام از این قالب های بتنی برای کاربردهای خاص خود در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

مراحل قالب بندی بتن
قالب بندی بتن در ۶ مرحله انجام می شود. مراحل قالب بندی بتن عبارتند از :
- اجرای رامکا (پاشنه بتن)
- تهیه ی قالب بتن
- تمیز کردن قالب های بتن
- روغن کاری قالب بتن
- بستن قالب های بتنی
- تراز کردن قالب ها
کلام پایانی : انواع قالب بندی بتن
در این مقاله گفتیم که قالب بندی بتن چیست و شما را با انواع قالب بندی بتن نیز آشنا کردیم؛ هر نوع قالب بتن با توجه به ساختاری که پشتیبانی می کند طراحی می شود و نقشه های ساختمانی مربوطه مواد و ضخامت مورد نیاز را مشخص می کند. در این میان توجه به این نکته ضروری است که ساخت قالب به زمان نیاز دارد و در نظر گرفتن الزامات کار در این میان لازم و ضروری می باشد.
از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید از شما ممنون و سپاسگزاریم.