آشنایی با انواع کفپوش بتنی ، مزایا و معایب | کفپوش بتنی پرسی

کفپوش بتنی یکی از انواع مصالح ساختمانی است که کاربردهای فراوانی دارد، به این علت که دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد. در این مقاله با تیم فراز آسمان نجف همراه شوید تا شما را با انواع کفپوش بتنی و نوع خاصی از آن که کفپوش بتنی پرسی است آشنا کنیم؛ همچنین مزایا و معایب آن ها را برای شما ذکر کنیم.
حتما بخوانید :
الیاف مورد استفاده در بتن را بشناسید
آشنایی با بتن خود متراکم (Self-Consolidating Concrete) و کاربردهای آن
روش ساخت کفپوش بتنی
روش ساخت کفپوش بتن با توجه به نوع کاربرد آن ها می تواند متفاوت باشد. به طور مثال روش کفپوش بتنی که روی کار استفاده می شود، با کفپوش هایی که زیر کار استفاده می شود متفاوت می باشد.
کفوش بتنی از ترکیب مواد زیر تولید می شود :
- سیمان سیاه و سفید
- انواع سنگدانه ها
- سولفات کلسیم
- آهک
- چسب مخصوص
- آب و رنگ
که با ترکیب این مواد و طی عملیات خاص کفپوش بتنی تولید می شود. البته انتخاب نوع رنگ و ترکیب نسبت بتن به سنگدانه ها سلیقه ای است و بستگی به کاربرد آن دارد.

معرفی انواع کفپوش بتنی
اینکه کفپوش بتنی قرار است در چه مکانی مورد استفاده قرا بگیرد، در دسته بندی انواع کفپوش بتنی بسیار تاثیرگذار است. بر همین اساس ما چند دسته کفپوش بتنی را به شما معرفی خواهیم کرد.
کفپوش بتنی پیش ساخته
این نوع کفپوش بتنی همانطور که از نام آن پیداست در کارخانه ساخته می شود و به صورت قطعات جدا از یکدیگر می باشد. پس از آن به محل مورد نظر منتقل می شود و در آن محل نصب می شود.
کفپوش بتنی پیاده رو
همانطور که از نام این نوع کفپوش ها پیداست، کفپوش بتنی پیاده رو بیشتر در پیاده رو ها نصب می شود؛ همچنین برای استفاده در باغ ها، حیاط ها، پارکینگ ها و … نیز تولید می شود. به کفپوش های بتنی پیاده رو ، کفپوش بتنی پرسی نیز گفته می شود که در بخش بعدی در مورد این نوع کفپوش بتنی مطالب بیشتری را خواهیم گفت.
کفپوش بتنی آراکس
این نوع کفپوش ها در سه مدل مختلف تولید شده و به بازار عرضه می شود. کفپوش بتنی آراکس از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل کاربرد زیادی در صنعت دارد. انواع کفپوش بتنی آراکس عبارتست از :
- کفپوش بتنی آراکس ملاتی
- کفپوش بتنی آراکس پلیمری
- کفپوش بتنی آراکس پاششی
از انواع دیگر کفپوش های بتنی می توان کفپوش بتنی ترافیکی، پازلی و طرح سنگ را نیز نام برد.

کفپوش بتنی پرسی
پیش تر گفتیم کفپوش بتنی پرسی با نام کفپوش پیاده رو نیز شناخته می شود. کفپوش بتنی پرسی ، نوعی کفپوش بتنی است که تشکیل شده از یک قطعه پیش ساخه بتنی که روکش شده است با پودر بتن سخت؛ به این ترتیب در برابر نیروهای سایشی از مقاومت بالایی برخوردار است. همچنین این نوع بتن دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد و از استاندارد جهانی بالایی برخودار بوده، به همین دلیل جز مناسب ترین نوع بتن برای استفاده در پیاده رو ها و مسیرهای پر رفت و آمد و معابر می باشد.
کفپوش های بتنی پرسی در طرح ها و رنگ ها مختلف و در ابعاد متفاوت تولید و به بازار ارائه می شود.
مزایا کفپوش بتنی
همانطور که گفتیم کفپوش بتنی یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد می باشد به دلیل اینکه از مزایای بسیاری برخوردار است. با مزیت های کفپوش بتنی آشنا شوید.
- کفپوش بتنی به این دلیل که قابلیت جذب گرمای بالایی دارد، با استفاده از آن ها در ساختمان سازی، تا حد زیادی می توان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد.
- کفپوش بتنی را می توان به راحتی تمیز کرد و به طور کلی اجرا، نگهداری و تعمیر کفپوش های بتنی به آسانی امکان پذیر است.
- کفپوش های بتنی از استحکام بالایی برخوردار می باشد و به آسانی دچار آسیب نمی شود و عمر آن طولانی بوده، به همین دلیل با استفاده از آن ها می توان در هزینه ها نیز صرفه جویی کرد.
این موارد از مهم ترین مزیت های کفپوش بتنی می باشد.
کلام پایانی
در این مقاله شما را با نوع دیگری از مصالح ساختمانی که کفپوش های بتنی می باشد آشنا کردیم. همچنین انواع کفپوش بتنی و مزایای آن را نیز گفتیم. با این وجود کفپوش های بتنی دارای معایبی نیز می باشد؛ برای مثال این نوع کفپوش ها بسیار لغزنده است و هنگام نصب لازم است که روی آن شیارهایی ایجاد کنیم. همچنین با وجودی که کفپوش بتنی استحکام بالایی دارد و این ویژگی خوبی است، اما می تواند به عنوان یک عیب نیز محسوب شده و خطرساز شود.
پس در انتخاب کفپوش های بتنی لازم است که به مزایا و معایب آن توجه کافی داشته باشید.