۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

تست کرگیری در بتن چیست؟ آزمایش مغزه گیری در بتن

دسته بندی:
۲۹,دی, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
تست کرگیری در بتن

اگر در صنعت استخراج و معدن، یا در حوزه ساخت و ساز فعالیت می کنید، قطعا می دانید که آزمایش مغزه گیری در بتن (core drilling) امری اجتناب ناپذیر است و به بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند ساخت و ساز تبدیل شده است. آیا می دانید تست کرگیری در بتن یا همان آزمایش مغزه گیری در بتن چیست؟ و به این کار نیاز است؟ در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید؛ ما هر آنچه لازم است در مورد تست کرگیری در بتن بدانید در این مقاله آورده ایم.

بیشتر بدانید :

بچینگ بتن و هر آنچه لازم است در مورد در آن بدانید

تست التراسونیک بتن چیست و روش انجام آن چگونه است؟

روان کننده بتن چیست و روش ساخت آن چگونه است؟

تست کرگیری در بتن (core drilling)

کرگیری در بتن (core drilling)، یک تکنیک حفاری هسته بتن است که شامل حفاری سوراخ‌های استوانه‌ای در سازه‌های بتنی (کف، دیوار و سقف) برای قرار دادن مجراهای جدید، لوله‌کشی، کانال‌های HVAC، تقویت‌کننده‌ها و سایر سیستم‌ها در آن می باشد. برای این منظور لازم است که ابتدا با استفاده از تست کرگیری در بتن (core drilling) ، میزان مقاومت فشاری بتن بررسی شود.

بنابراین، به فرایند سنجش میزان مقاومت فشاری بتن برای کرگیری در بتن ، آزمایش مغزه گیری در بتن یا تست کرگیری در بتن (core drilling) گفته می شود.

تست کرگیری در بتن

چه زمانی به کرگیری در بتن نیاز است؟

مغزه زنی بتن برای اهداف مختلفی انجام می گیرد  که عبارتست از :

  • لوله کشی در ساختمان های بلند
  • سازه های بزرگ
  • لوله کشی داخل سازه های بتنی
  • سیستم های HVAC
  • لوله های برق
  • کابل های مسیریابی
  • لوازم تجاری
  • حفاری بتن عمودی

نحوه تست کرگیری در بتن  (Concrete Core Drilling Test for Strength)

قبل از تهیه مغزه بتن، لازم است که ابعاد آن که عبارتست از قطر و طول مغزه، انتخاب شود. یکی از مهم ترین فاکتورهایی که لازم است مشخص شود، نسبت قطر مغزه به حداکثر مساحت توده آن است و هر چه نسبت قطر به مساحت بیشتر باشد، نشان دهنده عدم اطمینان است.

دو استاندارد برای تعیین نسبت قطر به مساحت وجود دارد. طبق استاندارد (EN ۱۲۵۰۴-۱, ۲۰۰۰) ، این نسبت نباید بیش از ۳ باشد و طبق استاندارد (ASTM C42, 2012) ، نسبت قطر به مساحت توده نباید بیشتر از ۲ باشد.

از منظری دیگر می توان گفت، قطر نمونه هسته بتن برای تعیین میزان مقاومت فشاری بتن، ترجیحاً باید حداقل سه برابر حداکثر اندازه اسمی سنگدانه درشت استفاده شده در بتن،  و حداقل دو برابر حداکثر اندازه سنگدانه درشت در نمونه هسته باشد. طول نمونه، زمانی که درپوش قرار می گیرد، باید تقریباً دو برابر قطر آن باشد..

تست کرگیری در بتن با دستگاهی به نام Hilti-DD 150 core انجام می شود. این دستگاه از سه بخش اصلی تشکیل شده است :

  • پایه : پایه روی هر سطح صاف و مسطحی نصب می شود تا هنگام تست مغزه گیری ، دستگاه در محل خود ثابت بماند.
  • سرمته : سرمته ها استوانه ای شکل هستند و طولی حدود ۶۰ سانتی متر با قطر ۱ الی ۶ اینچ دارد.
  • الکتروموتور

دستگاه، حین تست کرگیری در بتن به سرعت می چرخد و از آب برای خنک کردن آن استفاده می شود. میزان آب مورد نیاز برای خنک نگه داشتن دستگاه به نوع دستگاه بستگی دارد. اما به طور متوسط ۳ لیتر در ثانیه می باشد.

تست کرگیری در بتن

چه عواملی در میزان مقاومت مغزه بتن تاثیرگذار است؟

پیش تر گفتیم که نسبت قطر به مساحت توده مغزه بتن یکی از مهم ترین فاکتورها برای محاسبه مقاومت فشاری بتن و تست کرگیری در بتن است. از عوامل تاثیر گذار در مقاومت مغزه بتن می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قطر مغزه
  • سطح مقاومت بتن
  • نوع دانه بندی بتن
  • میزان رطوبت در زمان تست کرگیری در بتن
  • جهت مغزه گیری
  • محل مغزه ها
  • حضور آرماتور در بتن

وجود آرماتور و تاثیر آن در تست کرگیری در بتن

هنگام انجام آزمایش مغزه گیری در بتن اگر آرماتور وجود داشته باشد، مقاومت فشاری واقعی بتن به دست نخواهد آمد و نیاز است که اصلاحاتی در عدد به دست آمده صورت گیرد؛ به این دلیل که وجود آرماتور به موازات محور مغزه چندان مطلوب نیست و لازم است که در نایت یک ضریب اصلاحی در اندازه گیری مقاومت مغزه ها اعمال شود.

کلام پایانی

در این مقاله مطالبی را در ارتباط با تست کرگیری در بتن برای شما عزیزان عنوان کردیم، امیدواریم مطالب گفته شده، در مورد روش ها و تجهیزات مورد نیاز برای تست کرگیری در بتن توانسته باشد برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب