۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

بتن پارچه ای چیست ؟ آشنایی با کاربردهای آن

دسته بندی:
۱۶,فروردین, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
بتن پارچه ای

بتن پارچه ای یا Concrete Cloth (CC) نوعی متریال ابتکاری در صنعت ساخت و ساز است که از پارچه آغشته به پودر سیمان آلومینات انعطاف‌پذیر تشکیل شده است؛ بتن پارچه ای پس از هیدراته شدن به سرعت سخت می‌شود و در نهایت یک لایه بتنی نازک، بادوام، ضد آب و مقاوم در برابر آتش ایجاد می‌ شود. آیا مایلید تا دقیق تر بدانید بتن پارچه ای چیست و چه کاربردهایی دارد؟ پس با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.

بیشتر بدانید :

شرینکیج بتن چیست؟ (Concrete shrinkage)

بتن شفاف یا لیتراکن Litracon چیست؟ 

واش بتن چیست؟ 

آشنایی با بتن پارچه ای Concrete Cloth

بتن پارچه ای معمولی از یک ماتریس الیافی سه بعدی تشکیل شده است که حاوی مخلوط بتن خشک با پوشش PVC روی یک سطح پارچه است که باعث می شود بتن پارچه ای خاصیت ضد آب داشته باشد. الیاف هیدروفیل در سطح دیگر با کشیدن آب به داخل سیمان، نقش هیدراتاسیون بتن را بر عهده دارد.

بتن پارچه ای به صورت رول در ضخامت های مختلف در بازار ارائه می شود. سهولت و نصب سریع آن دلیل کاربردهای گسترده این نوع متریال می باشد. برای مثال به منظور پایدار سازی شیب، پوشش پناهگاه هایی که به سرعت گسترش می یابند، و مواردی از این قبیل، مهندسین معمار بیشتر ترجیح می دهند که از بتن پارچه ای استفاده کنند.

در بخش بعدی با کاربردهای بتن پارچه ای به طور کامل آشنا خواهید شد.

بتن پارچه ای

کاربردهای بتن پارچه ای چیست ؟

پیش تر گفتیم که بتن پارچه ای کاربردهای گسترده ای دارد. موارد کاربرد آن عبارتست از :

  • استخراج معادن
  • پوشش روی خطوط لوله های زیرزمینی
  • صنعت کشاورزی
  • کاربردهای نظامی
  • و موارد دیگر

بتن پارچه ای عمدتاً برای کاربردهای فوری در ساخت سرپناه ها تولید و ارائه شده است. پارچه بتنی را می توان به سرعت و بدون زحمت، برای ایجاد سرپناه در مسیر وسایل نقلیه یا عابران پیاده و …  از طریق میخ کرد، منگنه کرد یا با چسب های با کیفیت به کار برد. پارچه های بتنی پس از سفت شدن در محل، دچار ترک خوردگی و شکست نخواهند شد.

بتن پارچه ای چه مزایایی دارد؟

همانطور که گفتیم بتن پارچه ای کاربردهای بسیار گسترده ای دارد به این دلیل که از مزیت های زیادی برخوردار است. در این بخش از مقاله به ذکر مزایای بتن پارچه ای پرداخته ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

  • بتن پارچه ای از نوع Rapid Install  را می توان با سرعت ۲۰۰ متر مربع در ساعت، تا ۱۰ برابر سریع تر از سایر متریال بتنی معمولی، در ساخت و ساز مورد استفاده قرار داد.
  • استفاده از آن بسیار آسان است زیرا از قبل مخلوط شده است، بنابراین نیازی به اختلاط، اندازه گیری تراکم و … نیست.
  • از آنجا که CC به صورت رول به بازار ارائه می شود، دارای قابلیت حمل آسان برای نیروهای انسانی می باشد.
  • هزینه ی استفاده از آن نسبت به بتن معمولی مقرون به صرفه است و از سرعت و سهولت نصب بالاتری نیز برخوردار است
  • بتن پارچه ای را می توان به صورت عمودی آویزان کرد، در ترانشه ها قرار داد، یا برش داد و به شکل هایی درآورد تا لایه ای بادوام از بتن ایجاد کند.
بتن پارچه ای
  • بتن پارچه ای، پیچیدگی لجستیکی کمتری دارد
  • CC سازگار با محیط زیست است و یک فناوری با جرم کم و همچنین کربن کم می باشد و در عمل، در بسیاری موارد به ۹۵٪ مواد کمتری نسبت به بتن معمولی نیاز است.
  • تقویت کننده فیبر در بتن های پارچه ای، از ترک خوردن آن جلوگیری می کند، انرژی حاصل از ضربه را جذب می کند؛ و به عبارتی حالت شکست پایدار را فراهم می کند.
  • CC ،۵ برابر بتن استاندارد OPC در برابر سایش مقاوم است و دارای مقاومت شیمیایی عالی، عملکرد هوازدگی و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش نیز می باشد.
  • برخلاف بتن معمولی، بتن پارچه ای را می توان در باران و سایر شرایط مرطوب نصب کرد و عملاً نیازی به برنامه ریزی مطابق با شرایط آب و هوایی برای نصب وجود ندارد.

این ها از مهم ترین مزیت های بتن پارچه ای می باشد.

کلام پایانی

در این مقاله شما را با نوعی متریال ساختمانی به نام بتن پارچه ای Concrete Cloth (CC)  آشنا کردیم و گفتیم که این نوع بتن دارای ساختار منحصر به فردی می باشد که نصب آن را بسیار آسان و سریع نموده است. همچنین شما را با سایر مزیت ها و موارد کاربرد آن نیز آشنا کردیم. امید است مطالب ذکر شده مورد توجه و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب