پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی جدید است که از استحکام بالایی برخوردار است، از این رو کاربردهای متعددی دارد. در این مقاله به معرفی انواع پانل های سیمانی پرداخته ایم. لطفا تا انتها با مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
پانل سیمانی چیست؟
پانل سیمانی ، به ورق های ساخته شده از سیمان و الیاف حاوی سلولز کفته می شود که ابعاد آن ها معمولاً بین ۴ فوت در ۸ فوت است و ضخامت آن ها از ¼ تا ½ اینچ متغیر است. هدف اولیه از ساخت پانل های سیمانی افزایش مقاومت سازه است. این پانل ها زمان کاشی کاری زیر کاشی قرار داده می شود و با مقاومت در برابر آب و رطوبت، به استحکام سازه کمک می کند. از آنجایی که کاشی معمولاً در مناطق مستعد رطوبت استفاده می شود، سطح زیرین کار اهمیت پیدا می کند، چرا که پس از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض رطوبت، آن سطح ممکن است کپک بزند.
پانل سیمانی معمولاً سنگسن وزن است اما برش آن به راحتی امکان پذیر است؛ ناگفته نماند که هنگام برش گرد و غبار زیادی تولید می کند و بهتر است این کار در یک محل کارگاه با تهویه مناسب انجام شود.

کاربرد پانل های سیمانی
پانل سیمانی در هر جایی از ساختمان که قرار است کاشی کاری شود، نصب می شود و این کار به منظور افزایش استحکام سازه می باشد.
علاوه بر این پانل سیمانی را می توان روی یک کف چوبی یا در بالای کابینت ها برای ایجاد سطوح پیشخوان، یا به صورت افقی بر روی دیوار نصب کرد تا بستری برای گچ کاری نیز فراهم شود. به علاوه می توان پانل سیمانی را در نمای بیرونی یا داخلی ساختمان استفاده کرد و همچنین آن را به سطوح چوبی و یا استیل متصل نمود.
معرفی انواع پانل های سیمانی
انواع پانل سیمانی از نظر چسبندگی و خواص با یکدیگر متفاوت هستند. پانل های سیمانی با توجه به موادی که برای ساخت آن ها استفاده می شود به چند دسته تقسیم می شوند. این مواد عبارتند از :
- آلومینات کلسیم و پیوندهای کربنی
- سیمان پرتلند
- فسفات ها
- سیمان سرباره
به علاوه محصولات دیگر با پیوند های سولفات، گوگرد و پلیمر نیز تهیه و تولید می شود. سیمان پرتلند اصلاح شده با پلیمر باعث افزایش انعطاف پذیری و مقاومت در برابر آب می شود.

پانل سیمانی پلیمری برای کاشی های مقاوم در برابر خوردگی، آجر یا سایر سنگ تراشی ها استفاده می شود. اکریلات، اپوکسی، پلی اورتان، پلی استر و وینیل استر نیز گزینه های دیگری از انواع پانل سیمانی ارائه می دهند.
آشنایی با چگونگی نصب پانل سیمانی
پانل سیمانی بسیار شبیه به دیوار خشک است. برای نصب آن لازم است که ابتدا یک مانع بخار روی سطحی که پانل سیمانی به آن وصل می شود نصب گردد. این نوع پانل ها با گذشت زمان سریع خشک می شوند و از مقاومت بالایی در برابر جذب آب برخوردار است.
در مرحله بعد، یک لایه نازک ملات چسب روی سطحی که پانل سیمانی روی آن نصب می شود، قرار می دهند؛ سپس تخته را با استفاده از میخ های حلقه ای یا پیچ های دیوار خشک به گل میخ، دیوار یا زمین وصل کنند. هنگامی که تمام پانل ها به سطح مورد نظر میخ می شوند، اتصالات را با یک درزگیر بر پایه سیلیکون یا ترکیب نواری که در برابر آب مقاوم است پر می کنند. در این مرحله، نصب کاشی روی پانل سیمانی انجام می شود.
کلام پایانی : پانل سیمانی چیست؟
در این مقاله به معرفی یکی دیگر از انواع مصالح ساختمانی یعنی پانل سیمانی پرداختیم. همچنین انواع پانل سیمانی را معرفی کردیم و نحوه ی نصب آن را نیز عنوان نمودیم.