۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

هر آنچه لازم است در مورد سازه های موج شکن بدانید

دسته بندی:
۲۰,فروردین, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
موج شکن

موج شکن ها سازه هایی هستند که از آن ها به طور گسترده ای برای کنترل فرسایش ساحلی و اطمینان از دسترسی ایمن به بنادر استفاده می شود. این نوع سازه ها در واقع موانعی هستند که اغلب به صورت عمود بر جهت موج غالب قرار می گیرند، تا بخشی از انرژی موج را جذب کند، بشکند و یا منعکس کند؛ به این ترتیب میزان انرژی که به خط ساحلی می رسد کاهش می یابد. با تیم مهندسین شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با انواع موج شکن و هدف از طراحی این نوع سازه ها آشنا شوید.

بیشتر بدانید:

سازه چیست؟ با انواع سازه آشنا شوید

مقاوم سازی سازه و انواع روش های آن

سازه های پیش ساخته بتنی

هدف از طراحی سازه موج شکن چیست؟

شما ممکن است بارها به بنادر مختلف سفر کرده باشید و در ساحل بنادر سازه های موج شکن را دیده باشید و این سوال به ذهنتان خطور کرده باشد که به چه دلیل و با چه هدفی موج شکن ها ساخته می شود؟ در این بخش از مقاله به این سوال شما پاسخ داده ایم. لطفا این مطالب را به دقت مطالعه کنید.

مهم ترین هدف از طراحی موج شکن ها، محافظت از ساحل در برابر امواج است. موج شکن ها به منظور کاهش تجمع میزان گل و لای در ورودی بنادر نیز طراحی و ساخته می شود. به علاوه، در سواحلی که از حفاظت طبیعی کمی برخوردار است یا اصلا حفاظت طبیعی وجود ندارد، موج شکن ها اغلب به عنوان تاسیسات اسکله نیز عمل می کنند.

یکی از مهم ترین اهداف استفاده از سازه های موج شکن ، هدایت جریان ها در کانال یا در امتداد ساحل می باشد.

موج شکن

چه عواملی در ساخت سازه های موج شکن تاثیرگذار است؟

طراحی و ساخت موج شکن ها مستلزم در دست داشتن اطلاعات کافی می باشد و لازم است که کلیه ی امکان سنجی انجام شود و این بسیار مهم است.

به عنوان مثال، باید در نظر داشت که حجم مواد مورد نیاز برای ساخت موج شکن تپه، قلوه سنگ و … چقدر است و یا اطلاعات کافی در مورد جزر و مد در ورودی ساحل نیاز است؛ همچنین داده ها و اطلاعات در حوزه هواشناسی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وزش باد، دمای هوا و اطلاعاتی از این قبیل برای انتخاب مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساخت موج شکن ها نیز بسیار پر اهمیت است. مهم باشد.

معرفی انواع موج شکن

در این بخش از مقاله برخی از انواع موج شکن را معرفی کرده ایم به همراه توضیحات مختصری در مورد مصالحی که در ساخت آن به کار می رود. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

  • موج شکن سواحل مصنوعی : از شن یا ماسه تشکیل شده است که باعث شکستن امواج می شود.
  • موج شکن تپه : از قلوه سنگ ها تشکیل شده است و ساختار دائمی و یکپارچه ی عمودی دارد.
  • موج شکن شناور انعطاف پذیر : این نوع موج شکن ساختاری  انعطاف پذیر و موقت دارد که انرژی موج را جذب می کند.
  • موج شکن یکپارچه متخلخل : یک سازه یکپارچه دائمی که دارای دیواره جلویی متخلخل است.
  • موج شکن یکپارچه با شیب در بخش جلو : یک سازه یکپارچه می باشد که در قسمت بالایی دارای یک وجه عمودی با زاویه ۴۵ درجه و به عقب متمایل است.
موج شکن

کلام پایانی

طراحی موج شکن شامل ارزیابی چندین موضوع مختلف است که عبارتند از : پایداری سازه، غوطه وری آن، میزان نفوذپذیری، قدرت انتقال، میزان ورود آب و موارد دیگر.

از موج شکن ها نه تنها برای کنترل فشار آب و محافظت از ساحل استفاده می شود، بلکه برای کنترل حمل و نقل رسوب از ساحل در داخل حوضه های بنادر نیز استفاده می شود که به نوبه خود برای کاهش نیاز به لایروبی بسیار مفید است.

در این مقاله شما را با سازه هایی به نام موج شکن آشنا کردیم و گفتیم که هدف از طراحی این نوع سازه ها در سواحل بندرگاه ها چیست؛ به علاوه انواع موج شکن را معرفی کردیم و گفتیم هر کدام از آن ها از چه نوع مصالحی ساخته شده و دارای چه ویژگی هایی می باشد.

از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید از شما کمال تشکر را داریم. لطفا در صورت وجود هرگونه سوال با ما تماس بگیرید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب