۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

بادبند یا مهاربند چیست ؟ و انواع آن

دسته بندی:
۱۲,آبان, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
بادبند یا مهاربند

به طور کلی در هر پروژه ی ساختمانی، هر ساز باید از استحکام کافی برای مقاومت در برابر زلزله، باد و … برخوردار باشد تا با وارد آمدن نیروهای جانبی بر آن از فروپاشی سازه جلوگیری شود. بادبند یا مهاربند هم یک از انواع المان های ساختمانی است که در جهت افزایش استحکام ساختمان به کار برده می شود. تا پایان این مقاله یا تیم مهندسین شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با مطالب بیشتر در ارتباط با بادبند یا مهاربند و انواع آن آشنا شوید.

آشنایی با بادبند یا مهاربند

بادبند یا مهاربند یک المان ساختمانی و مجموعه ای از چند عضو می باشد که در سازه های فلزی استفاده می شود تا بتواند نیروی زلزله را به پی ساختمان انتقال دهد. بادبند یا مهاربند ها جز مهم ترین جنبه های طراحی سازه به می باشد که به منظور استحکام سازه به کار می رود.

بادبند یا مهاربند

انواع بادبند یا مهاربند

به طور کلی بادبند یا مهاربند دو نوع می باشد، افقی و عمودی؛ که این دو نوع مهاربند دارای مدل های سازه ای مختلف می باشد. در این بخش از مقاله آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

مهاربند افقی : مهاربند افقی در هر طبقه از ساختمان مسیری ایجاد می کند برای انتقال بار نیروهای افقی به مهاربند عمودی. در واقع برای مقاومت هر طبقه از سازه، از مهاربند افقی استفاده می شود.

مهاربند قائم :  مهاربند قائم بین ستون های عمودی ساختمان قرار گرفته تا برای انتقال نیروهای افقی به زمین، مسیر بار را ایجاد کند.

معرفی مدل های سازه ای بادبند یا مهاربند

  • بادبند های همگرا
  • بادبند های واگرا

بادبند همگرا

بادبند یا مهاربند همگرا با عنوان مهاربند هم محور نیز شناخته می شود. در این نوع مهاربندی، اعضای مهاربند ، ستون و تیر ازیک نقطه عبور می کنند. زمانی که مهاربندی به صورت همگرا انجام می شود، هنگام بروز زلزله در تیرها نیروی محسوسی ایجاد نخواهد شد.

بادبند یا مهاربند

بادبند های همگرا دارای انواع مختلفی می باشد. این بادبندها عبارتند از :

  • بادبند وی شکل (V) و هشتی : مهاربندهای وی شکل دارای دو عضو مورب است که از بالای یک عضو افقی کشیده می شود. نوع هشتی آن، نوع مهاربند معکوس است.
  • بادبند برون محور : از این نوع مهاربند بیشتر در مناطق زلزله خیز استفاده می شود. این نوع مهاربند دارای دو عضو مورب می باشد و در فاصله مشخصی نسبت به یکدیگر، متصل می شود به بخش بالا .
  • بادبند مورب منفرد : به این نوع بادبند یا مهاربند ، خرپا نیز گفته می شود. در این نوع مهاربند عضوی مورب در داخل قاب وجود دارد که در برابر نیروهای جانبی مقاومت می کند.
  • بادبند k شکل : در بادبند های k شکل، در میان ستون ها دو عضو به یکدیگر متصل می شوند. معمولا در دهانه ها برای انعطاف پذیری بیشتر از مهاربند K شکل استفاده می شود.
  • بادبند ضربدری : همانطور که از نام این بادنبد پیداست، بادبند یا مهاربند ضربدری، دارای دو عضو مورب است که در محل اتصال تیر و ستون، یعنی جایی که تیر و ستون با یکدیگر تلاقی دارند، تشکیل یک علامت X یا ضربدر می دهد.

تا این بخش از مقاله با بادبند یا مهاربند های همگرا آشنا شدید. در ادامه مهاربند همگرا را معرفی کرده ایم. همچنان همراه ما باشید.

بادبند واگرا

بادبند یا مهاربند واگرا تحت عنوان بادبندهای برون محور نیز شناخته می شود. دراین نوع مهاربند ، ساختار مهاربندی به گونه ای است که بادبند از یک سو به تیر متصل می شود و از سوی دیگر نباید به محل اتصال تیر و ستون متصل باشد. این نوع مهاربند نیز در مناطق زلزله خیز بسیار مورد استفاده می باشد.

کلام پایانی

در اجرای بادبند یا مهاربند نکات فنی بسیاری لازم است رعایت شود، به این دلیل که مهاربندها عضوی مهم در سازه است که نقش مقاوم سازی ساختمان را بر عهده دارد و از این طریق می تواند در برابر نیروهای وارد شده بر سازه بر اثر زلزله مقاومت ایجاد کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب