جوشکاری آرگون چیست؟ چرا از آرگون در جوشکاری استفاده می کنند؟

برخی از محبوب ترین فرآیندهای جوشکاری، جوشکاری با استفاده از گازی به نام آرگون است. ریشه کلمه آرگون از کلمه یونانی argos گرفته شده است که به معنای “آهسته” یا “غیر فعال” است. آرگون یک ماده شیمیایی متعلق به گروهی به نام گازهای نجیب است. گازهای نجیب معمولاً بی بو، بی رنگ و تک اتمی هستند. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا بدانید جوشکاری آرگون چیست و چرا از آرگون درجوشکاری استفاده می شود.
بیشتر بخوانید :
چرا در جوشکاری آرگون از گاز محافظ استفاده می شود؟
یکی دلیل بسیار مهم برای استفاده از گاز نجیب آرگون در جوشکاری این واقعیت است که آرگون در حالت عادی، دارای خاصیت واکنش شیمیایی نسبتاً کمی است، مگر اینکه در شرایط خاص قرار گیرد. همچنین از این قابلیت برخوردار است که می تواند به جلوگیری از اکسید شدن فلز کمک کند.
- یکی دیگر از دلایل استفاده از گاز محافظ در جوشکاری آرگون می تواند این باشد که گاز محافظ به شکل دهی نمایه نفوذ جوش کمک می کند تا قوس الکتریکی را تثبیت کند.
- علاوه بر این، گازهای محافظ در کیفیت جوش و همچنین بهره وری و کارایی به دست آمده در طول فرآیند جوشکاری نقش دارند. محافظت از جوش در برابر اکسیژن و رطوبت هوا به افزایش دوام جوش کمک می کند و از خوردگی جلوگیری می کند.
- گازهای بی اثر غیر واکنشی هستند، به این معنی که هیچ تاثیری بر جوش نهایی ندارند زیرا با عناصر دیگر واکنش نمی دهند. آن ها برای محافظت از حوضچه قوس/جوش در برابر آلاینده ها استفاده می شوند.
- گازهای فعال بر روی فرآیند جوشکاری اثر میگذارند و در موارد خاصی بسته به ماده مورد استفاده در جوش، از آن ها استفاده میشود، به خصوص اگر نیاز به نفوذ عمیق جوش باشد.

جوشکاری آرگون : انواع گاز محافظ برای جوشکاری
به طور کلی در جوشکاری با گازهای محافظ از چند گزینه مختلف استفاده می شود که رایج ترین آن ها آرگون، هلیوم، دی اکسید کربن و اکسیژن است. آرگون و هلیوم گازهای محافظ بی اثر ، و دی اکسید کربن و اکسیژن گازهای فعال هستند.
در جوشکاری MIG نیز از ترکیب آرگون با دی اکسید کربن استفاده می شود زیرا به پایداری بهتر قوس کمک می کند. این مخلوط شامل ۷۵ درصد دی اکسید کربن و ۲۵ درصد آرگون است.
چگونه از آرگون در جوشکاری استفاده می شود؟
به طور کلی در جوشکاری آرگون ، گاز آرگون به عنوان یک گاز محافظ عمل می کند. این بدان معنی است که آرگون، از ناحیه جوش و الکترود تنگستن، از آلودگی در طول فرآیند جوشکاری، محافظت می کند. به عبارت دیگر می توانید اینگونه تصور کنید که گاز آرگون در اطراف سطح فلز پخش می شود، و یک اتمسفر یا لایه ی محافظ ایجاد می کند که جوش را در برابر آلاینده های بیرونی محافظت کرده و به عنوان عایق عمل می کند.
گاز آرگون از یک پخش کننده گاز متصل به تفنگ جوش منتشر می شود. در تفنگ جوشکاری MIG، دیفیوزر در زیر نازل قرار دارد و دارای سوراخ هایی در طرفین می باشد.

آیا آرگون یک ماده منفجره است؟
بسیاری از فعالان و تازه واردان حوزه جوشکاری همواره نگران این مسئله هستند و سوال می پرسند که آیا آرگون یک ماده منفجره است و می تواند خطرناک باشد؟ در پاسخ باید بگوییم، از آنجا که آرگون واکنش پذیری بالایی ندارد، مستعد انفجار نیست. با این حال، اگر یک بطری آرگون تحت فشار را سوراخ کنید، ظرف ممکن است به دلیل آزاد شدن فشار منفجر شود. بزرگ ترین نگرانی در ارتباط با مسائل ایمنی در جوشکاری آرگون ، اطمینان از تهویه مناسب است. از آنجایی که آرگون یک گاز قابل تنفس نیست، مانند دی اکسید کربن خفه کننده است. بنابراین همیشه مطمئن شوید که اکسیژن کافی در فضا وجود دارد یا محیط کار شما از تهویه مناسب برخوردار است.
کلام پایانی : جوشکاری آرگون
در این مقاله شما را با نوعی جوشکاری که با استفاده از گازهای محافظ انجام می شود آشنا کردیم به نام جوشکاری آرگون . همچنین به مطالب مهمی در مورد نحوه جوشکاری آرگون اشاره کردیم. در نهایت باید بگوییم برای جوشکاری فولاد، در تهیه قوطی های ضد زنگ نگهدارنده مواد غذایی بهداشتی، در نیروگاه ها، پالایشگاه ها، و … نیاز به جوشکاری آرگون می باشد و بدون آرگون امکان پذیر نیست؛ چرا که خطرات تهدید کننده این نوع پروژه ها زیاد است و آرگون به محافظت از این جوش ها در برابر هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن کمک می کند و ایمنی تجهیزات را تضمین می کند.