سقف کامپوزیت چیست ؟ الزامات اجرایی سقف کامپوزیت

از انواع سقف کامپوزیت در طراحی سازه های مختلف استفاده می شود به این دلیل که این نوع سقف ها دارای عملکرد یکپارچه ای هستند. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا شما به شما بگوییم سقف کامپوزیت چیست ، الزامات اجرایی سقف کامپوزیت چیست و همچنین با انواع این سقف ها آشنا شوید.
بیشتر بدانید :
انواع سقف کامپوزیت چیست ؟
در اجرای سقف های کامپوزیت یا سقف های ترکیبی بیشتر از ترکیب بتن و فلز استفاده می شود. اغلب سقف های کامپوزیت در سازه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد و بتن به عنوان یک پوشش در سقف های کامپوزیت به کار برده می شود. این نوع سقف ها شامل یکسری تیرهای فرعی می باشد که دال بتنی روی آن قرار می گیرد و توسط برشگیرها می تواند به صورت یکپارچه عمل کند. حال که می دانید سقف کامپوزیت چیست ؛ در ادامه شما را با انواع سقف کامپوزیت آشنا خواهیم کرد.
انواع سقف کامپوزیت
به طور کلی با توجه به اینکه چه نوع مصالحی در اجرای سقف کامپوزیت استفاده می شود، می توان این نوع سقف ها را به انواع مختلف تقسیم کرد. انواع سقف کامپوزیت عبارتست از :
- سقف کامپوزیت با تیرهای فرعی
- سقف کامپوزیت با شبکه میلگردهای حرارتی و دال بتنی
- سقف کامپوزیت با ورق های فولادی فرم دهی شده
- سقف کامپوزیت با برشگیرهایی از نوع گل میخ
- سقف کامپوزیت با برشگیرهایی از نوع ناودانی

حال که می دانید سقف کامپوزیت چیست و با انواع سقف کامپوزیت آشنا شدید، در ادامه الزامات اجرایی سقف کامپوزیت را به شما معرفی خواهیم کرد.
الزامات اجرایی سقف کامپوزیت چیست؟
از آنجا که در سقف های کامپوزیت از یونولیت استفاده نمی شود، به منظور ایجاد یک سطح یکنواخت در زیر سقف لازم است که موارد مهمی رعایت شود. در این بخش از مقاله به شما خواهیم گفت الزامات اجرایی سقف کامپوزیت چیست ! لطفا همچنان با ما همراه باشید.
برشگیرها و ضخامت دال بتنی
یکی از مهم ترین الزامات اجرایی سقف کامپوزیت مربوط می شود به برشگیرها و ضخامت دال بتنی. کاربرد برشگیرها در سقف های کامپوزیت یا مرکب متصل نمودن و یکپارچگی تیرها و دال بتنی می باشد. برشگیرها در سقف های کامپوزیت از نوع ناودانی است. از الزامات اجرایی برشگیرها در سقف کامپوزیت این است که وقتی تیر از وسط به دو قسمت تقسیم می شود، ناودانی ها را باید به گونه ای در آن ها قرار داد که به سمت خارج تیر باشد. در غیر این صورت اجرای برشگیرها اصولی نبوده و تخلف محسوب می شود.
فاصله تیرهای فرعی
یکی دیگر از الزامات اجرایی سقف کامپوزیت مربوط به فاصله تیرهای فرعی است. همانطور که می دانید برای بتن ریزی سقف، لازم است که ابتدا قالب بندی صورت گیرد. در قالب بندی برای بتن ریزی سقف های کامپوزیت فاصله تیرها باید حداکثر ۱۱۰ سانتی متر باشد.
نکته ی مهمی که در این بخش باید مد نظر داشته باشید این است که چون در سقف های کامپوزیت از یونولیت استفاده نمی شود، ممکن است موقع راه رفتن و بارگذاری روی سقف کامپوزیت، لرزش ایجاد شود، بنابراین توصیه می شود که از تیرهای فرعی با نمره های خیلی پایین استفاده نشود و تیرها متناسب با محاسبات انجام شده انتخاب شود.

الزامات محاسباتی در اجرای سقف کامپوزیت
با ورود تکنولوژی به حوزه ساختمان سازی و نرم افزارهایی که در این زمینه ارائه شده است، دیگر نیازی به انجام محاسبات به صورت دستی نیست و از طریق نرم افزارهایی چون Etabs ، می توان محاسبات را بسیار دقیق و کامل انجام داد؛ و از آنجا که انجام محاسبات دقیق از الزامات کار در اجرای سقف کامپوزیت می باشد، به مدد ورود تکنولوژی در صنعت ساختمان سازی این امر بسیار آسان و دقیق قابل انجام است.
الزامات اجرایی سقف کامپوزیت : کلام پایانی
سقف های کامپوزیت یا ترکیبی یکی دیگر از انواع سقف های پرکاربرد در امر ساختمان سازی می باشد که در این مقاله با این نوع سقف ها آشنا شدید و اکنون می دانید که الزامات اجرایی سقف کامپوزیت چیست و با نکاتی در مورد آن ها آشنا شدید. امید است مطالب ذکر شده مورد توجه و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. در صورت وجود هرگونه سوال یا مشکل با ما تماس بگیرید؛ ما با کمال میل به کلیه ی سوالات شما پاسخ خواهیم داد.