آشنایی با پانل های سه بعدی مزایا و کاربردها

پانل های سه بعدی نوعی دیوار پیش ساخته بسیار مستحکم است و از دو قسمت اصلی تشکیل شده است که یکی هسته عایق پلی استایرن نسوز (یونولیت) و دیگری مش فولادی ساخته شده از سیم های فلزی می باشد. از طریق پاشیدن بتن، این دو بخش را به یکدیگر متصل می کنند و در نهایت سازه ی بسیار قوی و پرکاربردی ایجاد می کنند. برای آشنایی هر چه بیشتر با این نوع سازه ها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
آشنایی با بهترین متریال برای سقف ساختمان
مزایای پانل های سه بعدی چیست؟
از آنجا که پانل های سه بعدی سازه های بسیار قدرتمندی هستند، در بخش های مختلف ساخت و ساز می توان از آن ها استفاده کرد. آیا مایلید تا با ویژگی های این نوع دیوارهای سه بعدی آشنا شوید؟ در این بخش از مقاله ویژگی ها و مزیت های ۳D پانل ها را عنوان نموده ایم. لطفا همراه ما باشید.
عایق حرارتی
به این دلیل که در ساخت پانل های سه بعدی از فوم پلی استایرن، که به عایق حرارتی داخلی معروف است استفاده می شود، این نوع پانل ها از انتقال حرارت و اتلاف انرژی جلوگیری می کنند. همچنین به مدد استفاده از پانل های سه بعدی ، فضای داخلی ساختمان در فصل زمستان بسیار مطبوع تر خواهد شد.

ضد حریق
پس از انجام تست ضد حریق روی پانل های سه بعدی ، این نوع پانل ها به عنوان عایق ضد حریق شناخته شده اند و برای استفاده در بخش داخلی و خارجی ساختمان مناسب هستند.
ضد رطوبت
همانطور که گفتیم در ساخت پانل های سه بعدی از پلی استایرن با کارایی بالا و قابلیت جذب کم استفاده شده است. بنابراین از ایجاد تراکم رطوبت روی دیوار جلوگیری می کند. به عبارتی پانل های سه بعدی عایق ضد رطوبت نیز هستند.
عایق صدا
بر اساس تست عملکرد عایق صدا، پانل های سه بعدی عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده اند و هر کجای ساختمان که مورد استفاده قرار گیرند، می توانند به عنوان عایق صوتی عمل کنند.
سبک وزن
پانل های سه بعدی دیواری، تنها یک چهارم دیوار معمولی وزن دارند و این باعث می شود بار ثابت سازه را کاهش دهند.
کاهش زمان ساخت
از آنجا که این محصول استاندارد، در کارخانه ساخته می شود، ساخت آن آسان است و این امکان وجود دارد تا سنگ تراشی، عایق کاری و گچ کاری آن به طور همزمان اجرا شود؛ که این مطمئناً زمان ساخت را به یک سوم کاهش می دهد.
اکنون که با مهم ترین ویژگی های پانل های سه بعدی آشنا شدید و می دانید استفاده از این نوع سازه ها چه مزیت هایی دارد، خوب است با کاربردهای این نوع پانل ها نیز آشنا شوید.

پانل های ۳D چه کاربردهایی دارند؟
پانل های ساخته شده از هسته پلی استایرن و بتن مسلح، جز مصالح ساختمانی بسیار پرکاربرد محسوب می شوند و مهم ترین کاربردهای آن عبارتست از :
- دیوار
- سقف
- دیوارهای جداکننده غیر باربر (داخلی و خارجی)
- ساخت سازه هایی از قبیل دیوارهای برشی، پانل های سقف و دیوارهای عایق
- جلوگیری از انتقال حرارت (عایق حرارت)
- جلوگیری از انتقال صوت (عایق صوت)
این موارد از مهم ترین کاربردهای پانل های ۳D می باشد.
معایب ۳D پانل ها
مشکل اصلی استفاده از پانل های سه بعدی در وهله ی اول، مربوط به انتقال این قطعات از کارخانه به محل نصب می باشد. عیب دیگر این نوع قطعات پیش ساخته این است که قطعات بزرگ معمولاً سنگین و حجیم هستند، به همین دلیل هزینه و زمان حمل و نقل آنها می تواند قابل توجه باشد.
کلام پایانی : پانل های سه بعدی
در این مقاله شما را نوعی از مصالح ساختمانی به نام پانل های سه بعدی آشنا کردیم. همچنین گفتیم که این نوع پانل ها چگونه ساخته می شوند. وجود لایه پلی استایرن در بخش های تشکیل دهنده ی پانل های سه بعدی باعث کاهش وزن قطعات شده و در نهایت وزن کلی سازه کاهش می یابد. این یکی از مهم ترین مزیت های ۳D پانل ها می باشد.
از همراهی همیشگی تان ممنون و سپاسگزاریم.