مقاوم سازی سازه و انواع روش های آن

در علم مهندسی عمران به افزایش مقاومت یک سازه در برابر نیروهای وارد بر آن، مقاوم سازی سازه گفته می شود. به طور کلی اصطلاح مقاوم سازی سازه به معنای افزایش مقاومت اجزا سازه در برابر نیروهایی است که به سازه وارد می شود، مثلا هنگام وقوع زلزله. در این مقاله تیم مهندسی شرکت فراز آسمان نجف شما را با مفاهیم مقاوم سازی و انواع روش ها آن آشنا کرده است. لطفا با ما همراه باشید.
حتما بخوانید :
انواع مقاوم سازی
زمانی که صحبت از مقاوم سازی به میان می آید، سریعا ممکن است به ذهن همه، تنها مقاوم سازی در برابر زلزله خطور کند اما در حقیقت مقاوم سازی سازه در زمینه های دیگری نیز انجام می شود که عبارتند از :
- مقاوم سازی در برابر آتش سوزی
- مقاوم سازی در برابر زلزله
- مقاوم سازی در برابر سیل
مقاوم سازی به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه شما را با انواع این روش ها آشنا خواهیم کرد. لطفا همچنان همراه ما باشید.

آشنایی با انواع روش های مقاوم سازی سازه
مقاوم سازی سازه در برابر زلزله، آتش سوزی و سیل به روش های مختلفی انجام می شود. در این بخش از مقاله شما را با روش های مقاوم سازی سازه آشنا کرده ایم.
معرفی انواع روش های مقاوم سازی در برابر زلزله
با توجه به نیاز روزافزون و گسترده جوامع بشری به مسکن و انواع سازه، توجه به افزایش عمر ساختمان ها از طریق مقاوم سازی آن ها بسیار بحث برانگیز و پر اهمیت شده است.
از این رو مقاوم سازی ساختمان ها به انواع روش ها، در برابر زلزله، سیل و … امکان پذیر شده است. که در این بخش روش های مقاوم سازی در برابر زلزله را برای شما عزیزان معرفی کرده ایم.
- مقاوم سازی سازه های بتنی با استفاده از ورق های فولادی
- مقاوم سازی بتن با استفاده از ژاکت بتنی و فولادی
- مقاوم سازی بتن با استفاده از جداسازی لرزه ای
- مقاوم سازی با استفاده از ورق های پوششی یا غلاف FRP
- مقاوم سازی با بادبند
مقاوم سازی سازه در برابر آتش سوزی
از انواع دیگر مقاوم سازی سازه، مقاوم سازی در برابر آتش سوزی است. برای این منظور در ساختمان سازی از مصالح عایق و ضد حریق، روی اسکلت سازه، دیوارها و … استفاده می کنند.

مقاوم سازی سازه در برابر سیل
قطعا می دانید که مناطق شمال و جنوب کشور دارای مناطق آب و هوایی است که بیشتر از سایر مناطق در معرض خطر سیل زدگی قرار دارد و لازم است که مقاوم سازی در برابر سیل ، هنگام ساختمان سازی در این مناطق لازم الاجراست.
اقداماتی که برای مقاوم سازی سازه در برابر سیل لازم است که انجام شود عبارتند از :
- تلاش برای ترمیم پی و فونداسیون
- ساخت بنا در ارتفاع مناسب از سطح زمین
- استفاده از مصالح ساختمانی ضد آب در کف ساختمان
- استفاده از شیشه های ساختمانی ضد ضربه و مقاوم
- عدم ساخت و احداث ساختمان ها در مسیر سیل
به این ترتیب مقاوم سازی ساختمان در سه حوزه انجام می شود و به منظور مقاوم نمودن ساختمان در برابر سیل، زلزله و آتش سوزی ساختمان ها را مقاوم سازی می کنند.
کلام پایانی
مقاوم سازی سازه به دلیل وقوع وقایع طبیعی و غیر مترقبه مانند سیل و زلزله و همچنین وقوع آتش سوزی، از جمله الزامات کار ساختمان سازی است و لازم است که به منظور افزایش عمر سازه و استحکام بیشتر آن از انواع روش های مقاوم سازی سازه استفاده شود تا نه تنها نیاز مسکن در شهرها تامین گردد بلکه با افزایش جمعیت شهری، با استفاده از روش های مقاوم سازی و افزایش عمر ساختمان ها، مشکلات موجود در ارتباط با تامین نیاز مسکن تا حد قابل توجهی مرتفع گردد.
از توجه و همراهی شما عزیزان تا پایان این مقاله صمیمانه ممنون و سپاسگزاریم. لطفا با ما در تماس باشید و از خدمات مشاوره ای ما در حوزه های فعالیت شرکت فراز آسمان نجف بهره مند گردید.