۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

آشنایی با انواع سنگ های ساختمانی

دسته بندی:
۱۸,اسفند, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
سنگ های ساختمانی

به طور کلی، “سنگ” یکی از قدیمی ترین مصالحی است که از سال ها قبل در ساخت و ساز از آن استفاده می کردند. هزاران سال پیش که سیمان و بتن در دسترس نبود، سنگ تنها چیزی بود که می توانستند با آن یک سازه محکم و پایدار بسازند. به تدریج با گذشت زمان، روش های مختلفی برای اتصال سنگ ها به یکدیگر ابداع شد و ساخت عناصر بیشتری با استفاده از سنگ ها امکان پذیر شد. در این مقاله به معرفی انواع سنگ های ساختمانی پرداخته ایم. لطفا تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.

حتما بخوانید :

بازیافت ضایعات ساختمانی

بازیافت بتن و استفاده مجدد از آن

عوامل تاثیرگذار بر طول عمر ساختمان

مختصری در مورد تاریخچه سنگ های ساختمانی

همانطور که گفتیم، سال ها قبل، تنها از سنگ ها برای ساخت و ساز استفاده می شد؛ تا اینکه در قرن ۱۹ و ۲۰، استفاده از سنگ به عنوان مصالح ساختمانی به دلیل مواد جایگزین مانند چدن و بتن به تدریج کاهش یافت.

اما در عصر مدرن، استفاده از سنگ ها در ساخت و ساز مجددا رونق پیدا کرد و روز به روز هم در حال افزایش است. به عنوان مثال، استفاده از سنگ هایی مانند سنگ مرمر و گرانیت در فضاهای داخلی ساختمان های مسکونی و تجاری افزایش یافته است. به علاوه، در قسمت های بیرونی ساختمان ها نیز برای افزایش زیبایی ظاهری سازه از این نوع سنگ ها استفاده می کنند.

در ادامه انواع سنگ های ساختمانی را معرفی کرده ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

سنگ های ساختمانی

معرفی انواع سنگ های ساختمانی

در این بخش از مقاله به معرفی انواع سنگ که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد پرداخته ایم و توضیحات مختصری در مورد هر کدام عنوان نموده ایم. برای آشنایی با انواع سنگ های ساختمانی این بخش از مقاله را با دقت مطالعه کنید.

گرانیت

گرانیت یک نوع سنگ لوکوکراتیک (به رنگ روشن)، و دارای ساختار کریستالی عظیمی است. گرانیت از مواد معدنی مانند کوارتز، ارتوکلاز، هورنبلند، مسکویت و بیوتیت تشکیل شده است. گرانیت سنگی بسیار قوی، سخت، بادوام و مقاوم در برابر تغییر شرایط آب و هوایی است؛ به علاوه، گرانیت سنگی دانه درشت و دارای بافت همگن است.

سنگ مرمر

سنگ مرمر از نوع سنگ های دگرگون است. این نوع سنگ، عمدتاً از بلورهای کلسیت یا دولومیت تشکیل شده است. سنگ مرمر سنگی درشت و کریستالی است که در رنگ های متنوعی وجود دارد، محکم و بادوام است و به عنوان یک سنگ تزئینی نیز استفاده می شود.

کوارتزیت

یکی دیگر از انواع سنگ های ساختمانی کوارتز است که جز پرطرفدارترین سنگ ها نیز می باشد و این روزها در ساختمان سازی کاربرد زیادی دارد. کوارتز دارای بافتی سخت و قندی شکل است.

کوارتزیت به دلیل استحکام بالا و شکل زاویه ای که دارد ، اغلب برای پوشش دیوارها به عنوان یک ماده تزئینی برای کف، پله ها و غیره استفاده می شود.

سینیت

از دیگر سنگ های ساختمانی می توان سینیت را نام برد. این نوع سنگ ها نیز مانند گرانیت، دارای رنگی روشن است با ساختار کریستالی عظیمی. بافت آن نیز شبیه گرانیت است و از مواد معدنی ارتوکلاز، پلاژیوکلاز، هورنبلند، مسکویت و بیوتیت تشکیل شده است.

پوکه

پوکه نوع دیگری از سنگ های ساختمانی است که سبک می باشد و حالت اسفنجی دارد. پوکه ها طی سرد شدن و انجماد سریع گدازه های مذاب آتشفشانی ایجاد می شوند؛ سطح این نوع سنگ ها ناهموار بوده و ریزدانه هستند.

حقیقت این است که ترکیب اصلی پوکه ها مشخص نیست، اما تحقیقات نشان داده است که از گدازه های اسیدی تشکیل شده اند و دارای وزن بسیار کمی هستند. پوکه در دال های بتنی سبک به عنوان عایق استفاده می شود و همچنین به عنوان سنگ پالیش مورد استفاده قرار می گیرد.

بازالت

بازالت یکی دیگر از انواع سنگ های ساختمانی است که تیره رنگ بوده و دارای ساختار کریستالی می باشد. این سنگ دانه ریز بافتی مونو کریستالی و آفانیتیک دارد. با توجه به رنگ تیره آن، فرض بر این است که بازالت ممکن است از مواد معدنی تیره رنگ مانند پلاژیوکلاز، اوژیت، مگنتیت و غیره تشکیل شده باشد. بازالت در برابر خوردگی و دماهای بالا مقاوم است.

سنگ های ساختمانی

 سنگ ماسه

یکی دیگر از انواع سنگ های ساختمانی ، سنگ ماسه است که تماماً از دانه های کوارتز با اندازه متوسط تشکیل شده است که توسط مواد سیلیسی به یکدیگر پیوند داده شده اند. ماسه سنگ سنگی فشرده، سخت، همگن، دانه متوسط و غیر کریستالی است. شیل

شیل یکی از انواع سنگ های ساختمانی دانه ریز است که حاوی ذرات رس بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد حجم کل سنگ است. این نوع سنگف از دانه های کوارتز با اندازه متوسط تشکیل شده است که توسط مواد سیلیسی به هم چسبیده اند.

سنگ آهک

سنگ آهک از دیگر سنگ های ساختمانی سخت، همگن و غیر کریستالی است که در ترکیب خود از بخش عمده ای از مواد آهکی مانند کربنات کلسیم تشکیل شده است. سنگ آهک به طور گسترده ای به عنوان ماده اولیه در صنعت سیمان، آهک سازی، کاشی کف و غیره استفاده می شود.

گنیس

یکی دیگر از انواع سنگ های ساختمانی ، سنگ گنیس است. سنگ گنیس از نوع سنگ های دگرگون است که در آن یک سنگ رسوبی یا آذرین عمیقاً مدفون شده و تحت دما و فشار قرار گرفته است. ذرات سنگ گنیس در اندازه های مختلف، از متوسط تا درشت می باشد.

کلام پایانی : انواع سنگ های ساختمانی

امروزه با وجود انواع سنگ های ساختمانی ، استفاده از سنگ ها در ساخت و ساز، رونق زیادی پیدا کرده است. در این مقاله به معرفی انواع سنگ ساختمانی و ذکر ویژگی های آن ها پرداختیم. امید است مطالعه ی این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786