۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

آشنایی با انواع بلوک ساختمانی

دسته بندی:
۱۲,شهریور, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
انواع بلوک ساختمان

از زمانی که مهندسان معمار از نقش وزن سازه و تاثیر آن بر میزان تخریب در اثر زلزله مطلع شدند، استفاده از مصالح ساختمانی سنگین نظیر سنگ و … کم کم متوقف شد و انواع بلوک ساختمانی جای آن را گرفت. در این مقاله تیم مهندسی شرکت فراز آسمان نجف شما را با انواع بلوک ساختمانی آشنا کرده است. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

حتما بخوانید :

تولید قطعات پیش ساخته بتنی توسط شرکت مهندسی فراز آسمان نجف

بلوک چیست؟

یکی از اصلی ترین مصالح ساختمانی که جز مهم ترین ها نیز به شمار می رود، بلوک ها هستند. بلوک ساختمانی در انواع سازه های بتنی و سازه های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.

بلوک ها انواع مختلف دارد که با توجه به نوع سازه و نیاز پیمانکار از انواع بلوک در ساختمان سازی استفاده می شود.

در حقیقت بلوک ساختمانی یک قطعه پیش ساخته می باشد که از سیمان و سایر مواد اولیه ساخته می شود و در بدنه سازه های فولادی یا بتنی از آن ها استفاد می شود و یک مزیت مهمی که دارد این است که سرعت ساخت و ساز با استفاده از انواع بلوک ساختمانی به طرز قابل توجهی افزایش می یابد.

انواع بلوک ساختمان

مزیت های کلی انواع بلوک ساختمانی سبک

به طور کلی بلوک های ساختمانی سبک که در ساختمان سازی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند، نه تنها به کاهش وزن سازه نقش مهمی ایفا می کنند، بلکه دارای مزیت های دیگر نیز می باشند که عبارتند از :

  • دارای مقاومت فشاری بالا در نوع CLC می باشد
  • به عنوان عایق صوتی و عایق حرارتی استفاده می شود
  • در برابر رطوبت از خود مقاومت بالایی نشان می دهد
  • علی رغم وزن کمی که دارد، بسیار مقاوم و با دوام است

در بخش بعدی شما را با انواع بلوک ساختمانی آشنا خواهیم کرد. همچنان همراه ما باشید.

معرفی انواع بلوک ساختمانی

استفاده از انواع بلوک ساختمانی نه تنها باعث سرعت بخشیدن به اجرای سازه می شود، بلکه به طرز محسوس هزینه اجرای سازه را به حداقل می رساند. انواع بلوک ساختمانی عبارتند از :

بلوک های پوکه ای

بلوک پوکه ای یکی از انواع بلوک ساختمانی می باشد و مواد  تشکیل دهنده ی آن عبارتند از : سیمان، آب و پوکه. این نوع بلوک ها را با عنوان بلوک های سبک غیرباربر می شناسند.

بلوک های سفالی

یکی دیگر از انواع بلوک ساختمانی ، بلوک سفالی است که از خاک رس، آهک و … تشکیل شده است. برای ساخت این نوع بلوک، پس از تهیه ماده اولیه، آن را قالب می زنند و سپس برش می دهند. پس از آن که بلوک ها خشک شد، آن را در کوره قرار می دهند و با درجه حرارت ۹۰۰ درجه سانتی گراد تا پخته شود. عملیات ساخت بلوک های سفالی به صورت کاملا مکانیزه و صنعتی انجام می شود.

انواع بلوک ساختمان

بلوک های گازی CLC

از انواع دیگر بلوک های ساختمانی می توان بلوک های گازی CLC را نام برد. این بلوک ها از ترکیب سیمان، ماسه ریزدانه و حباب های هوا تولید می شود و حالت متخلخل پیدا می کند. این بلوک ها را در اندازه های مختلف تولید می کنند و بسیار سبک بوده، همچنین استفاده از بلوک های گازی CLC بسیار مقرون به صرفه است.

بلوک های گازی

نام دیگر بلوک های گازی، بلوک acc، بتن سبک گازی و یا هبلکس است. این نوع بلوک ها نیز یکی از انواع بلوک ساختمانی می باشد که متخلخل می باشد و برای نخستین بار توسط یک معمار سوئدی اختراع شده است.

بلوک پرلکس

بلوک پرلکس که به آن بلوک فوم بتن هم گفته می شود، یکی دیگر از انواع بلوک ساختمانی است که از مخلوط ماسه بادی و سیمان ، با فوم مایع ساخته می شود. این نوع بلوک شامل سه نوع بلوک می باشد که عبارتند از :

  • بلوک پرلکس پلی استایرنی
  • بلوک پرلکس بدون استایرن
  • بلوک پرلکس سبک پلی استایرن

کلام پایانی

در مقاله ای که پیش رو دارید، سعی کردیم شما را با انواع بلوک ساختمانی آشنا نمائیم و به طور مختصر در مورد ویژگی های هر کدام مطالبی را عنوان کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره می توانید با مشاوران و کارشناسان ما در تیم مهندسی شرکت فراز آسمان نجف تماس حاصل فرمائید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سازه نگهبان خرپایی
سازه نگهبان خرپایی چیست؟ آشنایی با نحوه اجرای آن

همانطور که می دانید یکی از اصلی ترین و مهم ترن مراحل ساخت و ساز، مرحله ی گودبرداری است و یکی از مهم ترین فاکتورهای مربوط به گودبرداری، انتخاب بهترین روش برای پایدارسازی گود است. اجرای سازه نگهبان خرپایی یکی از انواع روش های پایدار سازی گود است که در این مقاله مطالبی را در...

۱۲,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نازک کاری ساختمان
نازک کاری ساختمان و نکات مربوط به آن

نازک کاری ساختمان عبارتست از عملیات پایانی ساختمان که با هدف زیبا سازی فضای داخلی و فضای خارجی ساختمان انجام می شود، به طوری که پس از آن، ساختمان قابل سکونت می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با نکات مربوط به نازک کاری ساختمان آشنا شوید....

۰۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
دیوار پوش سلولزی
دیوار پوش سلولزی و هر آنچه لازم است در مورد آن ها بدانید

از زمانی که انواع دیوار پوش های سلولزی روانه ی بازار شد، مشکلاتی که برای انتخاب طرح و رنگ دیوارها و سقف، در انواع ساختمان با کاربری های مختلف وجود داشت، برطرف شد و اکنون افراد می توانند با توجه به سلیقه و نظر خود، طرح و رنگ سقف و دیوارها را انتخاب کنند و...

۰۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب