منظور از شیب بندی ساختمان چیست؟ معرفی انواع شیب بندی

یکی از مهم ترین موارد که البته جز موارد جزیی در ساختمان سازی در نظر گرفته می شود، شیب بندی ساختمان است. شیب بندی برای محوطه سازی، ایجاد محل مناسب برای خروج آب از ساختمان و مواردی از این قبیل استفاده می شود. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با مطالب بیشتری در مورد انواع شیب بندی ساختمان آشنا شوید.
حتما بخوانید :
هدف اصلی شیب بندی ساختمان چیست؟
همانطور که می دانید، اگر بخشی از ساختمان مستعد تجمع آب باشد، آن بخش به مرور زمان دچار تخریب و فرسودگی می شود. شیب بندی ساختمان باعث می شود در مکان هایی که آبریزی بیشتری وجود دارد، آب از آن محل، به آسانی تخلیه شود و به آرامی به سمت فاضلاب ها هدایت شود. بنابراین هدف اصلی شیب بندی ، تخلیه و عدم تجمع آب در بخش های مختلف ساختمان است؛ و به همین دلیل است که یکی از مهم ترین پلان ها در ساختمان سازی، پلان شیب بندی است.
در شیب بندی ساختمان از مواد و مصالح زیر استفاده می شود :
- ماسه
- آجر
- ملات
- خاک
- پوکه معدنی

معرفی انواع شیب بندی ساختمان
به دلایلی که گفته شد، شیب بندی ساختمان مسئله ای حساس و پراهمیت است و در دوام و استحکام ساختمان نقش بسیار مهم و اساسی دارد، بنابراین لازم است بسیار دقیق و اصولی انجام شود. بر همین اساس با توجه به میزان آبریزی و مشخصات هر بخش از ساختمان، انواع پلان شیب بندی برای هر قسمت در نظر گرفته شده است که در این بخش از مقاله به معرفی آن ها پرداخته ایم.
شیب بندی بام ساختمان
قطعا می دانید که در فصل زمستان به دلیل بارش برف و باران، این امکان وجود دارد که بر اثر تجمع آب در بخش های مختلف پشت بام، به مرور زمان سقف خانه آسیب ببیند و چکه کند. بنابراین یکی از مهم ترین قسمت هایی که نیاز به شیب بندی دارد، بام ساختمان است.
برای شیب بندی پشت بام ساختمان معمولا از پوکه معدنی استفاده می شود؛ که در این فرایند ابتدا پوکه معدنی به تنهایی روی پشت بام ریخته می شود، پس از آن یک لایه نازک ملات سیمان روی آن ریخته می شود.
شیب بندی بین طبقات ساختمان
در ساختمان های چند طبقه، بین طبقات باید شیب بندی شود؛ به این دلیل که هنگام شستشوی کف، در بخش های مختلف هر طبقه، آب مستقیما بتواند وارد فاضلاب شود. در غیر این صورت اگر در محلی از کف ساختمان آب تجمع پیدا کند، می تواند به طبقات پایین تر نفوذ کند و منجر به خرابی و آسیب به ساختمان زیرین شود.

شیب بندی کف ساختمان
در خانه های یک طبقه یا به اصطلاح خانه های ویلایی شیب بندی ساختمان لازم و ضروری است، به این دلیل که پس از شستشوی کف، آب باید در مسیرهای خروج به سمت فاضلاب هدایت شود تا کف ساختمان کاملا خشک شده و بر اثر نم و رطوبت آسیب نبیند.
معمولا شیب بندی کف ساختمان را با استفاده از تکه های آجر، سنگ و یا پوکه های معدنی انجام می دهند و سپس روی آن ها ملات می ریزند.
شیب بندی حیاط
پیش تر گفتیم، هدف از شیب بندی ساختمان ، جلوگیری از تجمع آب در بخش های مختلف است؛ به این دلیل که ماندن آب و رطوبت برای مدت طولانی در هر قسمت از ساختمان می تواند در آن بخش، خرابی به بار آورد و ساختمان را از آن قسمت دچار آسیب نماید. حیاط نیز یکی از بخش های ساختمان است که ممکن است بیشتر از سایر بخش های ساختمان نیاز به شستشو داشته باشد. بنابراین شیب بندی حیاط نیز امری مهم و ضروری است و لازم است که انجام شود تا آب سریعا از محل راه آب، به سمت فاضلاب تخلیه شود.
کلام پایانی : شیب بندی ساختمان
در این مقاله به ذکر مطالبی در مورد شیب بندی ساختمان پرداختیم و گفتیم که ضرورت این کار چیست و چرا لازم است انجام شود. به علاوه انواع شیب بندی ساختمان را معرفی کرده و توضیحات مختصری در مورد هر کدام ارائه دادیم. امید است آنچه گفته شد برای شما مفید واقع شده باشد.
از همراهی همیشگی تان صمیمانه سپاسگزاریم.