۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

آشنایی با سقفهای عرشه فولادی

دسته بندی:
مقالات کاربردی
۲۷,بهمن, ۱۳۹۸ 1 دیدگاه
عرشه فولادی

سقف های عرشه فولادی جز مصالح ساختمانی نوینی می باشد که مورد تایید موسسه عرشه های فولادی آمریکا، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و مبحث دهم مقررات ملی ساختمان ایران می باشد و با دو عنصر ورق‌های فولادی گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل تحتانی و برش گیرهایی بنام گل میخ قابلیت استفاده درکلیه سقف‌های ساختمانی را دارد. برای آشنایی بیشتر با سقف های عرشه فولادی با شرکت مهندسی فراز آسمان نجف همراه شوید.

بیشتر بدانید :

آشنایی با انواع مختلف میلگرد در بتن

سازه های پیش ساخته بتنی

نحوه ی اجرای سقف های عرشه فولادی در ساختمان

استفاده از ورق های فولادی گالوانیزه و فرم داده شده یا همان عرشه فولادی به دلیل سرعت بالای اجرا،این نوع سقف‌ها را از سایر سقف‌های موجود متمایز می‌نماید. در اسکلت فلزی ساختمان، ورق های فولادی عرشه بر روی تیر ها پخش شده و پس از تثبیت آن ها و نصب فلاشینگ های لازم، گل میخ ها با توجه به دیتیل ذکرشده در نقشه ها بر روی بال فوقانی تیر ها به وسیله گل میخ هاجوش داده می شود.

عرشه فولادی

 پس از آن روی عرشه های فولادی با اجرای شبکه میلگرد های حرارتی سقف آماده بتن ریزی می باشد. البته در اجرای این سیستم بر روی سازه های بتنی نیاز به تعبیه تیرهای فرعی نیز می باشد. برای این منظور لازم است که دهانه های آزاد عرشه ها به کمتر از ۳٫۰ متر محدود گردند.

این سیستم از مقاطع مختلط دال بتن مسلح بر روی ورق های ذوزنقه ای که به تیرها و شاه تیرهای فولادی متصل می شوند ، تشکیل شده است.

مزیت های سقف های عرشه فولادی

از مزایای سقف های عرشه فولادی می توان به موار زیر اشاره کرد :

  • عملکرد مختلط دال بتن مسلح فوقانی و ورق فولادی ذوزنقه ای شکل تحتانی ،که نقش به سزایی در تامین صلبیت سقف و رفتار مطلوب برشی آن خواهد داشت
  • این نوع سقف ها در مقایسه با سقف های مرسوم مورد استفاده در اسکلت های فولادی ساختمان ها دارای وزن کمتری می باشد.
  • پوشش زیرین این نوع سقف های عرشه فولادی با استفاده از آویز، سقف کاذب اجرا می شو؛ که با توجه به صیقلی بودن، زیبایی و یکدستی عرشه ها در کاربردهایی نظیر پارکینگ می توان از اجرای سقف کاذب هم صرف نظر کرد.
عرشه فولادی

نحوه توزیع بار در سقف های عرشه فولادی برای جلوگیری از لرزش سقف

نحوه ی توزیع بار در این نوع سقف ها به این گونه است که براساس یک طرح کلی می توان گفت ترکیب عرشه ها و تیرهای عمود بر آن ها ۲/۴۰ متر می باشد که با اجرای ورق عرشه به ضخامت ۰/۸ میلیمتر دیگر هیچ لرزشی در سقف نخواهیم داشت.

توجه داشته باشید که برای فواصل بیشتر باید ضخامت ورق را افزایش دهیم. به این معنا که دهانه ۲/۴۰ تا ۲/۶۰ از ورق ۰/۹ میلیمتر، از دهانه ۲/۶۰ تا ۳/۰۰ متر از ورق ۱ میلیمتر و از دهانه ۳/۰۰ تا ۳/۳۰ از ورق ۱/۲۵ میلیمتر استفاده گردد و فاصله تیر فرعی بیشتر از ۳/۳۰ به هیچ عنوان توصیه نمی گردد، کما اینکه دستگاه های تولید ورق رول فرمینگ توان فرم دادن ورق با ضخامت بیشتر از ۱/۲۵ میلیمتر را ندارند.

بایستی به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که انتخاب ورق با ضخامت نادرست با توجه به فواصل تیرریزی نیز از عوامل موثر در لرزش سقف ساختمان خواهد بود. ارتفاع عرشه یا بلندای گام ورق نیز تاثیر به سزایی در کاهش لرزش سقف دارد، توصیه ما در هر فاصله دهانه ای استفاده از ورق عرشه با بلندای گام ۷۵ میلیمتر می باشد و  طبق ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان، حداقل ضخامت بتن بر روی گام فوقانی ورق عرشه فولادی در حدود ۵ سانتیمتر می باشد. هر چند که در عمل ۶ سانتیمتر نتیجه مطلوب تری حاصل شده است، اما بتن ریزی کمتر از ۵ سانتیمتر در افزایش لرزش سقف موثر است.

از توجه و همراهی شما گرامیان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم. لطفا جهت بهره مندی از خدمات شرکت مهندسی فراز آسمان نجف با ما تماس بگیرید! مشاوران ما با کمال میل پاسخگوی کلیه ی سوالات شما عزیزان هستند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786