۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

زمانبندی در پروژه های ساختمانی

دسته بندی:
۱۹,بهمن, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
زمانبندی در پروژه های ساختمانی

موفقیت ساخت و ساز در یک پروژه ساختمانی، به شدت به یک برنامه زمانی مدون و جامع بستگی دارد. به همین دلیل در این مقاله تیم مهندسین شرکت فراز آسمان نجف قصد دارد شما را با اهمیت برنامه ریزی و زمانبندی در پروژه های ساختمانی بیشتر آشنا کند. لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حتما بخوانید :

نکاتی مهم در ارتباط با تحویل کارگاه ساختمانی که لازم است بدانید!

آموزش گام به گام طراحی پلان فونداسیون

اخذ جواز ساخت و ساز از شهرداری : هر آنچه لازم است بدانید

برنامه ریزی و زمانبندی در پروژه های ساختمانی

این یک واقعیت است که اگر در پروژه های ساختمانی بزرگ از ابتدا برنامه ی موثری وجود نداشته باشد، احتمالاً آن پروژه با شکست مواجه خواهد شد.

اساساً، برنامه ‌ریزی ساخت‌ و ساز، عبارتست از عمل انتخاب سیاست ‌ها، فرآیندها و رویه ‌هایی که به اهداف پروژه مربوط می شود. برنامه ریزی و زمان بندی مناسب و مدیریت منابع (مواد، نیروی کار، تجهیزات و غیره)، باعث می شود تا ریسک ها و ارتباطات در یک گردش کار عملیاتی سازنده مشخص شود.

اهمیت زمانبندی در پروژه های ساختمانی

تهیه یک برنامه زمان بندی ساخت و ساز مشخص،  می تواند میزان کارایی و بهره وری یک پروژه را تضمین کند. برنامه ریزی ساخت و ساز برای پیمانکاران و تیم پروژه، این امکان را فراهم می کند تا معیارهای کیفیت را کنترل کرده و همچنین تخصیص منابع را در هر مرحله از ساخت و ساز مدیریت کنند.

این جمله را فراموش نکنید که وقت طلاست! یک برنامه زمانی قابل اعتماد برای هر یک از طرفین این فرصت را فراهم می کند تا به همه فعالیت های مربوط به پروژه زمان اختصاص بدهند و از تاخیر و هزینه های اضافه جلوگیری شود.

زمانبندی در پروژه های ساختمانی

برنامه ریزی در پروژه های ساختمانی

فرآیند برنامه ریزی فاکتور کلیدی یک پروژه ی ساختمان سازی است که تا پایان کار به آن نیاز است و برنامه ریزی صحیح و مدون، نیاز به تفکر و تعقل ویژه ای دارد؛ به این دلیل که پروژه ها از نظر پیچیده، گستردگی، اندازه و نوع با یکدیگر متفاوت هستند.

انواع برنامه ریزی در پروژه های ساختمانی

  • برنامه ریزی استراتژیک
  • برنامه ریزی عملیاتی

طرح پروژه

طرح پروژه شامل سه جز می باشد. این اجزا عبارتند از :

  • خطوط پایه (معیارهای عملکرد) : نقاط شروع تایید شده پروژه ساخت و ساز است که تعیین می کند آیا پروژه در مسیر درستی در حال اجرا است یا نه.
  • طرح مدیریت پایه : برنامه ‌های مدیریت پایه شامل مستنداتی در مورد چگونگی تغییر خطوط مبنا و نحوه رسیدگی به آن ها می‌شود.
  • مستندات : اسناد و نقشه‌ ها در مرحله برنامه ‌ریزی سودمند هستند زیرا پیش نمایشی از آنچه قرار است ساخته شود را ارائه می‌دهد.
زمانبندی در پروژه های ساختمانی

طرح کسب و کار یا Business plan

از دیگر فاکتورهای مهم زمانبندی در پروژه های ساختمانی طرح کسب و کار است. معمولاً شما طرح کسب و کار را در ابتدای پروژه ساخت و ساز شروع می کنید. در طرح کسب و کار، شرح پروژه را پیش ‌نویسی کرده و در آن مشخص می شود که پروژه چیست و طرح کلی و برنامه اجرا را تعریف می ‌کنند. علاوه بر این، آن ها تکالیف اعضای تیم را تعیین می کنند. مهم تر از همه، طرح کسب و کار شامل مناقصه ساخت و ساز است که به عنوان پیشنهاد و قرارداد نیز شناخته می شود.

برنامه ریزی منابع

برنامه ریزی منابع تضمین می کند که هر پروژه تمام منابع لازم مورد نیاز را خواهد داشت؛ و این منابع شامل کارکنان، مواد و تجهیزات مورد نیاز می شود. اهمیت برنامه ریزی و زمان بندی در پروژه های ساختمانی از برنامه ریزی منابع ناشی می شود. بدون آن، پروژه‌ ها طبق برنامه پیش نمی ‌روند و هزینه ‌ها نیز اضافه می ‌شود.

کلام پایانی

در ارتباط با زمانبندی در پروژه های ساختمانی ، مدیر پروژه و پیمانکاران باید مطمئن شوند که برنامه زمانی آن ها مطابق با تاریخ تکمیل پروژه است. برنامه‌ریزی کارآمد پروژه ساخت ‌و ساز مزایای بسیاری دارد. زمانی که شرکت ها از جدول زمانی برنامه ریزی شده که به صورت قراردادی تعیین شده است پیروی نمی کنند، ممکن است متحمل پرداخت جریمه بشوند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786