اصول طراحی نمای ساختمان چیست؟

در حوزه ی ساختمان سازی، همانقدر که توجه کافی به اصول ساختمان سازی برای تولید ساختمان های مقاوم و مستحکم لازم است، توجه به نمای ساختمان نیز از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است؛ به این علت که نه تنها نمای ساختمان باید زیبا باشد، بلکه لازم است که از استحکام لازم برخوردار باشد. برای این منظور لازم است که اجرای نمای ساختمان طبق اصول طراحی نمای ساختمان انجام شود. در این مقاله گروه مهندسی شرکت فراز آسمان نجف شما را با این اصول آشنا خواهد کرد. لطفا با ما همراه باشید.
بیشتر بدانید : نورپردازی هوشمند نمای ساختمان
اهمیت طراحی اصولی نمای ساختمان
از آنجا که نما، اولین بخش یک ساختمان است که پیش از سایر بخش های ساختمان به چشم می خورد، پس پر واضح است که نمای ساختمان بسیار حائز اهمیت است و لازم است که به درستی طراحی شده باشد، به گونه ای که هم اصولی باشد و هم زیبا و چشم نواز.

از سوی دیگر نماس ساختمان عضوی از سازه می باشد که تاثیر بسیار زیادی در نمای شهری دارد و از این دیدگاه نیز باید اصول طراحی نمای ساختمان به درستی رعایت شده باشد.
حال که با اهمیت طراحی اصولی نمای ساختمان آشنا شدید در ادامه شما را با این اصول آشنا خواهیم کرد. همچنان با ما همراه باشید.
آشنایی با اصول طراحی نمای ساختمان
به منظور اینکه اجرای نمای ساختمان از جنبه های مختلف، به درستی انجام شود، لازم است که اصول طراحی نمای ساختمان به درستی رعایت شود. در این بخش از مقاله به این اصول اشاره کرده ایم. آن ها را به دقت مطالعه نمائید.
اصل اول : مصالح مورد استفاده در نمای ساختمان
پیش تر گفتیم که در امر ساختمان سازی، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که ساختمان ها به گونه ای ساخته شود که از استحکام و دوام کافی برخوردار باشد.
در کنار آن لازم است که نمای ساختمان نیز از دوام کافی و ماندگاری لازم برخوردار باشد و طراحی و ساخت نما به گونه ای باشد که خیلی زود پس از گذشت چند سال از عمر ساختمان، نیاز به بازسازی پیدا نکند.
پس آنچه در این حوزه مهم تلقی می شود، مصالح ساختمانی است که در ساخت نمای ساختمان از آن ها استفاده می شود.
بنابراین یک اصل مهم از اصول طراحی نمای ساختمان استفاده از مصالح ساختمانی با کیفیت و با دوام است.
اصل دوم : ترکیب بندی و طراحی نمای ساختمان
از لحاظ روانشناسی، ذهن انسان همواره به دنبال تقارن در ترکیب های مختلف است. در نمای ساختمان نیز ترکیب اجزا باید به گونه ای باشد که از تقارن کافی برخوردار باشد و پاسخگوی نیاز انسان در ارتباط با درک تقارن و زیبایی نما باشد.

اصل سوم : رعایت مقیاس و اندازه های نسبی در نمای ساختمان
المان های به کار رفته در نمای ساخمان باید از ابعاد و اندازه های درستی برخوردار باشد و با توجه به فاصله ی بیننده از نمای ساختمان، چه از دور و چه از نزدیک به درستی و کاملا واضح قابل تشخیص باشد و اندازهه ای نسبی در نما، کاملا رعایت شده باشد.
اصل چهارم : رعایت نسبت ها در ابعاد نما
به طور کلی در نمای ساختمان ها از اجزای مختلفی از جمله پنجره و … استفاده می شود. نسبت ها در این اصل از اصول طراحی نمای ساختمان مربوط می شود به رعایت نسبت ها و ابعاد صحیح طول و عرض ها، هنگام تعبیه درب و پنجره و … در نمای ساختمان، به گونه ای که کاربر درک درستی از کاربرد آن ها در بخش نما داشته باشد.
اصل پنجم : آهنگ و ریتم نمای ساختمان
منظور از ریتم یا آهنگ در نمای ساختمان قرار گیری خطوط، اجزا و اشکال موجود در نما، در جای درست و تکرار منظم و اصولی آن ها است. در واقع این اجزا لازم است که در ذهن انسان نسبت به نمای ساختمان یک هماهنگی به وجود آورد.
یک اصل دیگر از اصول طراحی نمای ساختمان نیز مربوط به رنگ نما می شود که لازم است ترکیب رنگ به کاربرده شده در نمای ساختمان نیز مناسب و دارای تناسب و با رعایت اصول رنگ شناسی انتخاب شود.
به این ترتیب شما می توانید با رعایت اصول طراحی نمای ساختمان ، ساختمان هایی با نمای زیبا و چشم نواز احداث نمائید، که نه تنها از استحکام لازم برخوردار است، بلکه نمای شهری جلوه ی زیباتری پیدا کند.