۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

معرفی سبک معماری دیکانستراکشن (Deconstruction)

دسته بندی:
۱۲,آذر, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
معماری دیکانستراکشن

دیکانستراکشن (Deconstruction) در لغت به معنای ساختار شکنی، بنیان فکنی ساختار زدایی و مفاهیمی از این قبیل می باشد و جنبشی است متعلق به معماری معاصر و بر خلاف عقلانیت منظم مدرنیسم ایجاد شد. در واقع سبک غیر خطی و از بین بردن تقارن  اشکال در ساخت و ساز، باعث ایجاد ساختمان هایی با ظاهر بصری منحصر به فرد در این نوع معماری شده است. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با سبک معماری دیکانستراکشن بیشتر آشنا شوید.

حتما بخوانید :

معماری کلاسیک چیست؟

نکات کاربردی در مورد ستون گذاری

معماری پایدار چیست؟

سبک معماری دیکانستراکشن چیست؟

سبک معماری دیکانستراکشن  برای اولین بار در اوایل دهه ۱۹۸۰ ظهور پیدا کرد، و در دهه ۱۹۹۰ شروع به رشد کرد. نام این جنبش معماری پست مدرن برگرفته از «واشکنی» است، نوعی تحلیل ادبی که رهبری آن را فیلسوف ژاک دریدا برعهده دارد.

از نظر معماران این سبک، رویکرد آن ها صرفاً با معماری مدرن در تضاد است و به این ترتیب کاملاً از تاریخ، جامعه، مکان‌ ها و سنت ‌های فناوری یا تکنولوژیک جدا شده است.

در معماری دیکانستراکشن یا ساختارشکنی، طراحی غیرخطی گنجانده شده است، ساختارها تکه تکه شده، و بیانگر نوعی هرج و مرج کنترل شده در ساخت و ساز می باشد؛ به این ترتیب ساختمان ها غیرعادی به نظر می رسند و بلافاصله جلب توجه می کنند.

معماری دیکانستراکشن

ویژگی هایی برجسته سبک معماری دیکانستراکشن

ساختمان هایی که با رویکرد معماری دیکانستراکشن طراحی شده اند، ویژگی های مشابه زیادی دارند که عبارتند از :

  • مخالف عقل گرایی با مدرنیسم
  • دارای حجم های تکه تکه شده
  • رد تقارن و هندسه اقلیدسی
  • عدم هماهنگی، خطی بودن و تداوم
  • استفاده از خطوط صاف و حجم های نامنظم و نامتناسب که شکسته یا خرد شده اند
  • بدون زاویه راست
  • استفاده از مواد و متریال نسبتا سبک

این موارد از مهم ترین ویژگی های سبک معماری دیکانستراکشن می باشد که باعث شده است ساختمان هایی که با این سبک از معماری ساخته می شوند جذاب و عجیب به نظر بیاید.

هدف و از ساخت و ساز به سبک معماری دیکانستراکشن

معماری دیکانستراکشن با تمرکز بیشتر بر آزادی فرم به جای نگرانی های عملکردی، قصد دارد بازدیدکننده را گیج کند و اقامت در فضای آن مکان را به تجربه ای به یاد ماندنی تبدیل کند.

در این نوع معماری فضای داخلی به همان اندازه که نمای بیرونی جذاب است، زیبا و خیره کننده است، و چه بسا شگفت انگیزتر.

در نگاه اول، جلوه بصری اولیه سبک معماری دیکانستراکشن فرمی آشفته، نامتعارف و تقریبا غیرممکن از یک بنا را به نمایش می گذارد، اما این پروژه های غیرمعمول در واقع با دقت و محاسبه کامل برنامه ریزی و اجرا می شوند و در ساخت آن ها از قسمت های تکه تکه شده اشیاء، دیوارهای مخدوش، سقف های خمیده، گذرگاه های چرخان و فضای داخلی با شکل عجیب استفاده شده است.

معماری دیکانستراکشن

معرفی چند نمونه از ساختمان های دیکانستراکشن معروف

در این بخش از مقاله برخی از ساختمان های معروف جهان که بر اساس معماری دیکانستراکشن ساخته شده اند را معرفی کرده ایم. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

  • تالار کنسرت والت دیزنی اثر فرانک گری
  • مرکز حیدر علی اف اثر زاها حدید
  • موزه سلطنتی انتاریو اثر دانیل لیبسکیند
  • استادیوم ملی در پکن اثر Herzog   و  de Meuron
  • موزه گرونینگر اثر الساندرو مندینی و دوستان

کلام پایانی : سبک معماری دیکانستراکشن

در این مقاله شما را با یکی دیگر از انواع سبک های معماری آشنا کردیم به نام سبک معماری دیکانستراکشن . همچنین شما را با مهم ترین ویژگی هایی که در این سبک از معماری وجود دارد آشنا کردیم. سپس گفتیم که هدف از ساخت این ساختمان های غیر متقارن چیست و چه نکاتی در ساخت آن ها در نظر گرفته می شود و عناصری برای ساخت آن ها به کار رفته است چیست؛ در نهایت برخی از مهم ترین و معروف ترین ساختمان هایی که با این سبک از معماری ساخته شده اند را ب شما معرفی کردیم.

امید است آنچه در قالب مقاله ی فوق عنوان نمودیم برای شما مفید واقع شده باشد. از توجه و همراهی شما دوستان گرامی تا انتهای این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786