۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

چگونگی محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی

دسته بندی:
۰۴,اسفند, ۱۴۰۰ 0 دیدگاه
محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی

حتما می دانید که طبق مقررات ملی ساختمان، یک حداکثر میزان ارتفاعی برای ساختمان ها مشخص شده است که لازم است حین ساختمان سازی این ارتفاع مجاز رعایت شود. در این مقاله قصد داریم شما را با چگونگی محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی اشنا کنیم. لطفا با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.

بیشتر بدانید :

زمانبندی در پروژه های ساختمانی

مزایده در پروژه های ساختمانی

اخذ جواز ساخت و ساز از شهرداری : هر آنچه لازم است بدانید

اهمیت ارتفاع ساختمان مسکونی

اهمیت رعایت ارتفاع مجاز در ساختمان سازی به اندازه ای است که در آزمون طراحی معماری نظام مهندسی، از نحوه ی محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی به داوطلبان سوال داده می شود و برای قبولی در این آزمون لازم است که داوطلبان بر این مسئله کاملا واقف باشند. بنابراین اگر شما نیز تصمیم دارید در این آزمون شرکت کنید، توصیه می شود مطالب ذکر شده در این مقاله را به دقت مطالعه نمایید.

محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی

آشنایی با نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی

به طور کلی ساختمان ها در هشت گروه طبقه بندی می شوند و نحوه محاسبه ی ارتفاع در هر گروه از ساختمان ها با دیگری متفاوت است که در این بخش از مقاله به ذکر توضیحاتی در مورد هر کدام از آن ها پرداخته ایم. اما قبل از آن بهتر است شما را با انواع گروه های ساختمانی اشنا کنیم.

  • گروه ۱ و ۲ و ۳ : شامل ساختمان های یک طبقه، دو طبقه و سه طبقه می باشد
  • گروه ۴ و ۵ : شامل ساختمان های چهار طبقه و پنج طبقه می باشد.
  • گروه ۶ و ۷ : شامل ساختمان های پنج تا هفت طبقه می باشد.
  • گروه ۸ : شامل ساختمان های بیش از هفت طبقه یا بیشتر است.

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی یک طبقه

اگر ساختمان یک طبقه دارای زیرزمین باشد با پنجره نورگیر از نما، بر اساس مقررات ملی ساختمان، ارتفاع مجاز این ساختمان مسکونی یک طبقه برابر با ۵.۸ متر می باشد و در صورتی که این ساختمان زیرزمین با پنجره نورگیر نداشته باشد، حداکثر ارتفاع مجاز آن ۴.۹ متر خواهد بود.

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی دو طبقه

برای ساختمان های دو طبقه نیز ارتفاع ساختمان مسکونی با توجه به نکات گفته شده در بخش قبل، یعنی زیرزمین و پنجره نورگیر محاسبه می شود.

این نوع ساختمان ها در صورتی که زیرزمین با پنجره نورگیر داشته باشد، ارتفاع مجاز آن ۹ متر می باشد و در غیر این صورت حداکثر ارتفاع مجاز آن ۸.۱ متر خواهد بود.

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی سه طبقه

در ساختمان های مسکونی سه طبقه، حداکثر ارتفاع مجاز برای ساختمان هایی که دارای زیرزمین با پنجره نورگیر می باشد، ۱۲.۲ متر می باشد و برای ساختمان هایی که بدون زیرزمین با پنجره نورگیر می باشد، ارتفاع مجاز حداکثر می تواند ۱۱.۳ متر باشد.

محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی چهار طبقه

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی چهار طبقه نیز بر اساس دو فاکتور زیرزمین و پنجره نورگیر در نما، می باشد؛ و چنانچه این ساختمان فاقد زیرزمین باشد حداکثر ارتفاع آن ۱۴.۵ متر می باشد و برای ساختمان هایی که زیرزمین با نورگیر از نما دارند، حداکثر ارتفاع آن ۱۵.۴ متر است.

نحوه محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی پنج طبقه و بیشتر

محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی که دارای پنج طبقه تا هفت طبقه می باشد، بدون در نظر گرفتن اینکه آیا زیرزمین دارد یا نه، محاسبه می شود و با توجه به اینکه پنج، شش یا هفت طبقه باشد، و با توجه به ضوابط و مقررات موجود در ساختمان سازی می تواند حداکثر ۲۳ متر باشد.

و در ساختمان هایی که بیشتر از هفت طبقه دارد، با توجه به مقررات و ضوابط خاص مربوط به مناطق مختلف و شهرهای مختلف می تواند متفاوت باشد.

حال برای محاسبه ارتفاع ساختمان مسکونی باید به این نکته توجه شود که آیا ساختمان مورد نظر دارای بام شیب دار است یا بام مسطح و بر اساس این فاکتور نیز ارتفاع مجاز ساختمان محاسبه می شود. به این ترتیب که :

  • اگر سقف شیب دار بود، برای نقطه پایان ارتفاع ساختمان، متوسط ارتفاع سقف شیب دار را در نظر بگیرید.
  • در صورتی که خیابان شیب دار بود، برای نقطه شروع محاسبه ارتفاع ساختمان، تراز متوسط معبر را در نظر بگیرید.
  • چنانچه سقف شیب دار نبود و مسطح بود، در این صورت برای نقطه پایان ارتفاع ساختمان، بالاترین نقطه جان پناه را در نظر بگیرید.

کلام پایانی

به طور کلی در حوزه ساختمان سازی، ارتفاع انواع ساختمان مسکونی با توجه به اینکه چند طبقه قرار است ساخته شود، متفاوت می باشد و یک حداکثر ارتفاع مجازی برای هر نوع ساختمان در نظر گرفته شده است.

طبق آنچه در این مقاله گفته شد، با توجه به اینکه ساختمان در کدام گروه از دسته بندی ساختمان های مسکونی قرار می گیرد، حداکثر ارتفاع مجاز متفاوت می باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786