۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

نحوه طراحی و ساخت ساختمان ضد زلزله

دسته بندی:
۳۰,بهمن, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه
ساختمان ضد زلزله

زلزله یا همان زمین لرزه، یکی از مخرب ترین نیروهای زمین است که امواج لرزه ای آن می تواند منجر به تخریب ساختمان ها، به خطر افتادن سلامتی و جان انسان ها و از دست رفتن هزینه های زیادی بشود. در چند دهه گذشته، مهندسان، طرح ها و مصالح ساختمانی جدیدی را برای احداث ساختمان های مقاوم در برابر زلزله ارائه داده اند؛ و بر اساس آن اقدام به طراحی و ساخت ساختمان ضد زلزله نموده اند. قطعا شما با این نام آشنا هستید، اما ممکن است دقیقا ندانید نحوه طراحی ساختمان های ضد زلزله چگونه است. به همین دلیل در این مقاله این موضوع را عنوان نموده ایم و نکاتی مهم را در مورد ساختمان ضد زلزله گفته ایم. لطفا تا انتهای مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.

حتما بخوانید :

سازه چیست؟ با انواع سازه آشنا شوید

اصول و نحوه شیب بندی ساختمان

اصول طراحی نمای ساختمان چیست؟

چگونه زلزله ساختمان ها را تحت تاثیر قرار می دهد؟

قبل از اینکه بحث در مورد ساختمان ضد زلزله را آغاز کنیم،  بهتر است بدانید چگونه زلزله‌ بر سازه‌ ها تأثیر می‌گذارد و منجر به تخریب آن ها می شود.

هنگامی که زلزله رخ می دهد، امواج ضربه ای را در فواصل کوتاه و سریع به سراسر زمین ارسال می کند که این امواج در تمام جهات گسترش می یابد. به دلیل اینکه ساختمان ها به طور کلی تنها برای مقابله با نیروهای عمودی ناشی از وزن و گرانش خود مجهز هستند، نمی توانند نیروهای جانبی که از زلزله ساطع می شود راکنترل کنند.

ساختمان ضد زلزله

حرکات افقی ناشی از زمین لرزه، باعث ارتعاش دیوارها، کف، ستون ها، تیرها و اتصال دهنده هایی می شود که آن ها را در کنار هم نگه می دارند؛ این تفاوت در حرکت بخش پایین و بالای ساختمان، باعث ایجاد فشار شدید در قاب نگهدارنده سازه می شود و در نهایت کل سازه فرو می ریزد.

به این ترتیب زمین لرزه می تواند باعث تخریب ساختمان ها بشود.

چگونه ساختمان ضد زلزله بسازیم؟

برای طراحی یک ساختمان ضد زلزله، مهم ترین کاری که مهندسان انجام می دهند این است که سازه را برای مقابله با نیروهای احتمالی زلزله تقویت کنند. از آنجایی که زمین لرزه نوعی انرژی آزاد می کند که از یک جهت به ساختمان ها فشار می آورد، استراتژی ساخت سازه های ضد زلزله شامل عملیاتی می باشد که بتواند این فشار را به سمت مخالف هدایت کند. در این بخش از مقاله نحوه طراحی و ساخت ساختمان ضد زلزله را گفته ایم. لطفا همچنان با ما همراه باشید.

ایجاد فونداسیون انعطاف پذیر

یکی از راه ‌های احداث ساختمان ضد زلزله و مقاوم در برابر نیروهای زمینی، طراحی فونداسیون های انعطاف پذیر است. این کار از طریق بالا بردن پایه ساختمان از روی زمین به روش جداسازی پی است. در این نوع پروژه ها، ساختمان بر روی لنت های انعطاف پذیر ساخته شده از فولاد، لاستیک و سرب قرار داده می شود. این کار به طور موثری به جذب امواج لرزه و جلوگیری از حرکت آن ها در ساختمان کمک می کند.

ساختمان ضد زلزله

محافظت از ساختمان در برابر ارتعاشات

یکی دیگر از نکات مربوط به احداث ساختمان ضد زلزله این است که به جای صرفاً مقابله با نیروهای وارده از سوی زمین به ساختمان، ساختمان ها را طوری بسازند که انرژی ناشی از زلزله را به طور کلی منحرف کند و مسیر آن را تغییر دهد.

تقویت سازه ساختمان

به طور کلی یک ساختمان ضد زلزله باید در برابر ریزش، مقاومت داشته باشد. برای این منظور لازم است سازه تقویت شود و ساختمان ها، نیروهایی که در طول یک رویداد لرزه ای از خود عبور می دهند را دوباره توزیع کنند. روش های متعددی برای این کار وجود دارد از جمله، ساخت دیوارهای برشی، مهاربندهای متقاطع، ایجاد دیافراگم ها و قاب های خمشی و … .

کلام پایانی : طراحی و ساخت ساختمان ضد زلزله

سال های قبل، زمانی که ساختمان ها بیشتر به روش های سنتی ساخته می شدند، آمار تخریب سازه ها بر اثر زلزله بالاتر بود؛ ولی امروزه، با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از مصالح ساختمانی مقاوم تر و بهره مندی از روش های طراحی و ساخت مدرن معماری و ساختمان سازی، مهندسان تلاش می کنند ساختمان ها را ضد زلزله بسازند. در این مقاله با روش احداث ساختمان ضد زلزله آشنا شدید. امید است این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786