مراحل اجرای اسکلت فلزی ساختمان | ساخت اسکلت فلزی

قطعا می دانید که اسکلت ساختمان ها اغلب از نوع اسکلت فلزی یا اسکلت بتنی است و نحوه ی اجرای اسکلت ساختمان ها از اهمیت ویژه ای برای کارفرمایان و مهندسان ساختمان برخوردار است. در این مقاله ما به ذکر نکات مربوط به اجرای اسکلت فلزی ساختمان پرداخته ایم. لطفا با تیم مهندسی شرکت مهندسی فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
مراحل اجرای اسکلت فلزی ساختمان
در این بخش از مقاله، مرحله به مرحله، شما را با نحوه ی اجرای اسکلت فلزی ساختمان آشنا کرده ایم.
مرحله اول : محاسبه مقاومت فشاری زمین و پی کنی
قبل از هر چیز لازم است که مقاومت فشاری زمین محل احداث ساختمان مورد ارزیابی قرار گیرد. به این دلیل که زمین در آن محل باید قادر به تحمل نیروی وزن ثقلی ساختمان باشد و زمین نشست نکند. پس از محاسبه ی مقاومت فشاری زمین می توان با توجه به عددی که به دست می آورید، برای پی کنی اقدام کنید.
مرحله دوم : بتن ریزی
پس از اتمام عملیات پی کنی و خاکبرداری، نوبت به بتن ریزی است. بتن ریزی با استفاده از بتن مگر به ضخامت ۱۰ سانتی متر انجام می شود.

هدف از بتن ریزی در این مرحله، جدا سازی سطح زمین از سطح پی اصلی ساختمان است به طوری سطحی صاف و یکنواخت ایجاد شود.
مرحله سوم : آرماتورگذاری
در این مرحله با استفاده از نقش های محاسباتی موجود و طبق دیتل های اجرای و کنترلی ساختمان بایستی آرماتورگذاری انجام شود.
مرحله چهارم : قالب بندی
پس از اتمام مرحله آرماتورگذاری، نوبت به انجام قالب بندی می رسد. شما می توانید از انواع قالب های چوبی، فلزی و … برای این منظور استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتما لازم است که سطح داخل قالب ها را چرب کنید.
مرحله پنجم : قرار دادن آرماتورهای بولت
قرار دادن آرماتورهای بولت نیاز تخصص و تبحر خاصی دارد و لازم است که توسط استاد کار ماهر انجام شود، چرا که نیاز به ریسمان کشی داشته و باید دقیقا مطابق با نقشه ی ساختمان انجام شود.
مرحله ششم : ساخت ستون ها با استفاده از تیرآهن
این مرحله، یکی از اصلی ترین مراحل اجرای اسکلت فلزی ساختمان است. این ستون ها هستند که بار سازه را به فونداسیون منتقل می کنند و باید از استحکام و مقاومت کافی برخوردار باشد.

شایان ذکر است که محل قرار گیری ستون ها باید قبل از بتن ریزی فونداسیون توسط دوربین های نقش برداری مشخص شود و ستون ها باید به درستی به فونداسیون متصل گردد.
مرحله هفتم : جوش دادن صفحات فولادی
در این مرحله، صفحات فولادی بدر امتداد ستون ها قرار گرفته و جوش داده می شود. گاهی نیز از روش بولت برای این اتصال استفاده می شود. دقت نمائید که روش مورد استفاده می تواند بر قیمت نهائی سازه تاثیرگذار باشد.
مرحله هشتم : ساخت سقف سازه با تیرچه
یکی از انواع سیستم های سقف سازه که در ساخت سازه های اسکلت فلزی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، سیستم های سقف تیرچه بتنی است.
مرحله نهم : ساخت بادبند
در حقیقت می توان گفت، این مرحله، آخرین مرحله اجرای اسکلت فلزی ساختمان است. بادبندها ساختمان را در برابر زلزله و باد محافظت می کند. برای این منظور از ناودان ها و نبشی ها استفاده می کنند و می تواند به صورت تکی یا جفتی استفاده شود.
کلام آخر
آیا مطالب این پست را پسندیدید؟ اگر مطالعه این مقاله برایتان مفید بوده است، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
عزیزان، در صورتی پس از مطالعه مقالات ما با سوال یا مشکلی مواجه شدید حتما سوال خود را با ما در میان بگذارید.
از همراهی همیشگیتان تا پایان این مقاله بسیار ممنون و سپاسگزاریم. لطفا با ما در تماس باشید.