آموزش گام به گام طراحی پلان فونداسیون

برای ساختن یک سازه، یکی از نقشه های اصلی، نقشه پلان فونداسیون است. در نقشه پلان فونداسیون ، نوع فونداسیون ساختمان، تعداد و ابعاد فونداسیون به طور دقیق مشخص می شود. تیم مهندسی فراز آسمان نجف در این مقاله به شما نحوه ی طراحی پلان فونداسیون را به صورت گام به گام آموزش خواهد داد. با ما همراه باشید.
نحوه طراحی پلان فونداسیون
برای آشنایی هر چه بیشتر شما عزیزان طراحی پلان فونداسیون را به صورت گام به گام در این بخش از مقاله به شما عزیزان آموزش داده ایم.

قبل از اینکه آموزش نحوه طراحی پلان فونداسیون را شروع کنیم، باید بدانید که ابعاد و اندازه های فونداسیون و شناژها باید با توجه به میزان بارهای وارده بر ساختمان، طول دهانه ها و مقاومت و جنس زمین انتخاب شود.
انواع پلان فونداسیون عبارتند از :
- پلان فونداسیون منفرد
- پلان فونداسیون نواری
- پلان فونداسیون گسترده
در این مقاله نحوه ی طراحی پلان فونداسیون منفرد را آموزش داده ایم. همچنان با ما همراه باشید.
آموزش گام به گام طراحی پلان فونداسیون منفرد
گام اول : در گام اول ابتدا باید ستون گذاری ها را ترسیم کنید. با توجه به ابعاد زمین باید با استفاده از خطوط ضخیم در نقشه محدوده زمین را مشخص کرده و هر جا که قرار است ستونی قرار بگیرد، با اتوجه به ابعاد ستون از مربع یا مستطیل استفاده کنید.
گام دوم : در این مرحله ستون ها را با استفاده از خط چین به یکدیگر متصل کنید.
گام سوم : در این مرحله برای هر کدام از ستون هایی که مشخص کرده اید، با توجه به ابعاد سازه، یک فونداسیون منفرد ترسیم کنید. سپس پی های کناری را مشخص کنید که یک ضلع آن ها به محدوده زمین می چسبد. سپس پی های وسط را که دقیقا در وسط ساختمان قرار دارد، مشخص کنید.
گام چهارم : در این مرحله، فونداسیون های منفرد را که در مرحله قبل ترسیم کرده اید را با شناژ به یکدیگر متصل می کنید. عرض شناژها با توجه به ابعاد پروژه توسط مهندس طراح پلان فونداسیون مشخص می شود.
گام پنجم : در این مرحله باید به این نکته مهم توجه کنید که اگر ارتفاع فونداسیون های منفرد برابر با شناژها بود، لازم است که مرز بین فونداسیون های منفرد با شناژها پاک شود.

اما چنانچه ارتفاع فونداسیون های منفرد با شناژها برابر نبود و با یکدیگر اختلاف داشتند، باید اختلاف ارتفاع را با خط در نقشه نشان دهید.
گام ششم : در این مرحله برای محافظت از فونداسیون های منفرد باید از بتن مگر استفاد کنید. بتن مگر از فونداسیون ها در برابر عوامل خورنده محافظت می کند و به ایجاد سطحی صاف و تراز شده در فونداسیون و پی ساختمان کمک می کند.
بتن مگر، نوعی بتن است که ضخامتی حدود ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر داردو عیار آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب می باشد.
نکته ی مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید این است که، در اجرای بتن مگر از هر طرف باید حدود ۱۰ سانتی متر بزرگ تر بتن ریزی اجرا شود تا قالب بندی فونداسیون به درستی و به آسانی انجام شود.
پس در این مرحله باید در نقشه طراحی پلان فونداسیون ۱۰ سانتی متر خطوط اضافه را برای بتن مگر در نظر بگرید و آن را با خطوط نازک در اطراف فونداسیون و شناژها ترسیم می کنید.
گام هفتم : در این مرحله مهندس محاسب باید فونداسیون ها را تیپ بندی کند. برای تیپ بندی فونداسیون ها از حرف F استفاده می شود که حرف ابتدای کلمه ی Foundation می باشد. عددی که در کنار F قرار می گیرد، نشان دهنده تیپ فونداسیون می باشد؛ مانند : F-1
کد ارتفاعی سطح روی فونداسیون ها نیز باید بر روی آن ها مشخص شود.
در انتهای طراحی پلان فونداسیون و ترسیم آن ، قسمت های مربوط به خاکریزی را با هاشور مشخص کنید.
گام هشتم : در این مرحله لازم است که جدولی ترسیم کنید که در آن ابعاد و مشخصات فونداسیون ها درج شده است و در کنار پلان فونداسیون قرار می گیرد.
از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم. لطفا با ما تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح نمائید.