عوارض نوسازی چیست؟ عوارض نوسازی شهرداری

عوارض ، عبارتست از مبلغی که کلیه ی شهروندان موظفند برای خدماتی که شهرداری در جهت حفظ نظافت و آبادانی شهر ارائه می دهد، پرداخت کنند. عوارض در واقع جز اصلی ترین منابع مالی شهرداری به حساب می اید. عوارض انواع مختلفی دارد که در این مقاله قصد داریم به شما عزیزان بگوییم که عوارض نوسازی چیست؟ و مواردی را در مورد عوارض نوسازی شهرداری که لازم است بدانید بیان کنیم. لطفا با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
آشنایی با انواع عوارض
شهرداری به ازای خدمات مختلفی که به شهروندان ارائه می دهد، عوارض مختلفی را از آن ها دریافت می کند. به طور مثال برای احداث و توسعه خیابان ها، حفظ، نگهداری و نظافت شهر، خدمات مدیریت پسماند و … لازم است که مبلغی به عنوان عوارض پرداخت شود که به این ترتیب عوارض شهرداری انواع متفاوتی می باشد، مثلا عوارض عمران و شهری، عوارض نوسازی و … . در ادامه شما را با عوارض نوسازی آشنا کرده ایم. لطفا همچنان همراه ما باشید.
عوارض نوسازی چیست؟
ممکن است با شنیدن نام عوارض نوسازی تصور کنید که هزینه ای که به عنوان این نوع عوارض می پردازید، فقط مخصوص املاک نوساز است، در صورتی که اینگونه نیست! عوارض نوسازی برای کلیه ی املاکی که در یک شهر واقع شده است باید پرداخت شود.

عوارض نوسازی برای توسعه و گسترش فضای شهری، همچنین بهسازی معابر و … مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال زمانی که درختکاری در خیابان ها انجام می شود یا شهرداری برای آسفالت معابر و کوچه اقدام می کند، از هزینه هایی که برای عوارض نوسازی پرداخت شده است، استفاده می کند.
میزان عوارض نوسازی چگونه مشخص می شود؟
ممکن است از خود بپرسید که مبلغ عوارض نوسازی چقدر است و آیا برای همه یکسان است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که عوارض نوسازی بر اساس فاکتورهای مختلفی مشخص می شود.
برای مثال در شهرها و استان های مختلف، عوارض نوسازی متفاوت است و با توجه به موارد زیر مشخص می شود :
- موقعیت ملک
- مساحت زمین
- متراژ ملک
- تعداد طبقات ساختمان
- نوع کاربری، تجاری، مسکونی و …
در کل برای محاسبه عوارض نوسازی از فرمول های زیر استفاده می شود :
(۱.۵%) × ارزش ملک = عوارض نوسازی
ارزش زمین + ارزش ساختمان = ارزش ملک
قیمت منطقه ای × مساحت زمین = ارزش زمین
(قیمت بنا × % ۳۰ ارزش معبر) × مساحت مشمول ساختمان = ارزش ساختمان

پرداخت عوارض نوسازی چه ضرورتی دارد؟
پیش تر گفتیم که هزینه های نظافت و پاکسازی شهر، عمران و آبادانی و … توسط شهرداری از همین مبالغی که شهروندان برای عوارض نوسازی می پردازند تامین می شود. بنابراین لازم است که برای پرداخت عوارض نوسازی به موقع اقدام نمائید تا نه تنها شهری زیبا و همیشه پاکیزه داشته باشید، بلکه مشمول تخفیف در نظر گرفته شده برای آن نیز بشوید. حتما می دانید که شهرداری برای پرداخت به موقع عوارض نوسازی برای شهروندان تخفیفات قابل توجهی قرار داده است.
از سوی دیگر چنانچه عوارض نوسازی توسط شهروندان به موقع پرداخت نشود، مشمول چند درصد جریمه خواهند شد.
آیا امکان اعتراض به عوارض نوسازی معین شده از سوی شهرداری وجود دارد؟
این سوال بسیاری از شهروندان عزیز است که می خواهند بدانند پس از مشخص شدن مبلغ عوارش نوسازی برای آن ها با در نظر گرفتن فاکتورهای گفته شده، امکان اعتراض به آن وجود دارد یا نه؟!
در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که بله دوستان؛ شما بر اساس کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری می توانید به عوارض نوسازی مشخص شده اعتراض کنید. پس از آن ارزیابی های لازم در حضور خود شما انجام خواهد گرفت، مسئولین توضیحات شما را خواهند شنید و اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
کلام پایانی
عوارض نوسازی شهرداری یکی از هزینه هایی است که از سوی شهرداری برای شهروندان هر شهر و استان در نظر گرفته می شود و شهروندان نیز موظف به پرداخت آن هستند؛ به این دلیل که این مبالغ صرف هزینه های مربوط به نوسازی و بهداشت و نظافت خیابان ها و معابر می شود.