۰۳۱-۴۲۵۱۳۵۳۸ دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان

دید وسیع،

تفکر دقیق،

طراحی هنرمندانه

نکات مهم در ارتباط با بتن ریزی در سرما و نقش ضد یخ بتن

دسته بندی:
۲۴,دی, ۱۳۹۹ 0 دیدگاه
بتن ریزی در سرما

بتن ریزی در سرما و در فصل زمستان با چالش هایی همراه است و این چالش ها برای مهندسین عمران و ساختمان سازی بسیار مهم و قابل توجه هستند چرا که عدم توجه به آن ها می تواند مشکل ساز شود. مشکلات بتن ریزی در سرما مربوط می شود به فرایند هیدراسیون بتن و سرعت انجام آن. در این مقاله تا پایان با گروه مهندسی فراز آسمان نجف همراه شوید تا با مطالب مفیدی در مورد بتن ریزی در سرما ، هیدراسیون بتن و استفاده از ضد یخ بتن آشنا شوید.

حتما بخوانید :

سازه های پیش ساخته بتنی

آشنایی با انواع مختلف میلگرد در بتن

بتن کرمو ( شن نما شدن بتن ) چیست؟ 

هیدراسیون بتن چیست؟

از ترکیب سیمان پرتلند با آب، بتن تشکیل می شود. در این فرایند شیمیایی ابتدا یکمایع سیال به وجود می آید که سنگدانه های در آن معلق هستند. سپس با گذشت زمان و توسعه واکنش شیمیایی این مایع سیال سفت شده و سنگدانه ها نیز به یکدیگر می چسبند.

بتن ریزی در سرما

اما آنچه در فرایند تشکیل بتن بسیار پراهمیت است، سرعت این واکنش شیمیایی است، به این علت که تاثیر فوق العاده ای در استحکام بتنی دارد که در نهایت تشکیل می شود. پس استحکام و کیفیت بتن، بستگی دارد به سرعت واکنش شیمیایی سیمان با آب. به این واکنش شیمیایی هیدراسیون یا هیدراتاسیون بتن گفته می شود.

به این ترتیب، هر چه سرعت واکنش هیدراسیون کمتر باشد، ساختار بتن منظم تر است و در نتیجه بتن از استحکام بیشتری برخوردار است. بالعکس هر چه سرعت واکنش هیدراتاسیون بیشتر باشد، ساختار کریستال بتن نامنظم تر و شکننده تر بوده و دارای استحکام کمتری است.

چالش های بتن ریزی در سرما

پیش تر گفتیم که بتن ریزی در سرما اندکی مشکل ساز است به این علت که در دمای پائین سرعت هیدراسیون پائین می آید و این مسئله علاوه بر تاثیری که بر مقاومت و استحکام نهائی بتن دارد، می تواند پروژه را با اختلالاتی روبرو کند.

به علاوه ممکن است دمای هوا به قدری پائین باشد که آب درون بتن را دچار یخ زدگی کند و بتنی که در این شرایط آب و هوایی تشکیل می شود به هیچ عنوان ویژگی هایی که مد نظر مهندسین معمار می باشد را نخواهد داشت.

با یخ زدگی آب، فرایند هیدراسیون متوقف می شود و بتن در محل های یخ زدگی دچار سستی و عدم استحکام کافی می باشد.

پس با وجود مشکلاتی که برای بتن ریزی در هوای سرد ممکن است پیش بیاید، لازم است که اقدامات لازم را جهت پیشگیری از یخ زدگی بتن انجام دهید و از ضد یخ بتن برای بتن ریزی در سرما استفاده کنید.

استفاده از ضد یخ بتن ، برای بتن ریزی در سرما

مطابق با آنچه در آئین نامه ی بتن ایران مشخص شده است، بتن ریزی در هوای سرد ، به بتن ریزی در شرایط آب و هوایی گفته می شود که به مدت سه روز متوالی دمای هوا در شبانه روز کمتر از ۵ درجه سانتی گراد باشد و یا اینکه دمای هوا برای مدت زمان بیشتر از نصف روز از ۱۰ درجه سانتی گراد کمتر باشد. در این صورت باید از ضد یخ برای بتن ریزی استفاده کرد.

ممکن است بپرسید که ضد یخ بتن ، چگونه مانع از یخ زدگی آب هنگام بتن ریزی در سرما می شود؟ همچنان با ما همراه باشید، در ادامه به ذکر توضیحاتی در مورد  نحوه ی عملکرد ضد یخ بتن پرداخته ایم.

بتن ریزی در سرما

ضد یخ بتن چگونه مانع یخ زدگی بتن می شود؟

مواد مورد استفاده در ضد یخ بتن ، مواد شتاب دهنده هستند که موجی تسریع فرایند هیدراتاسیون می شود. این مواد هم به شکل پودری و هم به شکل مایع موجود می باشد.

فرایند افزودن ضد یخ به بتن، یک واکنش گرماده است که باعث می شود در زمان کوتاه گرمای بیشتری در بتن تولید شود و به این ترتیب دمای بتن هنگام بتن ریزی در سرما ، بالا نگه داشته شود. به علاوه وجود مواد تسریع کننده در بتن، باعث می شود که واکنش هیدراسیون با سرعت بیشتری انجام شود و بتن زودتر سخت شود و از استحکام بالاتری برخوردار شود.

پس استفاده از ضد یخ بتن هنگام بتن ریزی در سرما امری ضروری است. در ادامه برخی از مهم ترین مزیت های ضد یخ بتن را برای شما برشمرده ایم.

مزیت های استفاده از ضد یخ بتن

  • جلوگیری از یخ زدگی بتن
  • برخورداری بتن از استحکام کافی پس از فرایند هیدراتاسیون
  • افزایش قدرت انبساطی بتن بدون نیاز به دمای اضافه
  • ممانعت از ایجاد ترک های دمایی، با محدود کردن تغییرات دمایی سریع در داخل بتن

کلام آخر

در فصول سرد سال به منظور اجتناب از بروز مشکلاتی که بتن ریزی در سرما می تواند برای مهندسان معمار در امر ساخت و ساز به همراه داشته باشد، لازم است که از ضد یخ بتن استفاده شود؛ تا هم از یخ زدگی بتن جلوگیری شود و هم بتن با کیفیت و مستحکم تری داشته باشید.

این مطلب را به اشتراک بگذارید...
مقالات مشابه
سنگ کوارتز
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی از انواع دیگر سنگ های ساختمانی به نام سنگ کوارتز آشنا کنیم. این نوع سنگ ها از جمله پرکاربردترین سنگ های ساختمانی محسوب می شود و دارای ویژگی های بسیار منحصر به فردی می باشد. در این مقاله تا انتها با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۹,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
پانل سیمانی
پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

در صنعت ساخت و ساز مصالح ساختمانی بسیار متنوعی تولید و به بازار ارائه شده است که هر کدام از آن ها کاربردهای منحصر به فردی دارد. علاوه بر این با پیشرفت تکنولوژی نیز مصالح ساختمانی جدیدتری به بازار عرضه شد که صنعت ساختمان سازی را متحول کرد. پانل سیمانی یکی از انواع مصالح ساختمانی...

۲۷,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
آجر قزاقی
آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

همانطور که می دانید یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد، آجر است. آجر در حقیقت یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی است که در انواع مختلف تهیه و تولید می شود. آجر قزاقی هم یکی از انواع آجر و البته از نوع سنتی آن می باشد. در این مقاله با تیم مهندسان شرکت فراز آسمان...

۲۴,فروردین, ۱۴۰۲ 0دیدگاه ادامه مطلب
نوشته های اخیر
سنگ کوارتز چیست؟ آشنایی با مزایا و ویژگی ها

پانل سیمانی چیست؟ معرفی انواع پانل های سیمانی

آجر قزاقی چیست؟ آشنایی با آجر سنتی قزاقی

بتن خود ترمیم شونده چیست؟

راه های ارتباطی نشانی دفترنجف آباد: خیابان منتظری شمالی، خیابان معرفت، نبش کوی بهارستان
کدپستی : 8513787786