نکات کاربردی در مورد ستون گذاری

انتخاب دقیق و اصولی موقعیت ستون ها در سازه، مانند سایر موارد مربوط به طراحی ساختمان از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است و چنانچه به صورت اصولی و به درستی انجام نشود، منجر به ایجاد مشکلات و اختلالاتی در ساختمان می شود که ممکن است قابل تغییر و ترفیع نباشد. بنابراین لازم است که با نکات کاربردی در مورد ستون گذاری آشنا باشید. پس در این مقاله با تیم مهندسی شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
اهمیت آشنایی با نکات کاربردی در مورد ستون گذاری
اگر شما یکی از طراحان سازه هستید و مایلید که کار خود را بدون نقص و مطابق با اصول ساختمان سازی انجام دهید، لازم است که با نکات کاربردی در مورد ستون گذاری آشنا باشید. در این صورت :
- زمانی که محل ستون ها را به درستی انتخاب کنید، به میزان قابل توجهی در هزینه ها صرفه جوئی خواهید کرد
- نه تنها سازه ای با ظاهر زیبا طراحی می کنید، بلکه می توانید از ایمن بودن آن اطمینان حاصل کنید

پس نکات کاربردی در مورد ستون گذاری را که در ادامه ذکر کرده ایم را به دقت مطالعه نمائید.
آشنایی با نکات کاربردی در مورد ستون گذاری
ستون گذاری در ساختمان سازی باید بر اساس مواردی که در این بخش از مقاله ذکر کرده ایم باشد تا نتیجه ی کار مطلوب و استاندارد باشد.
ستون گذاری باید بر مبنای معماری ساختمان باشد
- از آنجا که وظیفه ی ستون، انتقال بارهای ساختمان به پی است، محل قرارگیری ستون ها و فاصله ی آن ها از یکدیگر بسیار اهمیت پیدا می کند؛ و باید به گونه ای باشد که با حداقل تعداد ستون، کل بارهای ساختمان به زمین منتقل شود.
- محل ستون ها باید به گونه ای باشد که ارتباط بین آن ها حفظ شود و از زیبائی ساختمان نکاهد
- بهتر است ستون ها تا جای ممکن درون دیوارها، کمد دیواری ها و جرزها قرار گیرد.
- هنگام ستون گذاری باید عرض مورد نیاز برای آسانسور، راه پله ها و سایر فضاهایی از این قبیل در نظر گرفته شود.
- ستون گذاری در پارکینگ باید به گونه ای باشد که فضای مربوط به حرکت ماشین ها را اشغال نکند و فضای پرت ایجاد نکند.

ستون گذاری باید بر مینای ضوابط سازه ای باشد
- قطعا می دانید که بهتر است در هر راستا، قاب های باربر جانبی نیروی زلزله همان راستا را تحمل کند؛ و چون نیروی زلزله در دو جهت عمود بر هم بر سازه وارد می شود، جهت ستون گذاری نیز باید به نحوی باشد که قاب های سازه بر همدیگر عمود باشد.
- در بخش هایی از ساختمان که پیش آمدگی وجود دارد مثلا در بخش بالکن ها، نیازی به تعبیه ستون در هر چهار طرف آن نیست.
- توصیه می شود که حتما در چهار طرف اتاق پله ستون قرار داده شود. همچنین در صورت امکان در چهار طرف آسانسور نیز ستون گذاری شود.
- چنانچه پلان دارای فرو رفتگی یا شکستگی بود، لازم است که در محل تقاطع ضلع های آن، ستون گذاری شود. به این علت که پس رفتگی در پلان باعث می شود که نامنظمی هندسی در پلان سازه ایجاد شود.
- ستون ها نباید در محل قرار گیری مکان هایی مثل نورگیر یا داکت که امکان عبور تیر از داخل آن ها وجود ندارد قرار گیرد؛ بلکه باید به گونه ای باشد که ستون گذاری از دوطرف امجام شده، ستون ها به یکدیگر وصل شود و مهار گردد.
این نکات از مهم ترین موارد مربوط به ستون گذاری در ساختمان سازی می باشد که به منظور احداث پروژه های اصولی و استاندارد که در آینده مشکل ساز نشود، لازم است که این نکات را هنگام ستون گذاری رعایت کنید.
از همراهی همیشگی شما گرامیان صمیمانه تشکر می کنیم. لطفا با ما در تماس باشید و سوالات و مشکلات خود را مطرح نمائید. ما با کمال میل به کلیه ی سوالاتتان پاسخگو خواهیم بود.