معرفی بهترین روش های عایق کاری ساختمان

زمانی که در فرایند ساختمان سازی به مرحله ی عایق کاری می رسید، لازم است که با بهترین روش های عایق کاری ساختمان آشنا باشید تا نتیجه ی کار رضایتبخش و مطلوب باشد. به چند دلیل مهم انتخاب بهترین مواد برای عایق کاری ساختمان مسئله ی مهمی تلقی می شود و یکی از مهم ترین دلایل آن صرفه جویی در هزینه های ماهانه برای پرداخت قبوض می باشد. به همین دلیل در این مقاله بهترین روش های عایق کاری ساختمان را معرفی کرده ایم. لطفا با مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید.
حتما بخوانید :
عایق صوتی دیوار مشترک و سقف ساختمان
عایق کاری ساختمان چگونه می تواند به کاهش هزینه ها کمک کند؟
عایق کاری ساختمان در کاهش حرکت هوا، داخل و خارج از منزل نقش بسیار مهمی دارد و این امر از به هدر رفتن انرژی ممانعت می کند. به علاوه عایق های رطوبتی برای جلوگیری از مشکلات رطوبتی در سقف و سایر بخش های خانه مورد استفاده قرار می گیرد؛ که این می تواند مانع از تخریب زود هنگام ساختمان، با گذشت زمان بشود.

معرفی بهترین روش های عایق کاری ساختمان
متداول ترین موادی که برای عایق کاری ساختمان استفاده می شود، عبارتست از فوم اسپری، فایبرگلاس و سلولز. در این بخش از مقاله به معرفی هر کدام از این روش های عایق کاری ساختمان پرداخته ایم.
- سلولز یکی از قدیمی ترین مواد عایق موجود در بازار است و یا میتوان آن را به عنوان پرکننده های روان و یا به روش دمیدن در کف یا سقف مورد استفاده قرار داد. عایق سلولزی در مقایسه با دیگر مواد عایق کاری ساختمان ارزان تر است. این یکی از بهترین روش های عایق کاری ساختمان محسوب می شود.
- فایبرگلاس یکی دیگر از انواع عایق سنتی است که در بسیاری از خانه های قدیمی تر استفاده شده است. این نوع عایق از الیاف شیشه ای بسیار ظریف ساخته شده است و جز کم هزینه ترین گزینه در میان انواع عایق است، اما از دوام بالایی برخوردار نیست. به علاوه، عایق فایبرگلاس به دلیل اینکه جریان هوا را تا حدودی از خود عبور می دهد، جز متریال عایق مناسب برای استفاده در اتاق زیر شیروانی نمی باشد. اما در کل جز بهترین روش های عایق کاری ساختمان به حساب می آید.
- یکی دیگر از روش های عایق کاری ساختمان، عایق کاری با استفاده از عایق فوم اسپری می باشد. ترکیبات اصلی در برخی فوم اسپری ها، ترکیبات شیمیایی آلی و دمیده شده با آب می باشد که از مواد نفتی به دست می آیند. از مهم ترین ویژگی های عایق فوم اسپری این است که آب را در خود نگه نمی دارد، بنابراین باعث رشد قارج یا کپک نمی شود. خوب است بدانید که تنها عیب عایق فوم اسپری این است که نسبت به سایر متریال عایق، گران تر است.
- عایق کاری حفره های دیوار و منافذ باز در دیوار خانه یکی از ضروریات عایق کاری است و لازم است که از متریال عایق مناسب که مانع عبور هوا میشود برای عایق کاری ساختمان در این بخش ها استفاده کرد. عایق کاری با فوم اسپری، فایبرگلاس و سلولز مرطوب جز بهترین روش های عایق کاری ساختمان محسوب می شود. عایق فایبرگلاس را می توان در حفره های دیوار باز به صورت خفاشی یا رول نصب کرد.
- نصب سلولز مرطوب یکی دیگر از بهترین روش های عایق کاری ساختمان برای بستن درز دیواها می باشد. این ماده با یک ماده چسبنده مخلوط شده و داخل حفره دیوار اسپری می شود.
- عایق کاری با فوم اسپری، یکی دیگر از بهترین روش های عایق کاری ساختمان می باشد که می توان از آن برای پوشاندن حفره دیوار استفاده کرد تا یک مانع عبور هوا به داخل یا خارج ساختمان بشود.

کلام پایانی در مورد بهترین روش های عایق کاری ساختمان
عایق کاری ساختمان زمانی که با استفاده از متریال مناسب و با بهترین روش های عایق کاری ساختمان انجام شود، می تواند بر رسانایی، انتقال حرارت و جریان همرفت هوا تأثیر بگذارد؛ که این باعث می شود به طرز قابل توجهی در مصرف انرژی صرفه جویی شود. همچنین عایق های رطوبتی با جلوگیری از عبور نم و رطوبت، باعث افزایش عمر بنا و پایداری هر چه بیشتر ساختمان می شود.