راهنمای تخریب ساختمان و معرفی انواع روش های آن

تخریب ساختمان عبارتست از فرآیند برچیدن، خراب کردن یا کوبیدن سازه های ساختمانی همراه با مصالح به کار رفته در آن است. در واقع ساختمان ها به دلایل مختلف تخریب می شوند و چنانچه ساختمانی در زمان نیاز تخریب نشود، میتواند خسارات جبران ناپذیری نه تنها برای افراد ساکن آن، بلکه برای سایر افراد مجاور نیز به بار آورد؛ در این میان، برنامه ریزی مناسب برای اطمینان از اینکه تخریب ساختمان بدون آسیب به افراد یا ساختمان های مجاور انجام می شود، بسیار مهم است. لطفا با مهندسان شرکت فراز آسمان نجف همراه شوید تا با مطالب مهمی در مورد تخریب ساختمان آشنا شوید.
بیشتر بدانید :
مقاوم سازی سازه و انواع روش های آن
تخریب ساختمان به چه دلایلی انجام می شود؟
یک ساختمان به دلایل مختلفی تخریب میشود و از جمله مهم ترین دلایل تخریب ساختمان می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- گذشتن از عمر مفید ساختمان
- به خطر افتادن یکپارچگی سازه
- بازسازی بخش هایی از ساختمان برای بهبود کیفیت و ارزش آن
این موارد جز دلایل اصلی برای تخریب یک ساختمان می باشد.
معرفی انواع روش ها و متدهای تخریب ساختمان
همانطور که گفتیم، برای تخریب ساختمان لازم است برنامه ریزی شود؛ و هنگام برنامه ریزی برای تخریب ساختمان، موارد زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود، از جمله :
- ساختارسازه
- مکان سازه
- مصالح استفاده شده در آن
- استحکام ساختمان
- و …
بنابراین یافتن بهترین روش برای تخریب ساختمان قبل از هر اقدامی، مهم ترین عنصر در تضمین فرآیند تخریب ایمن است.

به طور کلی روش های تخریب ساختمان به دو دسته تقسیم می شود :
- روش غیر انفجاری : روش غیر انفجاری یکی از انواع تکنیک های تخریب ساختمان است که در آن از ابزار و ماشین آلات به صورت دستی برای خراب کردن ساختمان استفاده می شود. بهتر است از این روش برای تخریب سازه های کوچک تر تا متوسط مانند خانه ها و … استفاده شود. در تخریب ساختمان به روش غیر انفجاری از دستگاه ها و ابزارهای زیر استفاده می شود :
- چکش سورتمه
- بولدوزرها
- گوی تخریب
- بیل مکانیکی استاندارد
- روش انفجاری : روش انفجاری نوعی تکنیک تخریب است که از مواد منفجره برای تخریب تکیه گاه های سازه ای ساختمان و فرو ریختن آن استفاده می شود. بهتر است برای است از این روش برای تخریب ساختمان ها یا سازه هایی با ارتفاع قابل توجه استفاده شود. دو راه برای تخریب ساختمان به روش غیر انفجاری وجود دارد که عبارتست از :
- انفجار و فرو ریختن ساختمان به پلو (مانند بریدن درخت های بلند)
- انفجار و فرور یختن ساختمان در جای خود (یعنی ساختمان منفجر شده و در جا فرو می ریزد)
در بخش بعدی به طور مختصر با فرایند تخریب ساختمان آشنا خواهید شد. لطفا همچنان همراه ما باشید.
آشنایی با فرآیند تخریب ساختمان
به طور کلی فرایند تخریب ساختمان شامل ۴ مرحله می باشد که در این بخش از مقاله به اختصار مطالبی را در مورد آن ها عنوان نموده ایم.
بررسی ساختمان
متخصصان صنعت ساخت و ساز لازم است قبل از تخریب، تمام عناصر ملک مانند مصالح ساختمانی، طراحی، کاربری ساختمان و … را بررسی کنند. علاوه بر این، ساختمان باید از نظر وجود مواد خطرناک، سمی، رادیواکتیو یا قابل اشتعال بررسی شود. همچنین وضعیت ساختمان نسبت به سازه های مجاور باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
حذف مواد خطرناک
اگر در بازرسی اولیه مواد خطرناکی مانند مواد معدنی آزبست، مواد رادیواکتیو و مواد قابل اشتعال در ساختمان یافت شود، کارشناسان باید هر چه سریع تر برای حذف ایمن آن ها قبل از تخریب اقدام نمایند.

آماده سازی طرح تخریب
متخصصان، قبل از تخریب ساختمان لازم است یک طرح دقیق در مورد اینکه چگونه فرایند تخریب به بهترین شکل ممکن اجرا شود تدوین نمایند؛ نقشه تخریب باید شامل روش های تخریب در هر قسمت از ساختمان و ترتیب نحوه اجرای آن باشد.
اجرای اقدامات ایمنی
همه افراد و پرسنل باید در تصمیم گیری برای اقدامات پیشگیرانه شرکت کنند تا از یک رویکرد ایمن، کارآمد و یکپارچه برای روند تخریب ساختمان اطمینان حاصل کنند.
کلام پایانی راهنمای تخریب ساختمان
در مقاله ای که پیش رو دارید، شما را با انواع روش های تخریب ساختمان و نکات مهم مربوط به آن آشنا کردیم و گفتیم که اجرای قوانین و اصول مربوط به تخریب ساختمان چه ضرورتی دارد.
از اینکه همواره با ما همراه هستید از شما صمیمانه سپاسگزاریم.